?>

Cilo Dağı’nın zirvesinde hayatını kaybeden Bursalı dağcı son yolculuğuna uğurlandı

EMEKLİ ASTSUBAY YÜKSEL IŞIK İÇİN FSM CAMİİ'NDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Asayiş - 2 saat önce

Hakkari’deki Cilo Dağı’nda zirve tırmanışı yaparken irtibatı kesilen ve bir hafta sonra cansız bedenine ulaşılan emekli astsubay, memleketi Bursa’da son yolculuğuna uğurlandı. 61 yaşındaki dağcı Yüksel Işık’ın cenazesinde askeri tören yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Bursa’da BUDAK Dağcılık Kulübü üyesi, 30 yıllık lisanslı dağcı ve rehberlik yapan emekli astsubay Yüksel Işık (61), yıllardır Türkiye’deki birçok dağa birlikte tırmanış gerçekleştirdiği dağcı arkadaşı Sedat Türe ile birlikte 13 Temmuz Pazartesi günü öğlen saat 13.00 sularında Cilo-Sat Dağları’nda yer alan Cennet Cehennem Vadisi’ndeki Bala Süpha Dürek Zirvesi’ne tırmanış gerçekleştirdi. İki dağcı her yıl aynı zamanda aynı bölgede tırmanış gerçekleştirdikleri 3 bin rakıma kadar birlikte geldi. Ancak Yüksel Işık, zirveyi görmek istediğini söyleyince Sedat Türe çok yorulduğunu belirterek kendisinin çıkamayacağını belirtti. Türe’nin tüm ısrarına rağmen emekli astsubay Yüksel Işık tırmanma ipini de alarak 3 bin metreden zirveye devam etti. 2 saatlik bir tırmanışın ardından zirveye ulaşan Işık, saat 15.05’te Whatsapp üzerinden aile grubunu görüntülü arayarak aile fertleriyle görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Işık, bu görüşme sırasında ailesine zirvedeki buzulları ve etraftaki dağları gösterdi. Arkadaşı Sedat Türe’nin aşağıda beklediğini ve kendisinin de hava kararmadan yanında olması gerektiğini anlatan Yüksel Işık, vadide telefonun çekmediğini, kendisini merak etmemelerini söyleyip telefonu kapadı ve o andan itibaren irtibat kesildi.

Yüksel Işık’ın yanına gelmesini bekleyen Sedat Türe, uzun süre bekledikten sonra kamp alanına döndü. Arkadaşının oraya da gelmediğini görünce 7 saatlik bir yürüyüşün ardından aşağıya inen Türe, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Jandarma karakoluna götürülen Türe, ifadesinin alınmasının ardından kayıp ihbarında bulundu. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, kayıp olduğu değerlendirilen dağcıya ulaşabilmek için zorlu arazi şartlarında geniş çaplı arama-kurtarma çalışması başlattı. Bir hafta sonra korucular tırmanma ipini gergin halde buldu

Kayıp ihbarından bir hafta sonra köy korucuları tarafından buzula saplı ve gergin halde bulunan tırmanma ipinin Yüksel Işık’a ait olduğu belirlendi. Bursalı dağcının yerini tespit eden korucular çapanın saplı olduğu kayadan 61 metre aşağıda olduğu belirlenen Bursalı dağcının yanına gerekli ekipmanlara sahip olmadıkları için inemeyip geri çekilmek zorunda kaldı. Ardından bölgeye ulaşan AFAD ve jandarma ekipleri ve Yüksel Işık’ı bulmak için Bursa’dan olay yerine giden dağcı arkadaşları, Işık’ın bulunduğu yere indi ve ardından yapılan inceleme sonrası Bursalı dağcının hayatını kaybetmiş olduğu anlaşıldı. Yoğun uğraşlar sonrası Yüksel Işık’ın cansız bedeni bulunduğu yerden alınıp aşağıya indirildi. Memleketinde askeri törenle uğurlandı

Dün Hakkari’de kendisi için askeri tören düzenlenen emekli Astsubay Yüksel Işık’ın cenazesi bugün memleketi Bursa’da da askeri törenle karşılandı. Ataevler Mahallesi Ata Caddesi üzerindeki evine askerler eşliğinde ve Türk bayrağına sarılı tabutla getirilen Yüksel Işık için dualar edilip yakın çevresinden helallik istendi. Askerler eşliğinde FSM Camii’ne getirilen Işık, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Fethiye mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

Cenaze töreni sırasında zaman zaman ayakta durmakta güçlük çeken eşi Müzeyyen Işık ile kızı Asya Işık’ı yakın akrabaları teselli etti. Eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan Müzeyyen Işık, "Hakkım sana helal olsun sen bana masal gibi bir hayat yaşattın, sana veda etmiyorum çünkü her gün ziyaretine geleceğim" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze törenine askeri erkanın yanında Yüksel Işık’ın aynı devre asker arkadaşları ile arama kurtarma ekiplerinin başkanları katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Tepkiler Sonuç Verdi: Şelale Temizlendi

2026-07-16 11:20 - Marmaris

Selimiye'de Korkutan Yangına Vatandaş Müdahalesi

2026-07-16 13:28 - Marmaris

Dalaman’da park halindeki elektrikli araç alev alev yandı

2026-07-18 09:12 - Asayiş

Çorum’da Dünya Kupası finali heyecanı

2026-07-20 01:15 - Spor

Bodrum’da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri düzenlendi

2026-07-16 01:47 - İnsan

Marmaris Sahillerinde Korkutan Kirlilik

2026-07-18 11:04 - Marmaris

BÜYÜK HACİMLİ ATIK TOPLAMA GÜNLERİ BELLİ OLDU

2026-07-18 15:56 - Marmaris

Marmaris'teki Batık Tekneler Vatandaşı Bezdirdi

2026-07-16 14:15 - Marmaris

Gediz Tarhana Festivalinde Cengiz Kurtoğlu coşkusu

2026-07-19 00:40 - Magazin

İlgili Haberler

Köşk’te 3 milyon liralık sahte gıda operasyonu: "4 ton salça ve 300 kilo zeytin ele geçirildi"

16:19 - Asayiş

Mersin’de kural ihlali yapan sürücüye 10 bin lira ceza

16:21 - Asayiş

Uyuşturucu suçundan aranan şahıslar Kuşadası ve Germencik’te yakalandı

16:18 - Asayiş

Vurulan gemide yaralanan genç, saldırı anlarını anlattı

16:09 - Asayiş

Çorum’da cip ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

16:06 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi