?>

Çorum’da HES bendi patladı: Çeltik tarlaları su altında kaldı

ÇORUM'UN BAYAT İLÇESİNDE HES BENDİNİN PATLAMASININ ARDINDAN BÖLGE DRONLA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Gündem - 2 saat önce

Çorum’un Bayat ilçesinde bulunan bir hidroelektrik santrali bendinin patlaması sonucu bölgedeki yaklaşık 150 dönümlük çeltik arazisi su altında kaldı.

Olay, dün gece saatlerinde Bayat ilçesi Sağpazar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyde bulunan hidroelektrik santralinin bendinde henüz bilinmeyen sebeple sızıntı başladı. Kısa sürede bentteki çatlağın büyüdüğünü fark eden görevlililer tarafından santralin kapakları açılarak su tahliyesi yapıldı. Bölgede bulunan yaklaşık 150 dönümlük çeltik tarlası su altında kaldı. Bölgeye sevk edilen Bayat Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından sular altında kalan tarım arazilerinde su tahliyesi yapıldı.

HES’i işleten firma yetkilileri tarım arazileri zarar gören vatandaşların mağduriyetinin giderileceği ve hasarın kısa sürede onarılması için çalışma başlatıldığını söyledi. Çeltik tarlaları için sulama suyunun da tarlalara verilmeye devam edeceği belirtildi. "Yaklaşık olarak 4-5 gün içinde tekrar faaliyete geçireceğiz"

Yaşanan olayla ilgili konuşan Şantiye Şefi Halit Aslan, "Dün gece bilinmeyen bir sebepten dolayı bentte küçük çaplı bir patlak meydana geldi. Daha sonra hızlı müdahale etmemize rağmen biraz genişleme oldu. Bundan dolayı köylülerimiz mağdur olmasın, ekim alanları zarar görmesin diye dört tane kapağımızı açıp su tahliyesini gerçekleştirdik. Saat 10.00 gibi de herhangi bir sorun kalmadı. Arazilerde herhangi bir sudan dolayı bir zarar görecek bir nokta kalmadı, tahliyelerini gerçekleştirdik. Şu an tamiratlarını yapacağız. Yaklaşık olarak 4-5 gün içinde tekrar faaliyete geçireceğiz. Fakat bu zaman zarfında da köylüler tekrar sularını alacak. Onlara da bir sıkıntı olmayacak" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu’ndan Birlik ve Beraberlik Gecesi

2026-06-06 11:24 - İnsan

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı

2026-06-09 00:05 - Asayiş

İmdat Avcı’dan Koylar’da örnek çevre temizliği

2026-06-06 20:37 - ÇEVRE

YATAĞAN İLÇESİNDE KAYIP YAŞLI KADIN HER YERDE ARANIYOR

2026-06-06 00:06 - Asayiş

Şanlıurfa merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyon: 21 gözaltı

2026-06-08 14:17 - Asayiş

Atakum’da kontrolden çıkan otomobil karşı şeride geçti: 5 yaralı

2026-06-07 00:14 - Asayiş

11 kişi boğuldu ama çocuklar ’biz korkmuyoruz, yüzme biliyoruz’ dediler

2026-06-08 10:06 - Asayiş

Halı sahada öğrenciler öğretmenlerle bir araya geldi

2026-06-08 09:21 - Eğitim

İlgili Haberler

Kars’a dolu yağdı: Vatandaşlar kar temizler gibi kürek salladı

22:08 - Gündem

Konya’da sağanak etkili oldu

20:24 - Gündem

Kars’ta sel ve hortum paniği: Evleri su bastı, hortum anı kamerada

20:17 - Gündem

Atakum’un yolları adım adım onarılacak

17:54 - Gündem

Samsun sahilinde tepki çeken görüntü

17:45 - Gündem

Günün Manşetleri

İpek Yolu’nda turizm hamlesi

17:04 - Kültür Sanat

Tuna Tunca’nın hedefi Kuzey Kanalı

14:56 - Spor

Antikacılar yazı karşılıyor

14:51 - Kültür Sanat

Alanya Limanı’nda savaş gemilerine yoğun ilgi

14:43 - Genel

Bakan Şimşek: "Nisanda yıllıklandırılmış cari açık 37 milyar dolar gerçekleşti"

14:15 - Ekonomi