?>

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Özkan Yalım’ın çekilen görüntüleri üzerinden iktidara yüklendi:

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, SON GÜNLERDE CHP’Lİ BELEDİYELERE YÖNELİK YAPILAN OPERASYONLARLA BİRLİKTE ÖZELLİKLE UŞAK BELEDİYE BAŞKANI ÖZKAN YALIM’IN GÖZALTINA ALINIRKEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER ÜZERİNDEN İKTİDARA YÜKLENEREK, "GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE OPERASYONLARIN BİR TANESİNDE HİÇBİRİMİZİ MEMNUN ETMEYECEK GÖRÜNTÜLER OLDU. ANCAK HERKES ŞUNU BİLSİN Kİ BİRİNCİSİ HAYSİYET CELLATLIĞIYLA KİMSE İKTİDARA TUTUNAMAZ. OLMADIK GÖRÜNTÜLERİ DEVLET ELİYLE, POLİSİN YAPTIĞI OPERASYONDA HUKUKUN DIŞINA ÇIKTIĞI İDDİA EDİLİRSE KENDİSİNİ KORUMAK İÇİN KENDİNE EMANET POLİS KAMERASINDAN PAPARAZZİ KAMERASI ÇIKARIP ONU YANDAŞ BASINA YOLLADILAR" DEDİ.

Siyaset - 2 ay önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, son günlerde CHP’li belediyelere yönelik yapılan operasyonlarla birlikte özellikle Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gözaltına alınırken çekilen görüntüler üzerinden iktidara yüklenerek, "Geçtiğimiz günlerde de operasyonların bir tanesinde hiçbirimizi memnun etmeyecek görüntüler oldu. Ancak herkes şunu bilsin ki birincisi haysiyet cellatlığıyla kimse iktidara tutunamaz. Olmadık görüntüleri devlet eliyle, polisin yaptığı operasyonda hukukun dışına çıktığı iddia edilirse kendisini korumak için kendine emanet polis kamerasından paparazzi kamerası çıkarıp onu yandaş basına yolladılar" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen İl Belediye Başkanları Toplantısı’na katıldı. Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal yaptı. Köksal’ın ardından kürsüye gelen Özel, yerel seçimlerden sonra milletin kendilerine yatırım kredisini verdiğini bu krediyi çok iyi kullanmaları gerektiğini ifade etti. Özel, "Millet bize bir kredi verdi. Millet kadın adayların çantasına bir anahtar, erkek adaylarının cebine bir anahtar koydu. Bu anahtar belediyenin kapısı ya da kasasının anahtarı değildir. Ya da şehrin altın anahtarı değildir. Milletin verdiği kredi de al harca diye bir tüketici kredisi değildir. Tüketici kredisi alınır, harcanır sonra da borç ödenir. Ama milleti bize verdiği yatırım kredisiydi. Yatırım kredisi önce verilen sonra tahkim edilen bir kredidir. Eğer iyi şeyler oluyorsa aman daha çoğunu verelim. Siz devam edin dediği ama verdiği krediyi riskte gördüğü zaman da iyi yönetilmediğini gördüğü zaman da geri çağırdığı bir şeydir. Yapılan yatırım şahsınıza, partimize değil. Ülkenin geleceğine yatırımdır. Gençlerin geleceğine yatırımdır. Türkiye’nin demokrasisine, kalkınmasına yapılan yatırımdır ve bunu bilelim, buna göre hizmet edelim dedik. Bu konuşmalardan sonra birbirimizi ayakta alkışladık, kucakladık, birlikte aile fotoğrafını çektirdik ve yurdun dört bir yanına dağıldık. Her biriniz o yaşadığınız şehirleri gittiniz ve çalışmaya başladı" dedi. "CHP’nin belediyecilik anlayışının zekatı bile AK Parti’de yoktur"

Konuşmasında daha sonra gündemdeki sıcaklığına koruyan CHP’li belediyelere yönelik gerçekleştirilen operasyonlara değinen ve iktidara sert bir dille yüklenen Özel şunları söyledi:

"Bu salonda olması gereken iki arkadaşımız operasyonlarla şu anda gözaltındalar. Tutuklu haldeler. Özellikle ve özellikle şunu söylemek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde de operasyonların bir tanesinde hiçbirimizi memnun etmeyecek görüntüler oldu. Hiçbirimizi memnun etmeyecek bir noktaya geldi. Orada da öz eleştirimizi yaptık ve gerekli görevlendirmeleri yaptık. Yasaklı görüşme süresi bittikten sonra ilgili hukukçu arkadaşlarımızla görüştüler. MYK’nın verdiği yetkiyle de raporlarını hazırladılar. Önümüzdeki günlerde CHP onu bugün sizler de değerlendireceksiniz, aldığı karar doğrultusunda kendisinden bekleneni, kendisine yakışır bir şekilde hayata geçirilecek. Ancak herkes şunu bilsin ki birincisi haysiyet cellatlığıyla kimse iktidara tutunamaz. Olmadık görüntüleri devlet eliyle, polisin yaptığı operasyonda hukukun dışına çıktığı iddia edilirse kendisini korumak için kendine emanet polis kamerasından paparazi kamerası çıkarıp onu yandaş basına yollayıp onun üzerinden siyaset yapanlara ve o olay olmadan 3 hafta önce Sakarya’da ortaya çıkan ve AK Parti’de kimsenin ağzını açmadığı, kulağını tıkadığı belediye başkanının rezaletine ancak bizim günlük reaksiyonumuzdan sonra istifa ettirdi. Yine konuşulan bir başka belediye başkanının bu süreçte AK Parti tarafından değerlendirildiğini görelim. Bir kişisel hata üzerinden bireysel haysiyet cellatlığını partiye mal ettirmek gibi bir niyetimiz asla yoktur, CHP’nin AK Parti ile karşılaştırılmaya kalktığında etik kurallara bağlılığı, hesap verebilir belediyeciliği, dürüst, çalışkan, haramdan korkan, israftan kaçan, milletin parasını kendi parasından daha değerli gören ve gözü gibi sakınan belediyecilik anlayışının zekatı bile AK Parti’de yoktur."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: "Afetten önce risk azaltma çalışmalarını son derece kıymetli buluyoruz"

11:48 - Siyaset

Bakan Fidan, Kore Savaşı Anıtı’nı ziyaret etti

11:06 - Siyaset

Tavas Belediyesinin üreticiye teknolojik desteği genişleyerek devam ediyor

11:09 - Siyaset

Bakan Gürlek: "İstanbul’daki hakim-savcı sayısını artırıyoruz"

21:21 - Siyaset

Rutte’den Rus gençlerine: "(Ukrayna’da) Ölüme terk edileceksiniz"

21:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem