?>

Çorum’da “BizimOra’lı kadınların şifalı safran ve sarımsak projesine OKA desteği

Mesleki eğitimler yanında kadınların, girişimcilik ve kooperatifçilik eğitimleri almasını sağladı.

Ekonomi - 1 yıl önce

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), kuruluşundan bugüne kadar kadın istihdamının artırılması ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla birçok projeye destek sağladı.

Ajans destekleri, altyapıya ve kurumsallaşmaya yönelik desteklerle Amasya, Çorum, Samsun, Tokat illerinden oluşan Orta Karadeniz Bölgesi’nde bu alanda önemli bir farkındalık ve üretim altyapısı oluşturdu, mesleki eğitimler yanında kadınların, girişimcilik ve kooperatifçilik eğitimleri almasını sağladı.

2024 Yılı Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen S.S. BizimOra Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin “BizimOra’nın Kadınlarından Sofralarınıza Şifalı Safran ve Sarımsak” isimli projesi uygulanmaya başladı. Proje ile kooperatifin dijital dönüşümünü sağlaması ve e-ticaret alanındaki varlığını güçlendirmesi amaçlanıyor. “E-Ticaret” ve “Dijital Pazarlama” yoluyla büyümeyi hedefliyorlar

BizimOra Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Çorum Merkez’de 2024 yılı Ocak ayından bu yana faaliyet gösteriyor. Kuruluş sürecinden itibaren OKA’nın güçlü desteğiyle yoluna devam eden kooperatif tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve işlenmesi konusunda uzmanlaşmış durumda.

Kooperatif; sarımsak, kadim bir şifa kaynağı olan ve beyaz sarımsağın birkaç hafta boyunca 70-80 derece sabit bir ısı altında kurutularak fermente edilmesiyle elde edilen siyah sarımsak ve bal üretimi yapıyor. Proje kapsamında yürütülecek faaliyetler ile ürünlerin geleneksel satış kanallarının yanı sıra, e-ticaret ve dijital pazarlama yoluyla daha geniş bir kitleye ulaştırılması hedefleniyor.

S.S. BizimOra Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Çorum’da bir ilke imza atarak ilk kez safran üretimi gerçekleştiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları Programı kapsamında safran, sarımsak tohumu ve yumru desteği alan kooperatif, 27 Ekim’de ilk safran dikimini yaparak üretime başladı. Kooperatif, dünyanın en pahalı baharatlarından olan, sayısız faydası ve kullanım alanı bulunan safranın yanı sıra safran balı, safranlı sirke üretecek.

Tohumları Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan Amasya ilinden tedarik edilerek yapılan safran dikim etkinliğine, OKA Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Birimi, OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi, Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcileri ile kooperatif yetkilileri katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Otobüs sefer saatleri değişiyor

2024-09-28 11:12 - İnsan

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

İlgili Haberler

Beta Enerji ve Toprak Razgatlıoğlu arasında ‘Güç Birliği’ anlaşması imzalandı

18:55 - Ekonomi

Trabzon’da turizmde hedef kaçırılan eserlerin geri döndürülmesi

18:19 - Ekonomi

2025’te yaş çay rekoltesi 1 milyon 338 bin ton oldu

16:38 - Ekonomi

Fahiş aidat artışları, vatandaşı düşük fiyatla kaliteli hizmetin verildiği sitelere yöneltti

16:26 - Ekonomi

Gezer Ayakkabı 2026’da teknoloji ve ihracat odaklı büyüme hedefliyor

16:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kavgayı ayıran akrabasını tüfekle vurdu

16:31 - Asayiş

Otogarda can pazarı: Korku dolu anlar kamerada

16:13 - Gündem

Fırtına sonrası hasar büyük oldu

16:12 - Genel

Eskişehir’de 14 yaşındaki kız kayıplara karıştı

15:44 - Asayiş

Antikacılar; yeni yılda da kendi yerinde, kendi gününde

15:39 - Genel