?>

Cesedi ormana gömüp mahkemede birbirini suçlayan kardeşler cezadan kurtulamadı

KOCAELİ'DE KAYBOLDUKTAN SONRA CESEDİ ORMANLIK ALANDA GÖMÜLÜ BULUNAN SERDAR ARSLAN'IN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN ABİ KARDEŞİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 3 SANIĞIN YARGILANDIĞI DAVADA KARAR ÇIKTI. KARDEŞLER SUÇU BİRBİRİNE ATARKEN, 2 SANIK AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, BİR SANIK İSE MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI.

Asayiş - 4 ay önce

Kocaeli’de kaybolduktan sonra cesedi ormanlık alanda bulunan Serdar Arslan cinayetine ilişkin davada karar açıklandı. Ağabey ve kardeşin birbirini suçladığı duruşmada, tutuklu 3 sanıktan 2’sine ağırlaştırılmış müebbet, 1’ine ise müebbet hapis cezası verildi.

Kocaeli’de 20 Ocak 2025’te kaybolan Serdar Arslan’ın (44) cesedi, yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda gömülü halde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Arslan’ın ortağı olduğu iddia edilen Habil Ö. (46), kardeşi Mahsun Ö. (30) ile Sevban T. (32), D.Ö., H.R.A., Ü.G. ve M.M. isimli 7 şüpheli gözaltına alınmış, Habil Ö., Mahsun Ö. ve Sevban T. tutuklanmıştı.

Cinayetin işlendiği bağ evinde delilleri karartmak için parkelerin söküldüğü ve cesedin olaydan iki gün sonra kireçlenerek gömüldüğü tespit edilmişti. Bağ evinde sırtından vurularak öldürülen Serdar Arslan’ın, Habil Ö. ile cezaevinde tanıştıkları, Serindere’de balık restoranı açtıkları ancak aralarında alacak-verecek meselesi nedeniyle gerginlik yaşandığı ve cinayet planı yapıldığı ortaya çıkmıştı. Mütalaa tekrar edildi

Olayla ilgili davanın 3. celsesi, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Habil Ö, kardeşi Mahsun Ö. ve Sevban T. ile taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı önceki celse verdiği mütalaayı tekrar ettiğini söyledi. Mütalaada, sanık Habil Ö. ile maktulün eski arkadaş oldukları ve gayri resmi ortaklık yaptıkları ancak aralarında yaşanan anlaşmazlık üzerine Habil Ö.’nün maktulü öldürmeye karar verdiği belirtildi.

Mütalaada, Habil Ö.’nün bu planını kardeşi Mahsun Ö. ve akrabası Sevban T. ile paylaştığı, onları suça dahil etmek için çeşitli yöntemler kullandığı kaydedildi. Habil Ö.’nün, kardeşi Mahsun Ö.’yü, "Maktul beni dolandırdı, paramla eşine ev aldı ve beni öldürtmek için kiralık katil tuttu" iddialarıyla ikna etmeye çalıştığı vurgulandı.

Ayrıca Habil Ö.’nün, cinayeti işlemesi halinde cezaevine girecek olan kardeşine "Ailene ben bakarım" vaadinde bulunarak eyleme teşvik ettiği aktarıldı. Diğer sanık Sevban T.’nin ise Habil Ö. tarafından, "Serdar senin eşin hakkında dedikodu yapıyor" şeklinde mesajlarla manipüle edilerek suça iştirakinin sağlandığı ifade edildi. Delilleri karartmak için parkeleri değiştirdiler

Cinayetin ardından sanıkların delilleri yok etmek için organize hareket ettiklerine dikkati çekilen mütalaada, olayın gerçekleştiği bağ evinde tadilat yapıldığı ve kan izlerini gizlemek amacıyla yer döşemelerinin sökülerek yenilendiği bilgisine yer verildi. "Pişmanım, keşke olay yaşanmasaydı"

Karar öncesi son sözü sorulan sanık Mahsun Ö., ağabeyi Habil Ö.’nün kendisini azmettirdiğini öne sürerek, "Önceki ifadelerimi tekrar ediyorum. Pişmanım, keşke olay yaşanmasaydı. Maktulün ailesinden özür diliyorum" diye konuştu. "Mahsun hırsızlık yapar, her suçu işler. Ondan her şey beklenir"

Sanık Habil Ö. ise kardeşinin iddialarını reddederek, "Mütalaayı kabul etmiyorum. Mahsun’un anlattığı her şey yalan. Beni de işin içine kattı. Ben Serdar’dan kurtulmak istesem zaten bir sürü dosyası var, veririm polise kurtulurum. Sadece olayı sakladım, eylemde yer almadım. Mahsun hırsızlık yapar, her suçu işler. Ondan her şey beklenir. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Diğer sanık Sevban T. de cinayet aşamasında rol almadığını, durumu kolluk kuvvetlerine bildirmediği için pişman olduğunu söyledi. Karar açıklandı

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, cinayete iştirak ettikleri gerekçesiyle sanıklar Habil Ö. ve Sevban T.’yi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanık Mahsun Ö.’ye ise takdiri indirim uygulayarak müebbet hapis cezası verdi.

Ayrıca ’ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet’ suçundan Habil Ö. 2 yıl, Mahsun Ö. ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

İlgili Haberler

Erzincan polisinden dolandırıcılığa karşı bilgilendirme çalışması

06:49 - Asayiş

Erzincan eski İl Emniyet Müdürü Kurt’tan Baybaba’ya ziyaret

06:47 - Asayiş

Jandarmadan kaçan sürücüye araç sahibinden tepki: "Devletten kaçamazsın"

05:53 - Asayiş

Didim’de ikamet yangını; yangın çıkan dairede maddi hasar oluştu

04:58 - Asayiş

Tabancayla yaraladıkları şahsı hastaneye bırakıp kaçtılar: 1 yaralı

02:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim