?>

Çiçek hırsızlığına esnaftan ’ince’ sitem: "İsteseydi hediye ederdik"

ESKİŞEHİR'DE BİR ÇİÇEKÇİ İŞLETMESİNİN ÖNÜNDEN HIRSIZLIK YAPAN YAŞLI ADAM KAMERAYA YANSIDI. İŞLETME SAHİBİ CEMİL DEMİRKOL, "İSTESEYDİ BİZ ZATEN ÜCRETSİZ VERİRDİK. MUHTEMELEN TEYZEMİZİ MUTLU ETMEK İÇİN ALMIŞTIR; İNŞALLAH GÖTÜRDÜĞÜ KİŞİYİ SEVİNDİRMİŞTİR" DEDİ.

Asayiş - 4 ay önce

Eskişehir’de bir çiçekçi işletmesinin önünden hırsızlık yapan yaşlı adam kameraya yansıdı. İşletme sahibi Cemil Demirkol, "İsteseydi biz zaten ücretsiz verirdik. Muhtemelen teyzemizi mutlu etmek için almıştır, inşallah götürdüğü kişiyi sevindirmiştir" dedi.

Olay, Vişnelik Mahallesi Öğretmenler Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kapı önünde duran çiçeklerin eksildiğini fark eden işletme görevlileri, durumdan şüphelenerek güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde, 50’li yaşlarda bir şahsın önce dükkanın önünden geçerek içeriyi kontrol ettiği, ardından hazırlıklı gelerek elindeki poşetle çiçeği saniyeler içinde çaldığı görüldü. Yaşanan olay karşısında hayrete düşen işletme sahibi, hırsızlık olayına rağmen sergilediği yapıcı tavırla dikkat çekti. "İsteseydi biz zaten ücretsiz olarak kendisine verirdik"

Olayın ardından konuşan işletme sahibi Cemil Demirkol, kapı önündeki çiçekleri zaten isteyen komşularıyla paylaştıklarını söyleyerek, "Biz çiçeklerimizi sürekli kapımızın önüne çıkarıyoruz. Bu çiçeklerden birinin kaybolduğunu fark ettik ve güvenlik kameralarımızı izledik. Kameraları izlediğimizde bir vatandaşın çiçeği çaldığını gördük. Keşke böyle bir şey yapmamış olsaydı. Bunu izlediğimizde biz zaten şok olduk. Normalde biz eşimle birlikte kapının önündeki çiçeklerden zaten ihtiyaç sahibi ya da işte isteyen komşularımıza veriyoruz. Bu tarz bir şey keşke yaşanmamış olsaydı. Neticesinde çiçek bir gönül alma olayıdır. İsteseydi biz zaten ücretsiz olarak kendisine verirdik" dedi. "Poşetini hazırlamış, hırsızlık yapmaya geldiği çok belli"

Şahsın hırsızlık anındaki planlı hareketlerine de değinen Demirkol, sözlerine şöyle devam etti:

"50’li yaşlarda bir amcamız, muhtemelen teyzemizi mutlu etmek için almıştır. İnşallah öyledir diye umut ediyorum. İnşallah götürdüğü kişiyi sevindirmiştir ama dediğim gibi, isteseydi biz zaten ücretsiz şekilde kendisine verirdik. Videoda ilk başta geliyor, mağazamızın önünden bir geçiyor, mağazada içeride kimse var mı yok mu izliyor. Sonrasında gidip tekrardan poşetiyle birlikte geliyor. Poşetini hazırlamış, hırsızlık yapmaya geldiği çok belli. İçeriye tekrar bakarak geliyor, kimsenin görmediğinden emin olduğunda da çiçeği alıp devam ediyor. Biz o esnada arka tarafta çalışıyorduk."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Uysal: "Hedefimize ulaşmak için tek yürek olacağız"

2026-03-10 16:15 - Spor

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

İlgili Haberler

Erzincan polisinden dolandırıcılığa karşı bilgilendirme çalışması

06:49 - Asayiş

Erzincan eski İl Emniyet Müdürü Kurt’tan Baybaba’ya ziyaret

06:47 - Asayiş

Jandarmadan kaçan sürücüye araç sahibinden tepki: "Devletten kaçamazsın"

05:53 - Asayiş

Didim’de ikamet yangını; yangın çıkan dairede maddi hasar oluştu

04:58 - Asayiş

Tabancayla yaraladıkları şahsı hastaneye bırakıp kaçtılar: 1 yaralı

02:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim