?>

Çorum’da Türkiye yüzyılı maarif modeli tanıtıldı

çorum’da milli eğitim bakanlığı öncülüğünde düzenlenen seminerde "erdem, değer, eylem" temelli yeni eğitim yaklaşımı çorum’da düzenlenen seminerle öğretmen ve yöneticilere anlatıldı.

Eğitim - 8 ay önce

Çorum’da Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen seminerde "Erdem, Değer, Eylem" temelli yeni eğitim yaklaşımı Çorum’da düzenlenen seminerle öğretmen ve yöneticilere anlatıldı.

Çorum’da Türkiye’nin eğitim vizyonunu yeniden şekillendirmeyi hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, düzenlenen seminerle tanıtıldı. "Kavramlardan Uygulamaya: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" başlıklı seminerin açılış programına Çorum Valisi Ali Çalgan da katıldı. Seminerde modelin temel bileşenleri olan öğrenci profili, erdem-değer-eylem çerçevesi ve beceriler çerçevesi detaylarıyla ele alındı. Yeni modelin, millî ve manevî değerler doğrultusunda şekillenen yapısıyla toplumsal gelişime katkı sunması hedefleniyor.

Program koordinatörlüğünü yürüten 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Özer, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin özgün ve disiplinlerarası bir yaklaşımı benimsediğini belirterek, "Model; erdem, değer ve eylem temelli bir çerçeveye sahiptir. Öğrencilerin milli kimliklerini tanımaları, değerleri öğrenmeleri ve bireysel gelişimlerine katkı sunmaları temel hedeftir" dedi.

Açılış konuşmasında seminerle ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar ,"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, köklü bir medeniyetin eğitim anlayışını çağın gereklilikleriyle buluşturan, yerli ve milli bir eğitim vizyonudur. Bilgiyi yalnızca aktaran değil, sorgulayan ve yaşamına katan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrenciyi merkeze alan, öğretmeni rehberlik rolünde güçlendiren, sadeleştirilmiş ve derinleştirilmiş bir öğretim programı modeli sunulmaktadır" diye konuştu.

İki gün sürecek program boyunca, modelin oluşturulmasında görev alan akademisyenler tarafından sunumlar gerçekleştirilecek. Katılımcılar, branşlarına özel öğretim programlarını inceleme ve sınıf içi uygulamalar hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı bulacak. Seminere, Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, akademisyenler, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Eğitimcilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin sahada etkili bir şekilde uygulanmasına katkı sağlaması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

Muğla Kıyıları İçin Ortak Akıl Buluşması

2025-04-29 14:53 - Gündem

Fethiye'deki Bisiklet Kazasında Bir Can Kaybı Daha

2025-05-02 10:15 - Asayiş

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

2025-05-01 15:09 - Marmaris

Silahla vurulan Denizlili esnaf yaşam mücadelesini kaybetti

2025-05-01 00:51 - Asayiş

Marmaris Balıkçı Barınağında Mazot Sızıntısı Alarmı

2025-05-01 14:23 - Marmaris

İlgili Haberler

BARÜ’de farklı kültürler bir araya geldi

18:23 - Eğitim

BARÜ’de "Bartınlı Bir Akademisyenin Hayatından Kesitler" söyleşisi düzenlendi

18:23 - Eğitim

Öğrencilerden gönüllere dokunan iyilik seferberliği

17:37 - Eğitim

Üniversite öğrencileri liderlik sunumlarıyla yarıştı

17:12 - Eğitim

Üniversiteliler 30 projenin tanıtımını yaptı

17:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan