?>

Cinayetleri işlemeden çifte tabancayla poz veren sanığa 35 yıl 6 ay hapis istendi

Adana'da sosyal medyada çift tabancayla paylaştığı fotoğrafın altına ‘yolun sonuna 5 dakika’ yazdıktan sonra kahvehanede birisi akrabası 2 kişiyi silahla öldürdüğü iddia edilen 17 yaşındaki d. G. Hakkında, 35 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. Katil zanlısı çocuk, iddianamede yer alan savunmasında, akrabasını annesi ile zorla ilişkiye girdiği için silahla ayağına ateş etmek isterken, diğer kişiyi ise kazayla öldürdüğünü söyledi.

Asayiş - 2 ay önce

Adana’da sosyal medyada çift tabancayla paylaştığı fotoğrafın altına ’Yolun sonuna 5 dakika’ yazdıktan sonra 2 kişiyi silahla öldürdüğü iddia edilen 17 yaşındaki D.G. hakkında, 35 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. Katil zanlısı çocuğun iddianamede yer alan savunmasında, akrabasını annesi ile zorla ilişkiye girdiği için silahla ayağına ateş etmek isterken, diğer kişiyi ise kazayla öldürdüğünü söylediği yer aldı.

Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Eczacı Haşim Dalgıç Caddesi’ndeki bir kahvehaneye 25 Mart’ta yüzünü atkı ve kapüşonla gizleyerek giren D.G. (17) silahını çıkartıp okey oynayan annesinin halasının oğlu Erkan Savan’a (35) peş peşe ateş açtı. Saldırıda Savan ile yanındaki Ramazan Durak (40) yaralandı. Kahvehaneye gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Durak ve Savan, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. "Yolun sonuna 5 dakika"

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan D.G.’nin cinayetten dakikalar önce sosyal medya hesabından, öldürdüğü akrabasının isminin baş harflerinin bulunduğu tabut emojili yüzü maskeli şekilde iki tabancayla çektirdiği bir fotoğrafını ’Yolun sonu, son 5 dakika’ notuyla paylaştığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet savcısı, katil zanlısı çocuk D.G. hakkındaki soruşturmasını tamamlayarak "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması taşınması bulundurulması, kasten öldürme" suçlarından iddianame hazırladı. Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan inceleme sonunda kabul edildi. Savcı, çifte cinayet sanığı çocuğun, yaşının küçük olması nedeniyle 2 kişiyi öldürmekten 15’şer yıl, silahtan da 5 yıl 6 ay hapis olmak üzere toplam 35 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. "3 bin 500 liraya silah aldım"

İddianamede, sanık çocuğun savunmasına, güvenlik kamera görüntüleri ile otopsi raporuna yer verildi. D.G. savunmasında, amacının Erkan Savan’ı öldürmek olmadığını, Ramazan Durak’ın ise kazayla öldüğünü söyledi. Öldürdüğü Savan’ın annesinin halasının oğlu olduğunu belirten D.G., Savan’ın ara sıra evlerine gelip kaldığını, annesi ile arasında fazla samimiyet gördüğü için şüphe duymaya başladığını iddia ederek cinayet anını şöyle anlattı:

"Annem Erkan’a sürekli para veriyordu. Olaydan yaklaşık 2 ay önce Erkan gece 01.00’de evimize geldi. Evde herkes uyuyordu. Annem ve Erkan beni bakkala gönderdi. Kendilerinden şüphelendiğim için evden telefonun ses kaydını açıp çıktım. Geri geldiğimde telefonu alıp ses kaydını dinlediğimde, cinsel ilişkiye girdikleri yönünde sesler geliyordu. Annemin zorla ilişkiye girdiğini düşündüm o yüzden Erkan’a kinlendim. Ayağına sıkmak için 3 bin 500 liraya silah aldım. Daha sonra Erkan’ın bulunduğu kahvehaneye gittim. Amacım Erkan’ın ayağına sıkmaktı. Ancak, Erkan masadan kalkınca panikleyerek 5 el ateş ettim. Kurşunlardan bir kısmı Erkan’a bir kısmı da yanında olan Ramazan’a isabet etti. Ramazan’ın olay anında nasıl vurulduğunu görmedim. Erkan’ı öldürmek istememiştim, Ramazan da kazayla vuruldu." Öldürmeden önce tabutlu paylaşım yaptı

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise sanık çocuğun olay öncesi sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile cinayeti işleyeceğine dikkat çekilerek, "Suça sürüklenen çocuğun maktul Erkan Savan’ı öldüreceğine dair yaptığı sosyal medya paylaşımları birlikte değerlendirildiğinde maktulleri öldürmek kastıyla hareket ederek vahim nitelikli tabancayla ateş ederek üzerine atılı kasten öldürme ve 6136 sayılı Yasaya muhalefet suçlarını işlediği anlaşılmıştır" denildi.

2 kişinin katil zanlısı 17 yaşındaki D.G. önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Metin Ergun'dan TÜİK'e 'Haksızlık' Tepkisi

2025-08-19 13:20 - Ekonomi

Mustafa Konak ’Kıskanmak’ dizisinin kadrosuna katıldı

2025-08-20 11:24 - Magazin

36 YAŞINDAKİ ARDA KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2025-08-23 14:47 - Genel

Muğla'da Yol Güvenliğine 36 Milyon TL'lik Yatırım

2025-08-21 15:19 - Ulaşım

Milas'ta Kırsal Yollara Asfalt Dökülüyor

2025-08-21 15:02 - Ulaşım

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

Netanyahu: "ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu UCM yargıçlarına yaptırım uygulama kararı aldığı için kutluyorum"

2025-08-20 20:30 - Siyaset

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

Katliam Yasasına Karşı Eş Zamanlı Eylem

2025-08-19 17:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Aksaray’da Karbonmonoksit faciası: Anne ve 1 buçuk yaşındaki oğlu hayatını kaybetti

01:24 - Asayiş

Tekirdağ’da tur aracının çarptığı adam hayatını kaybetti

00:36 - Asayiş

Siirt’te freni boşalan kamyon kaza yaptı: 5 yaralı

00:32 - Asayiş

Tatvan’da geniş çaplı asayiş uygulaması

00:31 - Asayiş

Karaman polisinden kent merkezinde ’şok’ asayiş uygulaması

00:06 - Asayiş

Günün Manşetleri

Trafikte tartıştığı şahsı aracıyla ezdi

16:17 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

15:58 - Siyaset

Cinayet zanlısının kemik yaşı 19 çıktı, istenen hapis cezası müebbete yükseltildi

15:43 - Asayiş

Palandöken beyaz gelinliğini giydi

14:13 - Gündem

Sahnede kalp krizi geçiren sanatçı toprağa verildi

13:56 - İnsan