Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, 4-9 Eylül tarihleri arasının CHP’nin kuruluş haftası olarak kutlanacağını ifade etti.
Özel, "Bir mevzi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni savunma peşinde ve niyetinde değiliz. Bir cephe olarak demokratik siyaseti savunmaya devam edeceğiz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, 4 - 9 Eylül Kuruluş Haftası etkinliklerinin açılışına katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, burada yaptığı konuşmada, 4 - 9 Eylül tarihleri arasının CHP’nin kuruluş haftası olarak kutlanacağını ifade etti.
Özel, Kuruluş haftası dolayısıyla parti Genel Merkez binasında tüm paydaşların emeğiyle hazırlanan CHP Programları serginin 29 Ekim’e kadar günde 4 saat boyunca mihmandarlar eşliğinde gezilebileceğini kaydetti.
"Kararlılığımız ve demokrasiyi inşa hedefimiz tüm programlarımızda yer aldı"
CHP’nin dünyanın önde gelen program partilerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Özel, "Parti programlarımız Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana hedeflediğimiz; demokratikleşme, kalkınma, adalet ve sosyal devlet vizyonlarını hep içermiştir. Kalkınmacı anlayışımız ve kalkınma hamlelerimiz, kimsesizlerin kimsesi olan güçlü sosyal devlet arzumuz, adaleti tesis etmek için kararlılığımız ve demokrasiyi inşa hedefimiz tüm programlarımızda yer aldı. Kuşkusuz bundan sonra da yer almaya devam edecek. En önemlisi Cumhuriyet Halk Partisi programlarında benimsediği bu vizyonunu, hedeflerini, her zaman gerçekliğe dönüştürmek için gerekli iradeyi ortaya koydu" dedi.
"Cumhur İttifakı’nın çıkar ve hedefleri ile milletin beklentileri birbirinden ayrışmıştır"
Türkiye olarak hem ekonomik, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı başta olmak üzere tarihin en zorlu günlerinden birinin yaşandığına dikkati çeken Özel, "Ne yazık ki demokrasi ile göreve gelen bir iktidarın, demokrasi treninden inmesinin ve ülkeyi sandıkla değil baskıyla yönetme tercihinin ağır sonuçları bunlar. Ne yazık ki iktidara demokratik tehdit olan her kişi, her kurum ortadan kaldırılmak isteniyor. Bir kişi ve onun yanındakiler iktidarda kalsın diye milletimize ağır bedeller ödetilmeye çalışılmaktadır. Yaşadıklarımızın özeti şudur; Türkiye’de artık Erdoğan’ın çıkarlarıyla milletin çıkarları birbirinden ayrılmıştır. Cumhur İttifakı’nın çıkar ve hedefleri ile milletin beklentileri birbirinden ayrışmıştır" açıklamasında bulundu.
"Bir mevzi olarak CHP’yi savunma niyetinde değiliz, demokratik siyaseti savunmaya devam edeceğiz"
Türkiye’de çok partili siyasetin tehdit altında olduğunu söyleyen Özel, "Rezervler biraz toparlanınca yeni şoklara hazırlıklıyız dedikleri ve onlarla aynı yerden talimat alan savcıların ‘Yeni şoklara hazırlıklıyız’ dedikleri, ve onlarla aynı yerden talimat alan savcıların yeni şokları ülkeye yaşattığı günlerdeyiz. Buna karşılık ne yapacağız? Kararlılığımız kesin. Bir mevzi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni savunma peşinde ve niyetinde değiliz. Bir cephe olarak demokratik siyaseti savunmaya devam edeceğiz. Bu cephe savunuculuğu elbette sadece bir siyasi partinin değil; milletin ve demokratik siyaseti savunan tüm partilerin ortak kararlılığıyla olacaktır, eylemliliğiyle olacaktır" diye konuştu.
"Cumhurbaşkanı adayını hapse atsanız ne olur?"
Özel, sözlerine şöyle devam etti:
"Bir siyasi partinin iki yıl önce yaptığı, şimdi yenisini yaptığı, bin mahalleden 950’sinin seçimlerinin şeffaf, tıkır tıkır, barış, sulh içerisinde olduğu bir süreçte, gelecek hafta sonu bütün ilçe kongreleri bitiyorken, yeni il kongresi yapılacak, iki yıl önceki il kongresini bir meczup beyanıyla ortadan kaldırıp, 16 milyonluk bir kentte o kenti yöneten partinin il başkanına kayyım atamak, il binasını mahkemeye vermek, kongresini iptal etmek, o partinin orayı kazanan belediye başkanını hapiste tutmak, kendi korkusundan millete korku salmak için yapılan iş ve eylemler değil de, nedir? Bu yüzden biz bu korkuyu örgütleyenlere karşı umudu örgütlemek için bir hafta boyunca bu binadayız. Keyfimizi kaçırmaya, moralimizi bozmaya, yüzümüzdeki gülümsemeyi, gencecik arkadaşlarımızın geleceğe umutla bakacakları bu bir haftada bizim umudu örgütlememize karşı korkuyu örgütleyenlerin dün yaptıklarının, bugün yapacaklarının, yarın yapacaklarının bir önemi yok. Öyle olsaydı 100 yıl önce, bundan 106 yıl önce Samsun’a çıkılırken elde bulunan şey, o günkü iktidar yargısının ölüm fermanıydı. Boynuna idam fermanını takıp Samsun’a kurtuluşu ve kuruluşu örgütlemeye giden bir partinin il başkanına kayyım atasanız ne olur, Cumhurbaşkanı Adayını hapse atsanız ne olur, Genel Başkanını tehdit etseniz, ‘Böyle siyaset yapacaksan alaşağı ederiz. Sus, Ankara’da otur. Partinin başında dur’ diyerek ahlaksız tehdit ve şantajlarda bulunsanız ne olur?."
Özel, konuşmanın ardından parti muhabirleri ile parti Genel Merkez binasında açıklan ve 29 Ekim’e kadar devam edecek olan CHP Programları sergisini gezdi.
HABER KAYNAĞI : İHA