?>

Çocuğu doğacağı için araba almak istedi: 890 bin lira dolandırıldı

?stanbul’da eşi 7 buçuk aylık hamile olan ve çocuğu doğacağı için araba almak isteyen vatandaş 890 bin lira dolandırıldı. ?nternetten bulduğu aracı almak isteyen ve 2 şahsın hesabına 890 bin tl gönderdiği halde noterde imza atılmadığını fark eden haydar doğan olayla ilgili şikayetçi oldu.

Asayiş - 2 yıl önce

İstanbul’da eşi 7 buçuk aylık hamile olan ve çocuğu doğacağı için araba almak isteyen vatandaş 890 bin lira dolandırıldı. İnternetten bulduğu aracı almak isteyen ve 2 şahsın hesabına 890 bin TL gönderdiği halde noterde imza atılmadığını fark eden Haydar Doğan, olayla ilgili şikayetçi oldu.

İstanbul’da yaşayan Haydar Doğan, karısı 7 buçuk aylık hamile olduğu ve çocuğu doğacağı için araç almak istedi. Araç satışı yapan sitelerde kendi bütçesine uygun bir araç bulan Doğan, iddiaya göre araç sahibi Hakan F.’yi aradı. Aracın hak sahibinin kendisi olduğunu belirten Hakan F., satışı yapmak için ise bir aile dostunun geleceğini dile getirdi. Aracın pazarlığını yaptıktan sonra 890 bin liraya anlaşan Doğan, Hakan F.’nin aile dostu olduğunu söylediği Adem G. ile görüşerek aracı teslim almak için Eyüpsultan’a gitti. Burada aracı görüp ekspere götüren Doğan, daha sonra Adem G. ile notere gitti. Aracı alacağını düşünen Doğan, burada parayı Hakan F.’nin hesabına havale etti. Ancak Adem G. parayı Hakan F.’nin kendisine göndereceğini ileri sürerek noterde satış için gerekli imzayı atmadı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Doğan, Adem G.’yi bırakmayıp emniyete giderek şikayetçi oldu. “Satışı vermedi dolandırıldığımı hissettim”

Yaşanan olayı anlatan Doğan, parayı gönderdiği Hakan F. ile Adem G. arasında iş birliği olduğunu öne sürerek, “7 Eylül günü internetten bir araç buldum. İlanı veren numarayla direkt iletişime geçtim. Kendisiyle bir fiyatta anlaştık. Kendisini bana Hakan F. ismiyle tanıttı. Arabanın hak sahibi benim satışı yapmak için başka bir kişi gelecek dedi. Aile dostum olan bir abim sana satışı yapacak dedi. Notere geçtim. Oraya abisi olarak bildiğim Adem G. isminde biri geldi. Sonra fiyatta anlaştık. Adem G. de dedi ki ‘tamamdır anlaştıysanız araba senindir, direksiyona geç’. Eyüp 8. Noterliğine giderken yolda Hakan F. tekrar aradı beni. Dedi ki, ‘benim abimle aramda ticaret ilişkisi var, parayı ona atarsan vergi çıkıyor’. Adem G. de kendisinin inşaat şirketi olduğunu müteahhitlik yaptığını, gerçekten Hakan F. ile ticaret yaptığını söyledi. Ben işkillendim ama sonra parayı gönderdim. Satış işlemini gerçekleştirmek için noter bankosuna geçtik. Arabanın satışına engel bir durum olup olmadığını öğrenmek için bekledik. Noter bize olmadığını söyledi. İnternet bankacılığımı açtım 890 bin TL yazdım, göndermeden önce Adem G.’ye sordum. ‘Parayı gönderiyorum, onaylıyor musun?’ ‘Onaylıyorum’ dedi. Ben parayı gönderdim. Daha sonra ‘imza atalım’ dedim. ‘Hayır bana Hakan’dan para gelecek’ dedi. Ben ne parası geleceğini sorduğumda, ‘bizim aramızdaki ticaret ilişkisi’ dedi. ‘Babamın oğlu olsa söylemem. Bu ticari sır’ dedi, satışı vermedi. Öyle olunca dolandırıldığımı hissettim” dedi. “Parayı kesinlikle mal sahibinden başkasına atmayın”

Başka insanların bu tuzağa düşmeyip, parayı mal sahibinden başkasına atmamaları konusunda uyaran Doğan, “Arabayı bir otoparka çektim. Polisi aradım. Emniyete gittik. İkimiz de ifade verdik. Üstünden yaklaşık 12 gün geçti emniyette bu dosyada hiçbir şekilde ilerleme sürecine girmedi, adım atılamadı. Nihai karara tabi hukuk, adalet, emniyet karar verecek. Böyle bir olay daha önce yaşamadım. Daha önce duymamıştım ama ben kendi başıma geldikten sonra araştırmalarım sonucunda bunların büyük bir şebeke olduklarını öğrendim. Başka insanların da bu tuzağa düşmemelerini, parayı kesinlikle mal sahibinden başkasına atmamaları konusunda uyarıyorum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te tatlı kavgası acı bitti: 5 yaralı - Karakolun sokağını savaş alanına çevirdiler, polis kavgaya biber gazı sıkarak müdahale etti

2023-09-24 09:21 - Asayiş

Marmaris’te tatlı kavgası acı bitti: 5 yaralı

2023-09-23 22:14 - Asayiş

MHP Marmaris İlçe Başkanı Onur Ünver www.marmarisyenisayfa.com'a konuk oldu

2023-09-22 19:50 - Siyaset

Milas'taki orman yangını söndürüldü

2023-09-21 13:48 - Asayiş

EGE NİN EN GÜZEL KIZI SEÇİLDİ

2023-09-17 14:11 - Magazin

Ormancılara üretim kayıplarını önleme eğitimi

2023-09-21 16:18 - Eğitim

MARMARİS İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SERAP AKSEL OLDU

2023-09-17 11:55 - Eğitim

Muğla’nın 8 aylık ihracatı yüzde 12 artarak 690 milyon dolara ulaştı

2023-09-23 15:22 - Ekonomi

Marmaris'te gaziler ve şehit yakınları için yemek düzenlendi

2023-09-20 10:40 - Marmaris

Şüpheli araçtan tabanca ve uyuşturucu çıktı

2023-09-22 09:56 - Asayiş

İlgili Haberler

Balıkesir’de jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 22 şüpheli yakalandı

14:25 - Asayiş

Ereğli’de "Unutulmayan Kahramanlar Kütüphanesi" açıldı

14:23 - Asayiş

Karaburun: "Uyuşturucunun kökünü kazıyacağız"

14:23 - Asayiş

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda jandarmadan traktör sürücülerine trafik eğitimi

14:19 - Asayiş

İstanbul’da turistin parasını "tırnakçılık" yöntemiyle çaldılar

14:07 - Asayiş

Günün Manşetleri

Trafikte tartıştığı şahsı aracıyla ezdi

16:17 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

15:58 - Siyaset

Cinayet zanlısının kemik yaşı 19 çıktı, istenen hapis cezası müebbete yükseltildi

15:43 - Asayiş

Palandöken beyaz gelinliğini giydi

14:13 - Gündem

Sahnede kalp krizi geçiren sanatçı toprağa verildi

13:56 - İnsan