?>

Çorlulu öğrencilerden büyük başarı

Tekirdağ’ın çorlu ilçesinde eğitim-öğretim veren kurumlar arasında yer alan çorlu bilim ve sanat merkezi (çorlu bilsem) öğrencilerinden su naz açıkgöz istanbul avrupa bölge birincisi olarak türkiye finaline katılma hakkı elde ederken zeynep nur nazlı ve rümeysa taştan adlı öğrenciler de projeleri ile bölge üçüncüsü oldular.

Teknoloji - 2 yıl önce

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde eğitim-öğretim veren kurumlar arasında yer alan Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Su Naz Açıkgöz, İstanbul Avrupa Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılma hakkı elde ederken, Zeynep Nur Nazlı ve Rümeysa Taştan adlı öğrenciler de projeleri ile bölge üçüncüsü oldular.

Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Su Naz Açıkgöz danışman öğretmeni Cumhur Özkan ile katıldıkları TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Teknoloji Tasarım alanında "Bilgisayarsız Kodlamada Alternatif Yaklaşım: Delikli Tahtada Kodlama" adlı çalışmalarıyla İstanbul-Avrupa Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Yine aynı yarışmada Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinden Zeynep Nur Nazlı ve Rümeysa Taştan danışman öğretmenleri Ahmet Rüştü Gürbüz ve Zeynep Gürbüz ile Coğrafya alanında "Keçiboynuzu Ağacı İle Yangının Yayılmasını Önleyen Teknoloji: Çiftçinin Dostu, Yangının Düşmanı" adlı çalışmalarıyla İstanbul-Avrupa Bölgesinde Coğrafya alanında bölge üçüncüsü oldu.

Öğrenciler çiftliğin içinde çıkan yangının etrafa yayılmasını, dışarıda çıkan yangının ise çiftlik içerisine girmesini önlemek için hazırladıkları projelerinde doğanın kendisinden, keçiboynuzu ağacından faydalanarak doğayı ve teknolojiyi birleştirdi. Çorlulu öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Yarışmada Teknoloji Tasarım alanında "Bilgisayarsız Kodlamada Alternatif Yaklaşım: Delikli Tahtada Kodlama" adlı çalışmasıyla İstanbul Avrupa Bölge birincisi olan Su Naz Açıkgöz, Türkiye finallerinde Çorlu ve Tekirdağ’ı temsil edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İMAR YASASINA TAKILANLAR YENİ KANUNDA ISRARCI

2024-04-23 14:35 - Gündem

MARMARİS’TE YABAN DOMUZU ÇIKMAZI

2024-04-25 17:56 - Marmaris

Marmaris Yenisayfa gazetesi 21.yılını kutladı

2024-04-22 14:32 - Marmaris

BODRUM GEYİK BARAJI HAVZASI’NDA NELER OLUYOR?

2024-04-23 14:52 - ÇEVRE

MARMARİS’TE SAĞLAM TEKNE YERLE BİR EDİLDİ

2024-04-26 11:43 - Marmaris

MARMARİS’TE LİSE ÖĞRENCİLERİ PROJELERİNİ SERGİLİYOR

2024-04-25 15:52 - Eğitim

TATİLCİNİN KARAVAN KEYFİ MARMARİSLİNİN KABUSU OLDU

2024-04-19 13:28 - Marmaris

Fethiye 2024 yaz sezonuna hazırlanıyor

2024-04-26 09:25 - Genel

ÇEVRECİ İMDAT’TAN “KADIN BAŞKANLAR” İÇİN TEMİZLİK

2024-04-25 11:46 - Marmaris

23 Nisan Çocukları Marmaris Gençlik Derneği ile eğlendi

2024-04-24 14:43 - Marmaris

İlgili Haberler

"Casper Nirvana 23.8’’ monitör ofislerde konforlu ve kesintisiz çalışmayı destekliyor

13:23 - Teknoloji

Yıldız Holding’den dünyanın ilk Yapay Zeka Sanatları Müzesi’ne yatırım

13:08 - Teknoloji

Canik’te gençler yapay zekayla tanışıyor

12:45 - Teknoloji

Kene popülasyonundaki artıştan etkilendiler, yapay zeka destekli tarım aracı geliştirdiler

11:34 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yerli tren sürüş simülatörü KBÜ’de geliştirilecek

11:25 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Sivasspor’da çifte sakatlık!

17:41 - Spor

Polis uygulamalarında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

17:27 - Asayiş

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türkiye’ye döndü

17:06 - Spor

Corendon Alanyaspor, Erzurum kampına başladı

14:41 - Spor

Otobüs seyir halinde alev aldı.

13:52 - Genel