?>

Çocuklarını okutmak için çaycılık yapıyor

Giresun’un görele ilçesinde, çocuklarının eğitimi için çaycılık yapan ayşe kaya, ilk başlarda zorlansa da kendisinin de müşterilerinin de alıştığını söyledi.

İnsan - 10 ay önce

Giresun’un Görele ilçesinde, çocuklarının eğitimi için çaycılık yapan Ayşe Kaya, ilk başlarda zorlansa da kendisinin de müşterilerinin de alıştığını söyledi.

Giresun’un Görele ilçesinde 39 yaşındaki 2 kız çocuğu annesi Ayşe Kaya, çocuklarını okutmak için geldiği ilçede çaycılık yapıyor. İlçenin tek kadın çaycısı Ayşe Kaya, "İlk etapta esnafımız yadırgadı. Kadın çaycı mı olur dediler. Ama zamanla alıştılar" dedi.

İlçe merkezinde yaklaşık 6 aydan bu yana çay ocağı işleten Ayşe Kaya, çocuklarını okutmak için bugüne kadar birçok erkek işinde başarıyla çalıştığını son olarak ise eleman arayan bir çay ocağında iş bulduğunu söyledi.

Kadınların, erkeklerin yaptığı birçok işi başarıyla yapabileceğine ifade eden Kaya, "Kadın pilotlarımız var, tır şoförlerimiz var, itfaiyeci kadınlarımız var. Erkeklerin yaptığı işleri neden biz yapmayalım? Ben de 2 kız çocuğu sahibi bir anne olarak bir hayat mücadelesine girdim. Bir çok erkek işlerinde çalıştım. Şimdi de bir çay ocağı işletmesinde çalışmaya başladım. Müşterilerim de memnun ben de işimden memnunum. Çalışıp çocuklarımın eğitimine katkı sağlıyorum" diye konuştu. "İşimi seviyorum"

İşini severek yaptığını anlatan Kaya, "İlk zamanlar kararsızdım ama ailem ve akrabalarım başta olmak üzere dostlarım bana sen bu işi yaparsın dediler. Manevi olarak destek verdiler. Onlardan aldığım cesaretle bu işe başladım. Esnafımıza çay servisi yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Hem ocakçılık, hem çay servisi yapıyorum. Bayan olduğumuz için ilk etapta esnafımız yadırgadı. Bayan çaycı mı olur dediler. Ama zamanla alıştılar. Hatta çay içmek istemeyen bile kadın yapıyorsa çayı içeriz diyorlar" diye konuştu.

Müşterilerde Ayşe Kaya’nın hem çayından hem de temizliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

İlgili Haberler

"Kaza yaptım" diye çağırdı, evlilik teklifi etti

21:42 - İnsan

Fethiye’de sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde

20:51 - İnsan

Osmangazi’de Şehit Kubilay Anıtı açıldı

17:51 - İnsan

Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Gençlik Meclisi’nden Proje Toplantısı

17:22 - İnsan

SUBÜ’de üniversiteli genç kadınlar bir araya geldi

17:16 - İnsan

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat