?>

Çiftçi şenliğinde renkli anlar

KOCAELİ'DE İZMİT SAPAKPINAR'DA DÜZENLENEN 11. ÇİFTÇİ ŞENLİĞİ, ÜRETİCİLERİN YOĞUN KATILIMIYLA SAĞANAK ALTINDA KUTLANDI. 1,5 MİLYAR LİRALIK TARIM DESTEĞİNİN VURGULANDIĞI ETKİNLİKTE ÜRETİCİLERE ÇEKİLİŞLE BUZAĞI, OĞLAK VE AKÜLÜ TRAKTÖR GİBİ ÇEŞİTLİ HEDİYELER DAĞITILIRKEN, ŞENLİK İMERA KONSERİYLE SONA ERDİ.

Genel - 2 hafta önce

Kocaeli’de İzmit Sapakpınar’da düzenlenen 11. Çiftçi Şenliği, üreticilerin yoğun katılımıyla sağanak altında kutlandı. 1,5 milyar liralık tarım desteğinin vurgulandığı etkinlikte üreticilere çekilişle buzağı, oğlak ve akülü traktör gibi çeşitli hediyeler dağıtılırken, şenlik İmera konseriyle sona erdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen "Çiftçi Şenliği", İzmit’in Sapakpınar Mahallesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Avrupa’nın birçok şehrinde çiftçilerin destek yetersizliği nedeniyle eylem yaptığı bir dönemde Kocaeli’deki çiftçiler, Büyükşehir Belediyesinin sağladığı desteklerin de motivasyonuyla Dünya Çiftçiler Günü’nü şenlik havasında kutladı.

Şenlik alanındaki stantları dolaşarak çiftçilerle sohbet eden Başkan Büyükakın, yaptığı konuşmada sağanak yağışa işaret ederek, şenliğin bereketiyle geldiğini söyledi. Büyükakın, "Biz bu programları ne zaman yapsak, bereket oluyor çünkü biz, sizden aldığımız emanetin hakkını vermek için sadece hizmet ediyoruz. Şov yok, yalan yok, riya yok. Sadece hizmet var. Sadece sizin mutluluğunuz için emek var. Bunun karşılığında da bereket var. Şimdiden bereketli bir sezon diliyorum" dedi. "Bugüne kadar 1,5 milyar liralık destekle 97 proje hayata geçirdik"

Tarımın önemine değinen Tahir Büyükakın, bu nedenle son 7 yılda üreticiye 1,5 milyar TL’lik destek sunduklarını hatırlattı. Başkan Büyükakın, "Sizi desteklemeye devam edeceğiz çünkü asıl bereketin toprakta olduğunu, toprağın ekilmeden bereketin devam etmeyeceğini biliyoruz. Bugüne kadar 1,5 milyar liralık destekle 97 proje hayata geçirdik. Bundan sonra da var gücünüzle arkanızda olacağız. Bu bereket devam etmeli" diye konuştu.

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez ise Kocaeli’nin sadece sanayinin değil, aynı zamanda tarımın da başkenti konumuna geldiğini ve bunun Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle başarıldığını kaydetti.

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, çiftçilere yönelik katkılarından dolayı Büyükakın’a teşekkür ederek, geleneksel şalvar ve sekiz köşe kasket hediye etti. Sapakpınar Mahalle Muhtarı Ejder Okumuş ise Büyükşehir Belediyesinin yüzde 75 hibe destekli tohum uygulamasına teşekkür ederek, üreticiler adına Başkan Büyükakın’a bir oğlak hediye etti.

Halk oyunları, mehteran takımı gösterisi ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı şenlikte; firmalar tarımsal alet ve ekipmanlarını sergiledi. Çekilişlerle üreticilere buzağı, oğlak, akülü traktör ve cep telefonu gibi çeşitli hediyeler dağıtılırken, katılımcılara yöresel lezzetlerden mancarlı pide ikram edildi.

Gün boyu süren 11. Çiftçi Şenliği, Karadeniz müziğinin sevilen gruplarından İmera’nın verdiği konserle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Torbacı operasyonunda 1 kişi tutuklandı

2026-05-11 16:48 - Asayiş

KURVAZİYER TURİZMİ MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-05-12 15:11 - Marmaris

İlgili Haberler

TRAKYAKA’da 2026 yatırım hedefleri değerlendirildi

19:09 - Genel

Dicle’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

19:04 - Genel

Başkan Genç: "Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor"

18:00 - Genel

Sancaktepe’de "Kadın ve Yaşam Festivali" kapılarını açtı

17:22 - Genel

Başsavcı Tiryaki: "Ceza infaz kurumlarımızı proaktif yönetim anlayışıyla yönetiyoruz"

17:00 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem