?>

Çorum’da baraj ve sulama göletlerine 1 milyon 215 bin yavru balık salındı

çorum'da il tarım ve orman müdürlüğü tarafından 22 baraj ve sulama göletlerine 1 milyon 215 bin yavru balık salındı

Gündem - 10 ay önce

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması projesi” kapsamında yavru sazan balıklarının, Çorum’da bulunan baraj ve göletlere salınımı yapıldı.

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; Bakanlığımız uhdesinde yürütülmekte olan “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında balıklandırma ve bu amaçla üretim faaliyetlerinin daha kontrollü ve etkin yürütülmesi hedeflenmektedir. Bu çerçevede Çorum Merkez ile Alaca, Boğazkale, Sungurlu, Mecitözü, Oğuzlar ve İskilip ilçelerinde bulunan 22 adet baraj ve sulama göletine, Tarım ve Orman Bakanlığı Yedikır Su Ürünleri Üretim tesisinde üretilen 1 milyon 215 bin adet yavru sazan balığının salınımı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Balıklandırma faaliyetinin amacına da değinen İl Müdürü Hayrullah Göktekin; “Bu balıklandırma çalışmalarıyla, su kaynaklarımızdaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, balık popülasyonlarının desteklenmesi ve aynı zamanda baraj ve göllerdeki ekosisteminin canlı tutulmasıyla birlikte, yöre halkının ve gelecek nesillerin sağlıklı ve dengeli şekilde hayatlarını sürdürebilmesi bakımından, su ürünlerine ulaşmasını hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

Çorum’daki baraj ve göletlerdeki balık varlığının tehlike altına girmemesi için uyarıda bulunan İl Müdürü Göktekin; “Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması, kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğunu, tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması gerektiğini, yasak ve kurallara uymanın sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Doğaseverler Ortaköy’de buluştu

15:21 - Gündem

Genç gönüllüleri iklim farkındalığı ve eylem kampı düzenledi

15:05 - Gündem

Sürdürülebilir Gelecek Zirvesi’nde, gelecek için harekete geçme vurgusu yapıldı

14:50 - Gündem

Turgutlu’da kapsamlı bayram temizliği

14:48 - Gündem

Atakum’da gökyüzü uçurtmalarla renklendi

14:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Yüzlerce Gözaltı, Tonlarca Uyuşturucu Ele Geçirildi

14:22 - Asayiş

Torununu balkondan uğurlamak isterken Düştü

14:15 - Asayiş

2.5 Kilonun Üzerinde Metamfetamin ve Eroin Ele Geçirildi

14:14 - Asayiş

Kurban Bayramı'nda Sağlıklı Et Tüketimi

13:57 - Sağlık

Demet Akalın Yasa Boğuldu

10:46 - Genel