?>

Cezaevinde Meslek Edindi, Mağaza Sahibi Oldu

Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlü T.Y., cezaevinde aldığı eğitimlerle rölyef ve gemi yapımında ustalaştı. Kardeşinin yardımıyla bir hediyelik eşya dükkânı açan T.Y., ürünlerini dışarıda satıyor ve işlerini büyütmeyi hedefliyor

Gündem - 1 yıl önce

Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü’nde hükümlü olan T.Y., cezaevinde geçirdiği süre boyunca rölyef ve gemi yapımında ustalaştı. 18 yıldır cezaevinde bulunan T.Y., yaklaşık 8 yıl önce Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na getirildi. Burada İş Yurdu Müdürlüğü tarafından açılan atölyelerde meslek edinen T.Y., kardeşinin yardımıyla cezaevi dışında bir hediyelik eşya dükkânı açtı.

T.Y., yaklaşık 2 milyon TL yatırımla açtığı dükkânda, hapishanede yaptığı ürünleri satmaya başladı. T.Y., cezaevinden çıktıktan sonra işlerini daha da büyütmeyi hedefliyor. "Kendimi cezaevinde keşfettim" diyen T.Y., "Cezaevine geldikten sonra müdürlerimizin, baş memurlarımızın ve atölye şeflerimizin teşvikiyle çalışmaya başladım. Atölye şefimizin bana çok katkısı oldu. Ben daha öncesinde bilmiyordum. Burada kendimi keşfettim. İşi tamamen öğrendim. 8 yıldır bu işi yapıyorum. Burada işyurdu müdürlüğü ürünlerinin satış mağazasında satışı yapılmaktadır. İşyurdu kazançlarımla kendim ücretini ödeyerek dışarıda kardeşlerimin desteğiyle malzeme aldım. Yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırım yaptım" ifadelerini kullandı.

Rize L Tipi Kapalı Cezaevi İş Yurdu Müdürlüğü Muhasebe yetkilisi Murat Kaya, hükümlülerin cezaevinde meslek edindirildiğini belirterek, "Bize teslim edilen hükümlülere öncelikli amacımız iş başında birer meslek öğretmek. Sonrasında da olan mesleğini muhafaza etmek. İnfaz sürecinin ardından da topluma faydalı, topluma kazandırılmış bir birey olarak hayata karışmasını sağlamak" dedi.

Bakır ve Rölyef Atölye Şefi ve İnfaz Koruma Memuru Deniz Yaş ise T.Y.’nin atölyenin ustası olduğunu belirterek, "O buranın ustasıdır. 3-4 kişi yetiştirdi. Onlar da ustalık seviyesine gelmek üzereler. Dışarıda topluma daha hızlı uyum sağlamış olacak" dedi.

Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü, hükümlülerin topluma kazandırılması için çeşitli atölyeler sunuyor. Cezaevinde bakır ve rölyef atölyesi, dokuma atölyesi, ağaç işleri ve marangozhane atölyesi, kantin, fotoğraf ve terzilik atölyeleri bulunuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

Dehşet anları güvenlik kamerasında

2024-08-09 12:10 - Asayiş

Okan Buruk: “Cuma günü rekorlarla dolu yeni bir yıl için tekrar buluşacağız”

2024-08-07 20:20 - Spor

12 Eylül’de 100 yıldız kayacak

2024-08-08 12:07 - Yaşam

HER TÜRLÜ HUZURUN YAŞANDIĞI ‘SAKİN ŞEHİR’LERİMİZ

2024-08-09 15:36 - Gezi

Başkan Ünlü: Marmaris son yıllarda daha fazla geriye gitmiş

2024-08-08 15:25 - Marmaris

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

TÜRKİYE’NİN TURİZMDEKİ LOKOMOTİFİ KAPADOKYA

2024-08-12 11:52 - Gezi

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

Dünya kediler günü kutlu olsun

2024-08-08 12:04 - Genel

İlgili Haberler

Kar yağışını duyan soluğu burada aldı

03:40 - Gündem

Erzincan’da kar yağışı

00:30 - Gündem

Safranbolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı

00:31 - Gündem

Rize’de beklenen kar yağışı başladı

22:43 - Gündem

Pınarhisar’da minik eller toprakla buluştu

22:41 - Gündem

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan