?>

Çiçekler kadınların elinde sanat eserine dönüştü

DENİZLİ'DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA İLK KEZ DÜZENLENEN CANLI ÇİÇEK DÜZENLEME AKADEMİSİNE KATILAN 20 KADIN, DEKORATİF ÇİÇEK DÜZENLEME SANATININ İNCELİKLERİNİ ÖĞRENDİ. ÇİÇEK ŞEKİLLENDİRİLME VE SAKSIDA ÇİÇEK ÖMRÜNÜN NASIL UZATILACAĞINI UYGULAYAN KADINLAR, CANLI ÇİÇEKLERLE SANAT ESERİ GİBİ ARANJMANLAR HAZIRLADI.

Kültür Sanat - 3 ay önce

Denizli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ilk kez düzenlenen Canlı Çiçek Düzenleme Akademisine katılan 20 kadın, dekoratif çiçek düzenleme sanatının inceliklerini öğrendi. Çiçek şekillendirilme ve saksıda çiçek ömrünün nasıl uzatılacağını uygulayan kadınlar, canlı çiçeklerle sanat eseri gibi aranjmanlar hazırladı. Denizli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde ilk kez "Canlı Çiçek Düzenleme Akademisi" etkinliği düzenlendi. The Mia Home and Living işletmecisi İpek Taşçı’nın ev sahipliğinde 20 kadının katıldığı akademi etkinliğinde, 1980’li yıllarda başladıkları ata mesleğini sürdüren çiçek tasarımcısı Ercan Ünal, katılımcılara evde çiçeklerin nasıl şekillendirileceği ve çiçeklerin daha uzun ömürlü olması için uygulanabilecek yöntemler hakkında bilgiler verildi. Eğitimin ardından katılımcılar, öğrendikleri teknikleri uygulayarak kendi hayal güçlerini yansıtan çiçek aranjmanlarını hazırladı. Uzun süredir birbirlerini görmeyen bazı katılımcılar da etkinlik sayesinde bir araya gelerek keyifli vakit geçirdi. Birden fazla çiçek çeşidinin kullanıldığı çalışmalarda, katılımcılar kendi zevklerine ve ruh hallerine göre farklı tasarımlar oluşturdu. "Kendi hayalimizdeki ve ruhumuzu yansıtan çiçekleri hazırlıyoruz"

Etkinliği düzenleyen ve çiçekler hakkında bilgileri katılımcılara aktaran Ercan Ünal, 1980’li yıllarda babası tarafından Denizli’ye kazandırılan Orkide Flower markasını yaşatmaya devam ettiklerini söyledi. Bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ünal, "8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi katılımcı bayan arkadaşlarımızla birlikte evde kendi çiçeklerimizi nasıl şekillendirebiliriz, kendi çiçeklerimizi daha uzun ömürlü nasıl yaşatabiliriz bunun eğitimi veriyoruz. Yaklaşık 20 katılımcı oldu. Uzun zamandır birbirlerini görmeyen arkadaşlar burada hepsi bir arada. Burada katılımcı arkadaşlarımızla birlikte güzel çiçekler yapıyoruz. Herkes çok keyifli. Katılım sağlayan arkadaşlarımıza birden fazla çiçek çeşitleri bulunuyor. Kendi hayalimizdeki ve ruhumuzu yansıtan çiçekleri hazırlıyoruz. Nasıl hazırlandığını katılımcılara anlattıktan sonra herkes kendi istediği şekilde hazırlamaya başlıyor. Şimdiden dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" dedi. "Daha fazla bu tarz etkinliklerin olmasını istiyoruz"

Bu tarz etkinliklerin daha da artmasını dile getiren Eda Nur Sicimli de "Daha fazla bu tarz etkinliklerin olmasını istiyoruz. Özellikle iş sonrası stres atmak için birebir. Bu tarz etkinliklere gelerek hem yeni insanlarla tanışıyoruz hem de sosyalleşiyoruz" ifadelerini kullandı. "Buraya gelerek önemli bilgiler öğreniyoruz"

Bu tarz etkinliklere katılarak önemli bilgiler öğrendiğini ifade eden Yasemin Alpaslan ise "Bugün burada kadınla günü için toplandık. Buraya gelerek hem çiçekleri tanıdık hem de bu çiçeklerle neler yapabiliriz bunları öğreniyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda önemli bilgiler öğreniyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

Çerkes kültürüne destek veren isimlere "dostluk" vefası

2026-03-07 10:01 - Genel

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

İlgili Haberler

"Ceza İnfaz Personeli Günü" Antalya’da renkli görüntülere sahne oldu

22:09 - Kültür Sanat

Ankara’da Jandarma Bandosu ve hastane personelinden ortak konser

20:52 - Kültür Sanat

Aksaray’da "Türk Mutfağı Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı

20:51 - Kültür Sanat

Tercan’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sergisi açıldı

19:48 - Kültür Sanat

Türkeli’de "Çatlak Aile" sahnelendi

17:53 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem