?>

Cinsiyet değişikliği ameliyatına onay verdikleri iddiasıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Etik Kurulu görevlileri hakkında suç duyurusu

REŞİT OLMAYAN ÇOCUKLARA CİNSİYET DEĞİŞİKLİĞİ AMELİYATI YAPILMASINA ONAY VERDİKLERİ İDDİASIYLA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TIP ETİK KURULU GÖREVLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU.

Asayiş - 2 yıl önce

Reşit olmayan çocuklara cinsiyet değişikliği ameliyatı yapılmasına onay verdikleri iddiasıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Etik Kurulu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Reşit olmayan çocukların cinsiyet değişikliği ameliyatı yapılmasına onay verdikleri iddiasıyla, İstanbul Üniversitesi ile üniversitenin Tıp Etik Kurulu görevlileri hakkında Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kürşat Mican, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, ‘’Ergenliğini tamamlamamış çocuklara cinsiyet değişikliği ameliyatına onay veren kişi ve kurumlar, milli ve manevi değerlere, aile yapısına karşı alenen suç işlemektedirler. İstanbul Üniversitesi akademik kadrosunda yer alan 11 doktor ve öğretim görevlisinin, tıbbi ve kanuni ilkelere aykırı olarak ergenliğini tamamlamamış 22 çocuğa ergenlik durdurucu haplar verdikleri ve geriye dönüşü mümkün olmayan cinsiyet değiştirme ameliyatları yapılmasına öncülük etmişlerdir’’ ifadelerine yer verilerek dilekçede ‘taksirle yaralama’, ‘çocuklar üzerinde deney yapma’, ‘kısırlaştırma’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçunun işlendiği belirtildi. "Hem İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi hem de bu ameliyatları ve ilaçları uygulayan doktorlarla alakalı suç duyurusunda bulunduk"

Konuya ilişkin Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı meydanında açıklama yapan Mican, ‘’Basında birkaç günden beri İstanbul Üniversitesi’nde akademik bölümünde özellikle Tıp Fakültesinde görevli olan hocaların 19 yaşın altındaki çocuklara uygulamış olduğu ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve 19 yaşına girmeden, gün almadan cinsiyet değişimi ameliyatı gerçekleştirmeleri infial uyandırmıştır. Biz bununla alakalı hem İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi hem de bu ameliyatları ve ilaçları uygulayan doktorlarla alakalı suç duyurusunda bulunduk. Cinsiyet değişimi ameliyatları bu kadar kolay olmamalı. Bunlar eğer bu şekilde gerçekleştirmişse büyük bir suç var, büyük bir kıyım var. Gençleri özendiriyorlar, bu gençlerimizin üzerinde bu deney gibi kullandıkları ilaçlar gittikçe artmaya başladı. Biz bunları Savcı beye ilettik ve soruşturma başlattık’’ dedi. "Millet olarak biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz"

Mican açıklamasının devamında ise ‘’İnşallah oradaki doktorlar hakkında yapmış olduğu, işlemiş olduğu suçlar hakkında ciddi bir yaptırım uygulanacaktır diye düşünüyorum. Bunlar inşallah hak ettiği cezayı alırlar ve bu doktorların da ivedilikle görevden uzaklaştırılması lazım. Millet olarak biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Asla vazgeçmeyeceğiz. Biz Yesevi Alperenler Teşkilatı olarak geldik, burada suç duyurusunda bulunduk, bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. LGBT’ye karşı hukuki somut adımlar atılmasını isteyen Mican, "Bakın çocuklarımız gün geçtikçe cinsiyet değiştirmek için hastanelerin, doktorların kapısına koşuyor’’ ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

GAZETECİ BARIŞKANER'DEN EMNİYET MÜDÜRÜ TÜZÜN'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

2023-08-10 15:48 - Marmaris

Marmaris Kitap Günleri 40 bin kişiyi ağırladı

2023-08-14 12:21 - Marmaris

PLAJDA TAŞ TEMİZLİĞİ

2023-08-11 16:49 - Marmaris

AKBELEN VE EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN SESSİZ EYLEM

2023-08-08 16:29 - Marmaris

İÇMELER PROJESİYLE İLGİLİ DOĞRULAR!

2023-08-11 16:54 - Marmaris

İÇMELER HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞUYOR

2023-08-08 14:41 - Marmaris

Motosikletiyle şarampoldeki taş yığınına çarpan sürücü hayatını kaybetti

2023-08-08 23:02 - Asayiş

Uçucu madde içti hayatını kaybetti

2023-08-11 09:57 - Asayiş

Tırla çarpışan hafif ticari aracın sürücüsü hayatını kaybetti

2023-08-08 22:55 - Asayiş

31 yaşındaki kadın cinnet geçirip anne ve anneannesini baltayla parçaladı

2023-08-13 10:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Bariyerlere çarpan otomobildeki 8 kişi yaralandı

09:01 - Asayiş

Kamyon eve çarpıp devrildi sürücü hayatını kaybetti

08:56 - Asayiş

Yıkamaya gönderilecek halıları atıldı zannedip götürdü: O anlar kamerada

08:52 - Asayiş

Çocukların kavgasına aileler karıştı: Kadınlar saç baş birbirine girdi

08:43 - Asayiş

Mersin’de uyuşturucu ile mücadele: 35 şüpheli tutuklandı

08:38 - Asayiş

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ta Yeni Sezon Sağlık Kontrolleri Başladı

14:18 - Spor

112 Acil Çağrı Merkezi'nin Yüzde 64'ü Asılsız Çağrı

13:34 - Genel

Milyonluk Vurgun Ortaya Çıktı

13:29 - Asayiş

İsrail Saldırıları Kurbanları İçin Dev Cenaze Töreni

13:25 - Asayiş

Bin 509 Sürücüye Ceza Yağdı

13:22 - Asayiş