?>

Cinayet davasında ilk kez hakim karşısına çıkan sanık: "Masanın üzerindeki bardağı alıp başına vurdum"

ANTALYA’DA 45 YAŞINDAKİ TRANS BİREY NİDA NAZLIER’İN EVİNDE ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN DAVADA, HAKKINDA "CANAVARCA HİSLE VE EZİYET ÇEKTİREREK KASTEN ÖLDÜRME" SUÇUNDAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI TALEP EDİLEN TUTUKLU SANIK AREF ELHUSSEİN, ANTALYA 4’ÜNCÜ AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI.

Asayiş - 4 gün önce

Antalya’da 45 yaşındaki Nida Nazlıer’in evinde öldürülmesine ilişkin davada, hakkında ’canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen tutuklu sanık Aref Elhussein ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık savunmasında, maktul ile ilişkiye girdiklerini ardından tartışma çıktığını öne sürerek, "Masanın üzerindeki bardağı alıp başına vurdum" dedi.

Olay, 31 Temmuz günü saat 17.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Zerdalilik Mahallesi Cebesoy Caddesi üzerindeki 5 katlı binanın 1’nci katında meydana geldi. İşten çıkan Halil İ. (23), birlikte yaşadığı arkadaşı Nida Nazlıer’in evine geldi. Eve giren Halil İ., Nazlıer’i banyoda kanlar içerisinde buldu. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ve polis ekipleri, Nazlıer’in hayatını kaybettiğini belirledi.

Nazlıer’i bulan Halil İ. ile maktul ile en son telefonda görüştüğü ve anahtar almak için eve geldiği belirlenen H.H. (39) gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından 80’in üzerinde güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyerek şüphelinin kimliğini tespit etti. Kepez ilçesi Güneş Mahallesi’nde oturduğu belirlenen Suriye uyruklu Aref Elhussein (28), düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelinin kimliği parmak izi çalışmasıyla netlik kazandı.

Elhussein ile birlikte Halil İ. ve H.H., ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Hastanedeki işlemler sırasında Elhussein’den kan örneği alındığı, sağ elinin bandajlı olduğu görüldü. İfadesinde suçunu kabul eden Elhussein, Nazlıer ile ilişki konusunda anlaştıklarını, aralarında çıkan tartışma sırasında aynanın kırıldığını, cam parçalarıyla kendisine saldırıldığını ve Nazlıer’i kanlar içinde görünce kaçtığını öne sürdü. Adliyeye sevk edilen Elhussein, ’kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken, Halil İ. ile H.H. serbest bırakıldı. İddianamede ağırlaştırılmış müebbet talebi

Hazırlanan iddianamede, sanık Aref Elhussein hakkında ’canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede savunmasına da yer verilen sanık, maktulün kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Bu iddia üzerine Antalya 2’nci Sulh Ceza Hakimliği kararıyla sanık hakkında iç beden muayenesi yapıldı. Yapılan muayenede, cinsel saldırı iddiasını doğrulayacak herhangi bir bulguya rastlanmadığı, sanığın beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirildi. "Masanın üzerindeki bardağı alıp başına vurdum"

İddianamenin Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesiyle açılan davanın ilk duruşmasına taraf ve sanık avukatları katıldı. Savunma yapan sanık Aref Elhussein, maktul ile ilişkiye girdiklerini, ardından tartışma çıktığını öne sürerek, "Bana engel olmaya çalıştı. Masanın üzerindeki bardağı alıp başına vurdum. Aramızda arbede yaşandı. Sinirden kendimi kaybettim, saçından tutup aynalı dolaba vurdum. Ayna kırıldı. Cam parçasını sol ayağıma sapladı. O beni öldürmek istedi" dedi. "Kanlı elbiselerimi poşete koydum"

Nazlıer’in ölüp ölmediğini fark etmediğini söyleyen Elhussein, "Üzerindeki altınları aldım. Telefonunu da aldım, parçalayıp çöpe attım. Üzerimde kan olduğu için evden kıyafet bulup giydim. Yüzüm tırnak izleriyle çizilmişti, içeriden bir gömlek alıp yüzüme sardım. Taksi çağırıp iş yerine geldim. Kanlı elbiselerimi poşete koydum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Belediyesi’nin Veteriner Alımı İlanı Tartışma Yarattı

2025-12-27 12:58 - Marmaris

Metin Ergun’dan Uyuşturucuya Ulusal Seferberlik Çağrısı

2025-12-29 11:26 - Gündem

Ambulans şoförü kazada hayatını kaybetti

2025-12-26 16:32 - Asayiş

Bölge İdare Mahkemesi’nden Marmaris Belediyesi’ne bir ‘red’ daha

2025-12-29 13:08 - Asayiş

MARMARİS KÖRFEZİ RAHATLAYACAK

2025-12-29 09:26 - Marmaris

Bodrum, Marmaris ve Datça’ya kuvvetli yağış uyarısı

2025-12-29 15:50 - Gündem

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

2025-12-29 12:11 - Asayiş

Hayvan otlatırken kayalıklardan düştü

2025-12-26 15:42 - Asayiş

Bodrum’a çocuk dostu projeler

2025-12-27 13:25 - Teknoloji

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

2025-12-26 13:56 - İnsan

İlgili Haberler

Erzurum’da metruk binalar yıkılıyor

12:20 - Asayiş

Rus turistlere Türkiye’de fırtına engeli

12:20 - Asayiş

Diyarbakır’da kar çilesi devam ediyor

12:15 - Asayiş

İş adamı Halit Yukay’ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ tanık olarak dinlenecek

12:18 - Asayiş

Ağrı’da DEAŞ operasyonu: 10 gözaltı

12:18 - Asayiş

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan