?>

Çeşmeli muhtardan örnek dayanışma

İSMET İNÖNÜ MAHALLESİ MUHTARI AHMET GÜLER, ÇEŞME'DE DAYANIŞMA AĞI KURDU

İnsan - 2 ay önce

İsmet İnönü Mahallesi Muhtarı Ahmet Güler, muhtarlık görevini yalnızca resmi işlemlerle sınırlı tutmayıp ihtiyaç sahipleri ile hayırsever vatandaşlar arasında dayanışma köprüsü kuruyor. Mahalle sakinlerinin kullanılmayan giysi ve eşyalarını toplayan Güler, bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Önceki muhtarın görevden alınmasının ardından Kaymakamlık tarafından göreve getirildiğini belirten Güler, o günden bu yana İsmet İnönü Mahallesi Muhtarlığı’nda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Muhtarlığın yalnızca evrak işleriyle sınırlı olmadığını ifade eden Güler, "Muhtar, devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görür. Mahallede yaşayan hasta ve ihtiyaç sahiplerini tespit eder, vatandaşın taleplerini ilgili kurumlara iletir. Elektrik, su ve altyapı gibi konularda da vatandaş ile kurumlar arasında köprü olur" dedi.

Mahallede dayanışmayı büyüten çalışmasının ise vatandaşların getirdiği kullanılmayan giysi ve eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olduğunu anlatan Güler, sistemin tamamen mahalle dayanışmasıyla büyüdüğünü söyledi.

Bir vatandaşın evindeki fazla eşyaları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istediğini söylemesiyle bu çalışmanın başladığını belirten Güler, şöyle konuştu:

"’Muhtarım, evde kullanmadığım eşyalarım var, bunları ne yapayım?’ dedi. Ben de ’Bana getirin, WhatsApp grubumuzda paylaşalım’ dedim. O gün başlayan çalışma zamanla kar topu gibi büyüdü."

Muhtarlığa bugün yalnızca giysi değil, beyaz eşya, televizyon, hasta yatağı, çocuk eşyaları ve çocuk oto koltuklarının da getirildiğini ifade eden Güler, ihtiyaç fazlası eşyaları mahallede ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi.

1987 yılında Çeşme’ye geldiğini anlatan Ahmet Güler, uzun yıllar turizm, bağcılık ve işletmecilik alanlarında çalıştığını, 2009 yılında emekli olduktan sonra ise kendi sabun üretimi işini sürdürdüğünü belirtti.

7 Haziran’da yapılacak muhtarlık seçimlerinde yeniden aday olacağını da açıklayan Güler, mahallede başlattıkları sosyal dayanışma çalışmalarını sürdürmek istediğini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın sıkıntısı çok fazla. Ekonomik şartlar ağırlaştı. İnsanların dertleriyle uğraşacak muhtar lazım. Biz de bunu kendimize görev edindik" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Derin Su Coşkun, milli takım gelişim kampına davet edildi

2026-05-08 15:09 - Spor

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Afra’nın milyonlarca dinlenen şarkısının hikayesi şaşırttı

2026-05-08 14:38 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

İlgili Haberler

Hastane, "Anne dostu hastane" unvanı aldı

15:15 - İnsan

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Çorum’da klasik otomobil rüzgarı: Vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

15:01 - İnsan

Kuran kurslarında 112 Acil çağrı hattı tanıtımları sürüyor

15:04 - İnsan

Siirt’te özel bireyler ve çocuklar böğürtlen hasadında buluştu

14:41 - İnsan

Günün Manşetleri

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi

Ankara'da Dehşet Kadının Dükkanını ve Aracını Yaktı

13:39 - Asayiş

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş