?>

Çiçek açan haşhaş tarlaları adeta doğal fotoğraf stüdyosuna döndü

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ HAŞHAŞ ÜRETİM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLAN AFYONKARAHİSAR’IN BOLVADİN İLÇESİ BAŞTA OLMAK ÜZERE BİR ÇOK İLÇESİNDE HAŞHAŞ BİTKİSİNİN ÇİÇEK AÇMASIYLA BİRLİKTE TARLALAR ADETA BİRER DOĞAL STÜDYOYA DÖNÜŞTÜ.

Gündem - 1 saat önce

Türkiye’nin en önemli haşhaş üretim merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesi başta olmak üzere birçok ilçesinde haşhaş bitkisinin çiçek açmasıyla birlikte tarlalar adeta birer doğal stüdyoya dönüştü.

Afyonkarahisar genelinde geniş bir ekim alanına sahip olan ve tıp endüstrisinden gıda sektörüne kadar pek çok alanda kullanılan haşhaş bitkisi, baharın son günlerinde görsel bir şölene ev sahipliği yapıyor. Bolvadin ovasını kaplayan haşhaş yaprakları ve çiçekleri, doğaseverlerin ve görsel sanatlarla ilgilenenlerin ilgi odağı haline geldi.

Yılda sadece bir kez ve oldukça kısa bir süreliğine açan haşhaş çiçeklerini kaçırmak istemeyen vatandaşlar, tarlaların yolunu tutuyor. Özellikle gün batımı ve gün doğumu saatlerinde muhteşem manzaralar sunan tarlalar, en güzel anı kaydetmek isteyenlerin ilk adresi oluyor. Kimi vatandaşlar cep telefonlarıyla bu anı kaydederken, profesyonel fotoğrafçılar ve dron operatörleri de bu eşsiz renk cümbüşünü havadan ve karadan en iyi açılarla kadrajlarına alıyor. "Haşhaşlarda bu sene verim güzel"

Bölge ekonomisi için stratejik bir ürün olmasının yanı sıra, her yıl mayıs ayı sonlarında sunduğu bu görsel zenginlikle turizme de gizli bir katkı sağlayan haşhaş tarlalarının, önümüzdeki günlerde de yoğun ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

Tarlaların açan haşhaşlarda hasadın temmuz ayında yapılmasının planlandığını ifade eden üreticilerden Halil Vural, haşhaşlarda bu sene verimin güzel olduğunu belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Madımak toplaması zahmetli yemesi lezzetli

2026-06-01 11:20 - Genel

Zekican Balcı’dan CHP açıklaması: “Partinin sahibi örgüttür”

2026-06-01 19:56 - Gündem

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Çanakkale’de Assos-Troya tünellerinde araç yangını

2026-05-30 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Dünya Çevre günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

12:10 - Gündem

Diyadin’de yıl sonu sergisi açıldı

11:55 - Gündem

Sarıkamış’ta çevre temizliği

11:55 - Gündem

Manavgat’ta çevre için anlamlı buluşma

11:26 - Gündem

Tekirdağ Valisi Soytürk, Şarköy’deki sahipsiz hayvan doğal yaşam alanını inceledi

11:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Daha önce 3 kez intihar girişiminde bulunan şahıs dördüncüde hayatını kaybetti

11:01 - Asayiş

Karın ağrısıyla hastaneye gitti, yumurtalığından damak dokusu çıktı

10:51 - Sağlık

İşçi servisleri çarpıştı; 10 yaralı

10:38 - Asayiş

Freni boşalan kamyonet tarım aracına çarptı: 1 yaralı

10:33 - Asayiş

Tartıştığı amcasını vurdu

10:30 - Asayiş