?>

CHP Kurultayı davasında ara karar sonrası avukatlardan açıklama

Avukat onur yusuf üregen

Asayiş - 2 ay önce

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nın iptali talebiyle açılan davada mahkeme ara kararını vererek, davayı 8 Eylül’e erteledi. Duruşma sonrası avukatlar açıklamalarda bulundu.

CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali talebiyle açılan dava, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesinde devam etti. Duruşmaya CHP’nin avukatları Çağlar Çağlayan ve Mehmet Can Keysan ile kurultay delegelerinin avukatı Onur Yusuf Üregen katıldı. Davanın 8 Eylül’e ertelendiği duruşmanın ardından avukatlar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Partiyi kimin yöneteceğine ilişkin bir karar vermesi imkanı bulunmamaktadır"

Her iki tarafın yargılamanın esasına ilişkin beyanlarda bulunduğunu belirten Avukat Çağlayan, "Yargılamanın sonlandırılması, mahkemenin görevsiz olduğuna karar vermesi yönündeki beyanlarımızı tekrar ettik. Aynı zamanda hem son kurultayımız hem de önceki kurultayımızda seçilmiş Parti Meclisi üyelerimiz ve kurultay delegelerimiz mahkemeye karşı iradesini göstererek, partimiz yanında davaya müdahale talebinde bulundular. Talepleri kabul edildi. Yargıtay’ın yerleşmiş tüm içtihatları mahkemenin bu davaya bakamayacağı yönünde. Mutlak butlan yönünden de tarif edilen unsurların bulunmadığını açıklıkla ortaya koyduk. Yargılamanın uzamasının hukuka da, siyasete de faydası yok. Sandık konursa, seçim yapılırsa, irade ortaya çıkarsa mahkemenin ne söylediğinin hiçbir önemi kalmaz. Mahkemelerin en fazla yapması gereken şey sandık konma şartları oluşurken sandık konmadığında müdahale etmektir. Partiyi kimin yöneteceğine ilişkin bir karar vermesi imkanı bulunmamaktadır. Görevsizlik kararı bu davaya sadece Yüksek Seçim Kurulu’nun bakma yetkisinin olduğunu ortaya koyar" dedi. "CHP’de söylendiği gibi bir şaibe var mı, varsa bu ortaya çıksın"

Duruşmaya ilişkin konuşan Avukat Üregen ise, "Yapılan itirazların beklenmesi yönünde bir karar verildi. 8 Eylül’de ne olacak ona bakacağız. Orada karar verilecek gibi duruyor. Tertemiz bir siyasi irade temsil edilmeli. Önce kurumsal olarak bu şaibeden arınması gerekmektedir. CHP’de söylendiği gibi bir şaibe var mı, bu varsa ortaya çıksın. CHP’nin içinde yanlış ya da yanlış kişi var mı, bunlar hukuk yoluyla tespit edilsin. Bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

Kütahya’nın doğasında geleneksel değerler can buldu

2025-06-23 14:01 - Gündem

Menteşe’de kaza: 2’si ağır 4 yaralı

2025-06-25 15:41 - Asayiş

İlgili Haberler

Antalya’da 1 haftada 68 bin araç denetlendi

11:57 - Asayiş

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

11:57 - Asayiş

Mardin’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

11:45 - Asayiş

Edirne’de anız yangını ahırlara sıçramadan söndürüldü

11:46 - Asayiş

Mardin’de paletlerden çıkan yangın paniğe neden oldu

11:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

"Zayıflama İğnesi" Akımına Uzman Uyarısı

09:56 - Sağlık

Galatasaray ve Kocaelispor Maçlarının Tarihleri Açıklandı

09:55 - Spor

Melikgazi Kayseri Basketbol, Eski Yıldızını Geri Aldı

09:50 - Spor

Eşini öldürmekle suçlanan kadın yakalandı

09:49 - Asayiş

"İnsanlık Ölmemiş" Dedirten Hareket

09:45 - Ekonomi