?>

Çorum’un lavanta bahçesi vatandaşların gözdesi oldu

ÇORUM BELEDİYESİ TARAFINDAN 2023 YILINDA ÇOMAR BARAJI HAVZASINDA HAYATA GEÇİRİLEN LAVANTA BAHÇESİ VATANDAŞLAR VE FOTOĞRAFSEVERLERİN UĞRAK NOKTASI HALİNE GELDİ

Gündem - 3 saat önce

Çorum Belediyesince 2023 yılından itibaren Çomar Barajı havzasında ektiği lavanta bahçesi, sunduğu görsel şölenle vatandaşların gözdesi oldu.

Çorum Belediyesi tarafından, daha önce atıl bir fidanlık olan alanın dönüştürülmesiyle kente kazandırılan lavanta bahçesi, ziyaretçi akınına uğruyor. Çomar Barajı etrafında bulunan bahçe, eşsiz manzarası ve kokusuyla Çorum ve çevre illerden gelen misafirlerden büyük ilgi görüyor. Özellikle yaz aylarında mor rengin en canlı tonlarına bürünen bahçe, doğal bir fotoğraf stüdyosuna dönüşüyor. İçerisine yerleştirilen nostaljik unsurlar ve özel dekorlarla zenginleştirilen lavanta bahçesi, gelin ve damatların stüdyosu haline geldi. Sosyal medya kullanıcıları ve doğa fotoğrafçıları için vazgeçilmez bir alan bahçeyi ziyaret eden vatandaşlar, şehrin gürültüsünden uzaklaşarak mor çiçekler arasında hem stres atıyor hem de hatıralarını ölümsüzleştiriyor.

Lavanta bahçesine gezmek Sungurlu ilçesinden gelen Mikail Kenan Sarı ve eşi Büşra Sarı, bahçeyi herkesin ziyaret etmesi gerektiğini söylediler. "Rüya şehre yakışır bir rüya cenneti olmuş"

Lavanta ilk kez geldiğini belirterek çok beğendiğini söyleyen Ferdi Önen, "Çorum için rengarenk olmuş. Çorum halkı içinde çok güzel rengarenk çiçeklerle örtülü güzel bir bahçe. İnsanların zamanını geçirebileceği rüya şehre yakışır bir rüya cenneti olmuş" diye konuştu. "Belediye başkanımıza teşekkürler"

Ailesiyle birlikte lavanta bahçesine gelerek eğlenceli vakit geçirdiğini söyleyen Ebrar Uçar ise, "Burası çok güzel ve her sene geliyoruz. Bugün arabaya ve traktöre bindim ve eğlendim. Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sefo Çorum’da hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı

2026-07-26 00:29 - Magazin

Çorum’da Soner Sarıkabadayı coşkusu

2026-07-25 00:15 - Magazin

Marmaris'te Kayıp Kadın Aranıyor

2026-07-23 11:36 - Marmaris

Çorum’da Buray rüzgarı esti

2026-07-24 00:17 - Magazin

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

2026-07-23 13:59 - Spor

Çorum’da festival coşkusu havai fişek gösterisiyle zirveye çıktı

2026-07-22 00:23 - Gündem

Marmaris yolunda motosiklet kazası sürücü hayatını kaybetti 

2026-07-21 19:55 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ, ÇAMDİBİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

2026-07-22 14:08 - Marmaris

Yeni Parti’nin Muğla İl Başkanlığı Kuruldu

2026-07-24 13:34 - Gündem

Marmaris Kırsalında Ulaşım Çilesi Büyüyor

2026-07-24 12:43 - Marmaris

İlgili Haberler

DSİ’den Erzurum tarımına sulama yatırımları

14:18 - Gündem

İzmit Körfez’inin derinliklerinden akvaryum vitrinine

13:29 - Gündem

Kızgın güneş atında halaylı süt mesaisi: Berivanlar bakanlıktan gölgelik istiyor

13:25 - Gündem

Sincan Belediyesi’nden örnek seferberlik

13:31 - Gündem

Başkentte 3 gün susuz kaldılar, çeşmelere akın ettiler

13:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Atlar şehir merkezinde otlanırken görüntülendi

12:43 - Gündem

Ters yönde giden tır sürücüsüne 90 bin lira ceza

12:32 - Asayiş

Hava kirliliği denetimlerinde 15,2 milyon TL ceza

12:31 - Gündem

Jandarma çeşitli suçlardan aranan 34 kişiyi yakaladı

11:54 - Asayiş

Eşini boğup ormanlık alana bırakmış

11:41 - Asayiş