?>

Çocuk kampüsünde çocuklar hem eğleniyor, hem de öğreniyor

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN SİLİFKE’DE HİZMETE SUNDUĞU ÇOCUK KAMPÜSÜ, ÜCRETSİZ ATÖLYELERİYLE ÇOCUKLARA HEM EĞLENCELİ HEM ÖĞRETİCİ BİR ORTAM SUNUYOR.

Eğitim - 4 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Silifke’de hizmete sunduğu çocuk kampüsü, ücretsiz atölyeleriyle çocuklara hem eğlenceli hem öğretici bir ortam sunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sosyal Yaşam Merkezi’nin Silifke Yerleşkesi içerisinde hizmete sunduğu çocuk kampüsü, çocukların gelişimine katkı sağlayan ücretsiz atölyeleriyle yoğun ilgi görüyor. Kampüste yer alan akıl ve zeka oyunları, tasarım ve teknoloji, doğa, mutfak, dans, drama ve müzik gibi farklı alanlardaki atölyeler sayesinde çocuklar hem eğleniyor, hem de öğrenme sürecini keyifli hale getiriyor.

Çocuk kampüsünde görev yapan Akıl ve Zeka Oyunları Öğretmeni Ayşe Yılmaz Aydaş, atölye çalışmalarıyla çocukların düşünme becerilerinin geliştiğini vurguladı. Aydaş "Atölyemizde 8-14 yaş arası çocuklara analitik düşünme, problem çözme ve strateji geliştirme becerilerini kazandırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda zihinsel ve sosyal ve psikomotor becerilerini destekleyecek etkinlikler sunuyoruz" dedi.

Tasarım ve teknoloji atölyesi öğretmeni Aslı Nur Menteş ise çocukların hayal güçlerini teknik becerilerle birleştirdiklerini belirterek, "Atölyemiz 8-14 yaş arası çocuklara, hayal güçlerini teknik becerilerle birleştirme fırsatı sunmaktadır. Çocuklar burada kendi tasarımlarını yaparak, problem çözme ve planlama yeteneklerini geliştirmektedir. Aynı zamanda görsel düşünce ve ince motor becerileri kazanmalarını sağlıyoruz. Atölye çalışmalarımız, öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine uygun olarak planlanmakta, çocuklara güvenli, eğlenceli ve öğretici bir ortam sunulmaktadır. Çocuk Kampüsü’nde yer alan bütün atölyeler ücretsizdir" ifadelerini kullandı.

Doğa atölyesi öğretmeni Hasibe Deveci’de, atölye çalışmalarının çocukların çevre bilinci kazanmasına katkı sunduğunu ifade ederek, "Atölyemizde 5-14 yaş arası çocuklarımıza çevreyi tanımalarını, çevre farkındalığı kazanmalarını ve doğal olaylara daha bilimsel yöntemle bakmalarını sağlayan etkinlikler tasarlıyoruz. Çocuklarımızın duygusal, zihinsel ve psikomotor becerilerini dikkate alarak bu ortamları oluşturuyoruz. Çocuklar burayı çok seviyorlar" diye konuştu. Her hafta program doğrultusunda etkinliklerin çeşitlendiğini söyleyen Deveci, "Bugün toprak türlerini tanıyoruz. ‘Hangi toprakta ne yetişir, hangi bitki hangi toprakta daha verimlidir ve daha mutludur’, bunları konuşuyoruz. Toprakta yaşayan canlıları öğreniyoruz"diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

Marmarisli Şefler Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

2026-02-07 12:20 - Marmaris

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

Marmaris’te İki Mahallede Okullar Tatil Edildi

2026-02-06 13:12 - Marmaris

İlgili Haberler

Manisa’nın koroları festivallere damga vurdu

22:36 - Eğitim

Köy okulundan bursluluk sınavında büyük başarı

20:53 - Eğitim

Sepet şeklinde tasarlanan insan saçında çikolata ikramı

19:34 - Eğitim

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Kal, Burhaniye’de okulları ziyaret etti

18:49 - Eğitim

Burhaniyeli öğrencilerden robot yarışmasında önemli başarı

18:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem