?>

Çeşme’de öğrencilerden hem öğretici ve hem lezzetli etkinlik

15 EYLÜL MUSTAFA ÇAPKAN İLKOKULU 2-B SINIFI ÖĞRENCİLERİ, VELİLERİYLE BİRLİKTE NAMIK KEMAL İLKOKULU GASTRONOMİ ATÖLYESİ’NDE MANTI YAPMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Eğitim - 3 saat önce

Çeşme’de 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri, velileriyle birlikte Namık Kemal İlkokulu Gastronomi Atölyesi’nde mantı yapma etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik, öğrencilerin hem yöresel mutfak kültürünü tanımasına hem de aileleriyle birlikte uygulamalı öğrenme deneyimi yaşamasına olanak sundu. Ayrıca her iki okulun 4. sınıf öğrencileri de, velileri ile birlikte Namık Kemal İlkokulu’nun konferans salonunda film izleyerek eğlenceli vakit geçirdiler.

Çeşme’de ilkokullar arasında bir ilke imza atan Namık Kemal İlkokulu, okul bünyesinde açtığı Gastronomi Atölyesi ile öğrencilere çeşitli yemekleri uygulamalı olarak öğrenme imkânı sağlıyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinliğe 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu Müdürü Züleyha Can, 2-B sınıfı öğretmeni Bengü Doğruyol, öğrenciler ve veliler katıldı. Programa ayrıca Çeşme Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Rıza Doğruyol da eşlik etti. "Aile-toplum iş birliğini güçlendiren etkinlik"

Etkinlikle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Züleyha Can, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin aile-toplum etkinliği kapsamında velilerimizle birlikte Namık Kemal İlkokulu’nun Gastronomi Atölyesi’nde Kayseri mantısı yapma etkinliği düzenledik. Çocuklarımız hem yöresel bir yiyeceği tanıyor hem de aileleriyle birlikte keyifli ve öğretici bir etkinlikte yer alıyor" dedi. "Çocuklar mutlu, bizler mutluyuz"

2-B sınıfı öğretmeni Bengü Doğruyol ise etkinliğin amacını şu sözlerle anlattı: "Velilerimizle çocuklarımızı farklı bir ortamda, farklı bir okulda bir araya getirmek istedik. Böylece çocuklarımızın başka bir okulda nasıl davranmaları gerektiğini de gözlemleme fırsatı doğdu. Okulların son haftalarının faaliyet haftası olarak düzenlenmesi genelgesi doğrultusunda anne-çocuk etkinliği yapmayı planladık. Namık Kemal İlkokulu Müdürü Ali Can’a gastronomi atölyesini bizlere açtığı için teşekkür ediyoruz. Çocuklar mutlu, bizler mutluyuz. Gerçekten çok güzel bir etkinlik oldu."

Etkinlik, öğrencilerin sosyalleşmesini ve mutfak becerilerini geliştirmesinin yanı sıra okul-aile iş birliğine de katkı sundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davalarda karar çıkmadı

2026-01-08 16:06 - Asayiş

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Gold Emlak dolandırıcılığı sanıklarına ceza yağdı

2026-01-07 16:17 - Asayiş

Kapalıçarşı soruşturmasında 3 kişi adliyeye sevk edildi

2026-01-08 15:54 - Asayiş

İçmeler’de Deniz Kirliliği Alarmı

2026-01-08 17:21 - Marmaris

Muğla’da tersane yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor

2026-01-10 01:26 - Asayiş

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

Muğla Büyükşehir Çağrı Merkezi 2025’te Rekor Kırdı

2026-01-06 14:30 - Genel

İlgili Haberler

Gazi Huzurevi’nde afet farkındalık eğitimi

12:40 - Eğitim

Cizre’de minik öğrenciler polislik mesleğini tanıdı

12:41 - Eğitim

Türkiye’nin en başarılı öğrencileri girişimcilik sahnesinde

12:38 - Eğitim

Tasavvuf musikisi konseri gerçekleştirildi

12:36 - Eğitim

SANKO Okulları genç kız yüzme takımı, bölge şampiyonu oldu

12:23 - Eğitim

Günün Manşetleri

Başkan Mandalinci Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi 

13:21 - Gündem

Kayserispor, Brno’yu 3-2 yendi

10:06 - Spor

Yaşlı kadının ocakta unuttuğu makarna itfaiyeyi alarma geçirdi

09:48 - Asayiş

Çukura düşen araçları durdurmaya çalıştı, başarısız oldu

09:46 - Asayiş

Babasını öldürdüğünü kabul etti,

09:27 - Asayiş