?>

Çocukların ‘kuaför’ korkusunu yenmesi için özel alan oluşturdular

Kahramanmaraş’ta çocukların tıraş korkusunu yenmek için ahşap iş yerinin bir bölümünü özel olarak dekore eden kuaför esnafı, çocukların canının acımayacağını oyunda deneyimliyorlar.

İnsan - 2 yıl önce

Kahramanmaraş’ta çocukların tıraş korkusunu yenmek için ahşap iş yerinin bir bölümünü özel olarak dekore eden kuaför, çocukların canının acımayacağını oyunda deneyimliyor.

6 Şubat tarihinde yaşanan depremler öncesinde 2 katlı iş yerinin en üst katını çocuklar için ayıran ve depremler sonrası ahşaptan inşa edilen iş yerinde kuaförlük mesleğini burada sürdüren esnaf, alanın bir bölümünü çocukların tıraş korkusunu yenmek için dizayn etti. Çocukların sevdikleri oyuncaklarla oynamasını sağlayıp iyi ve güvende hissetmelerini sağlayan işletme, çocukların kuaför korkusunu yenmesine yardımcı oluyor. “Çocuklar bayağı rahat hissediyor kendisini”

Çocuklardaki kuaför deneyimini oyunlaştırdıklarını ifade eden Furkan Demir, “Yeni bir mekan ve dizayn yaptık dükkanımıza. Şimdi daha iyi, daha hoş oldu. Çocuk tıraşımız var, kız-erkek ayrımı yapmadan. Babam ile beraberiz, yaklaşık 40 yıldır da bu meslekte babam. Biz de elinde büyüdük burada ve birlikte çalışıyoruz. Babamdan öğrendim mesleği de küçük kardeşim de burada, ailecek buradayız. Çocuklar ilk geldiğinde biz ilk başta tıraşa koyulmuyoruz. Çocukların ağlamasının en büyük nedeni o, hani direkt tıraşa koyuluyorlar. Bizde alışması için bizim oyuncak bölümümüz var, 15-20 dakika oyuncaklarla oynuyorlar sonra da araba koltukta tıraş ediyoruz. Arabada da çocuklar bayağı rahat hissediyor kendisini” dedi. “Yeni yerimizde çocuklarımız için yeniden ayrı bir yer yaptık”

Çocukların oyuncaklarla oynadıktan sonra cesaretlendiğini söyleyen Ahmet Demir, “Eski iş yerimiz zarar gördü çok güzel bir mekandaydık maalesef yıkıldı. Devletimizin sayesinde buraya geldik. Sakarya Valiliğimizin yapmış olduğu 25-30 dükkanın olduğu ahşap iş yerindeyiz. Memleketi bırakmadık, ayağa kalkmaya çalışıyoruz inşallah. Hizmetimiz çocuklara ve büyüklere, yeniden ayağa kalkmaya çalışıyoruz. 10 yıldır çocuklara özel hizmet verdiğimiz bir alan vardı, 2 katlıydı iş yerimiz. Yeni yerimizde çocuklarımız için yeniden ayrı bir yer yaptık” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

‘Doğu’ya Kervan’ sergisi açılıyor

2023-10-04 16:06 - Kültür Sanat

Çetin’e Nizip ve Oğuzeli’nde coşkulu karşılama

2023-10-04 16:13 - Siyaset

O teyze için mahkeme karar verdi

2023-10-04 17:25 - Asayiş

Devrek Kampüsünde Oryantasyon Etkinlikleri düzenlendi

2023-10-05 00:14 - Eğitim

Eyyübiye Sera Kent tropikal meyvede başarıya ulaştı

2023-10-04 16:43 - Ekonomi

Tatvan’da "Mevlid-i Nebi" programı düzenlendi

2023-10-04 16:26 - Genel

Aşırı sıcaklar ve kuraklık ayçiçeğini vurdu

2023-10-04 17:51 - Gündem

Beşok, “Görüntüde biz favoriyiz ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz”

2023-10-04 18:37 - Spor

Maltepe’de petshop’ta çıkan yangın çok sayıda kuşu telef etti

2023-10-05 00:54 - Asayiş

Minik öğrenciler 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü için etkinlik düzenledi

2023-10-04 16:27 - İnsan

İlgili Haberler

Başkan Yalım; "Gazetecilerle şeffaf ve yapıcı bir iletişim içinde olmaya devam edeceğiz"

08:12 - İnsan

Denizli OSB Başkanı Baltalı: "Güçlü basın, güçlü toplumun teminatıdır"

08:03 - İnsan

Hozat’ta Uzman Çavuş Yunus Can’a anlamlı takdir

21:09 - İnsan

Vali Kızılkaya: "Jandarmamız, Siirt’imizin huzuru için gece gündüz görev yaparak önemli başarılara imza atıyor"

19:50 - İnsan

Pencereden düşerek hayatını kaybeden 8. sınıf öğrencisi son yolculuğuna uğurlandı

18:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Kavgayı ayıran akrabasını tüfekle vurdu

16:31 - Asayiş

Otogarda can pazarı: Korku dolu anlar kamerada

16:13 - Gündem

Fırtına sonrası hasar büyük oldu

16:12 - Genel

Eskişehir’de 14 yaşındaki kız kayıplara karıştı

15:44 - Asayiş

Antikacılar; yeni yılda da kendi yerinde, kendi gününde

15:39 - Genel