?>

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU SİTEM ETTİ

Gündem - 4 yıl önce

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Salı günü başlayan ve hala bazı noktalarda devam eden orman yangınları ile ilgili destek olmak için Marmaris’e geldi. Yerinde inceleme yapan Kılıçdaroğlu ‘’ Marmaris halkının yanında olduklarını ve bir an önce yangının sona ermesini’’ dile getirdi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangınla ilgili Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bördübet’te başlayan ve 24. saate yaklaşırken, Değirmenyanı Mevkii’nde yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın nedeniyle hem bilgi almak hem de destek vermek için Marmaris’e geldi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Seyit Torun, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak eşlik etti. Yangın bölgesindeki çalışmaları etkilememek için Mezargediği bölgesine gelen Kılıçdaroğlu’na itfaiye yetkililerince verilen brifingin ardından Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay son durum ve ilk andan itibaren yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

LOJİSTİK MERKEZİ KURULDU

“371 personel ve 48 araçla yangın bilgisi geldiği ilk andan itibaren sahadayız” diyen Başkan Oktay konuşmasını söyle sürdürdü; “Mayıs ayından beri Marmaris’te konuşlandırılan helikopter yangının ilk çıkış saati nedeniyle ilk gece çalışma yapamadı. Ertesi gün yangının öğle saatlerinde kontrol altına alındığı değerlendirilirken, şiddetini arttıran rüzgarla birlikte tekrar hız kazandı” dedi. Marmaris Belediyesi tarafından saha personeline destek için bir lojistik merkezi kurulduğunu da aktaran Oktay “Yangınında görevli tüm kurum personellerinin 3 öğün kumanya, içecek, giysi, ayakkabı, pil gibi ihtiyaçlarını buradan karşılıyoruz” dedi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Kılıçdaroğlu, incelemelerinin ardından şu değerlendirmeleri yaptı: “Her yıl Türkiye’de orman yangınları bir şekliyle oluyor. Geçen yıl zaten ciğerlerimiz yandı büyük ölçüde. Özellikle bu bölgede yandı. Çağrıda bulunduk: ‘Neden zamanında önlem almadınız? Orman yangınlarının olacağını herkes biliyor. Akdeniz havzasının, bu konuda iklim değişikliği nedeniyle ne kadar duyarlı bir bölge olduğunu bütün dünya biliyor. Bu ülkenin çıkarları korunsun, ormanları korunsun, ağaçları korunsun, insanları korunsun artık. Yeter artık, yeter. Bıçak kemiğe dayandı. Yazık günahtır.” dedi.

ATAKAN IŞIK

Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Yatağan'da avlulu ev satılacaktır

2022-06-20 12:37 - Gündem

Tatile çıkan kadınlara uyarı

2022-06-20 13:00 - Sağlık

Menteşe Belediyesinden Ücretsiz Sağlık Taraması

2022-06-23 17:30 - Sağlık

LİMAN BAŞKANLIĞINDA RÜŞVET SKANDALI

2022-06-18 11:59 - Asayiş

Kadınlardan ev ekonomisine katkı

2022-06-17 13:30 - Ekonomi

ROMANYA İLE TURİZM HIZ KAZANACAK

2022-06-20 16:49 - Gündem

CENNET CEHENNEME DÖNDÜ

2022-06-23 13:19 - Gündem

Muğla Teknopark Olağan Genel Kurulu yapıldı

2022-06-17 14:30 - Ekonomi

Büyükşehir Kadın Kooperatifleri ile işbirliğini sürdürüyor

2022-06-23 15:00 - Ekonomi

Bodrum Sanat Fuarına 50 sanatçı katılacak

2022-06-23 16:30 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Aksulular Mavi Akdeniz için tek yürek oldu, Turunç Plajı temizlendi

22:06 - Gündem

Dünya Çevre Günü’nde Alanya’dan anlamlı farkındalık etkinliği

20:54 - Gündem

Ümraniye’de anlamlı çevre şöleni: Atıklar eserlere dönüştü, çocuklar gelecek için çiçek ekti

19:48 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem