?>

Çocuk Görüşme Merkezi yeni yerinde hizmete açıldı

SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BÜNYESİNDE HİZMET VEREN ÇOCUK GÖRÜŞME MERKEZİ, DÜZENLENEN TÖRENLE YENİ HİZMET BİNASINDA AÇILDI.

Asayiş - 1 saat önce

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde hizmet veren Çocuk Görüşme Merkezi, düzenlenen törenle yeni hizmet binasında açıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Canik Millet Bahçesi içerisinde bulunan Engelsiz Yaşam Parkı’nda oluşturulan Çocuk Görüşme Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, çocukların üstün yararını esas alan önemli bir hizmeti daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başsavcı Kılıç, Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki İşlemlerinin 13 Haziran 2022 tarihinde Samsun’da pilot uygulama olarak başladığını, bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Mavi Işıklar Engelli Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çocuk görüşme merkezi olarak kullanıldığını belirtti. Artan dosya sayıları nedeniyle vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda 1 Haziran 2026 tarihi itibarıyla Canik Millet Bahçesi içerisindeki Engelsiz Yaşam Parkı’nın yeni Çocuk Görüşme Merkezi olarak belirlendiğini ifade eden Kılıç, merkezde ilk hizmetlerin 6 Haziran 2026 tarihinde verilmeye başlanacağını kaydetti.

04 Ağustos 2022 tarihinde yürürlüğe giren Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam ve Tedbir Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik kapsamında faaliyet gösterecek merkezde, çocukların ikincil örselenmeye maruz kalmadan güvenli ve çocuk dostu ortamlarda ebeveynleriyle bir araya gelmelerinin amaçlandığı belirtildi. Alanında uzman meslek elemanlarının görev yapacağı merkez sayesinde çocukların adli süreçlerde kendilerini daha güvende hissedeceği ve adalet hizmetlerine daha sağlıklı erişebileceği vurgulandı.

Başsavcı Kılıç, merkezin hayata geçirilmesinde destek veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Camaş’a, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış törenine, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köse, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, cezaevi müdürleri, adliyenin çeşitli birimlerinde görev yapan müdürler ve adliye personeli katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Madımak toplaması zahmetli yemesi lezzetli

2026-06-01 11:20 - Genel

Zekican Balcı’dan CHP açıklaması: “Partinin sahibi örgüttür”

2026-06-01 19:56 - Gündem

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Çanakkale’de Assos-Troya tünellerinde araç yangını

2026-05-30 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Güngören’de uyuşturucu operasyonu: Alüminyum kazandan 40 kilo sıvı metamfetamin çıktı

17:00 - Asayiş

Çocuğunun gözü önünde pompalı saldırıya uğrayan kadın kurtarılmadı

17:05 - Asayiş

Eğirdir’de takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

16:51 - Asayiş

Bakırköy’de toplam değeri 50 milyon lira olan lüks araçları kundaklayan şüpheli kamerada

16:52 - Asayiş

Trafikte "Önüne bak" dedi, ortalık savaş alanına döndü: 6 kişi tutuklandı

16:45 - Asayiş

Günün Manşetleri

TOKİ konutlarına Martlı Suyu hattı çekiliyor

14:34 - İnsan

Başına demir parçası düşen işçi yaralandı

13:55 - Asayiş

Milyonluk viyadük yıkılıyor

13:53 - Gündem

Daha önce 3 kez intihar girişiminde bulunan şahıs dördüncüde hayatını kaybetti

11:01 - Asayiş

Karın ağrısıyla hastaneye gitti, yumurtalığından damak dokusu çıktı

10:51 - Sağlık