?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Türkiye’den Endonezya’ya 48 KAAN’lık tarihi ihracat

Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, türkiye’nin milli muharip uçağı kaan’ın 48 adetlik rekor ihracat sözleşmesi kapsamında endonezya’ya gönderileceğini açıkladı. Erdoğan, anlaşmanın iki ülke arasındaki dostane ilişkileri daha da pekiştireceğini belirtti.

Siyaset - 1 gün önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin milli muharip uçağı KAAN’ın 48 adetlik rekor ihracat sözleşmesi kapsamında Endonezya’ya gönderileceğini açıkladı. Erdoğan, anlaşmanın iki ülke arasındaki dostane ilişkileri daha da pekiştireceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Endonezya ile yapılan dev savunma sanayi ihracat sözleşmesinin detaylarını paylaştı. Erdoğan, dost ve kardeş ülke Endonezya ile imzalanan anlaşma çerçevesinde, 48 adet KAAN’ın Türkiye’de üretilerek Endonezya’ya ihraç edileceğini duyurdu.

Anlaşma kapsamında, Türkiye’nin milli muharip uçağı KAAN’ın üretiminde Endonezya’nın yerel kabiliyetlerinden de faydalanılacağına işaret eden Erdoğan, "Yerli ve millî savunma sanayimizin kaydettiği gelişmeyi ve ulaştığı noktayı gözler önüne seren bu anlaşmanın Türkiye ve Endonezya için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye tarihinin bu rekor ihracat sözleşmesinin imzalanmasına büyük katkı sunan Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’ya selam ve teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı TUSAŞ başta olmak üzere projede emeği geçen tüm kurum ve kuruluşları tebrik etti.

Türkiye tarihinin en büyük savunma ihracatlarından biri olan anlaşmaya ilişkin Erdoğan, "Savunma sanayimizin daha da güçlenmesi adına her türlü desteği verdiğimiz, bundan sonra da kararlılıkla destekleyeceğimiz bütün firmalarımızın başarılarının devamını diliyor, savunma sanayiinde çalışan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum" değerlendirmesini yaptı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

AKİB Genel Başkanı Hızar: "Kayseri’ye yatırım için geliyoruz"

2025-06-06 14:22 - Genel

Marmaris’te Boğulma Tehlikesi

2025-06-09 09:30 - Asayiş

Hatay’da yılanların çiftleşme dansı kamerada

2025-06-08 09:03 - Gündem

İlgili Haberler

AK Parti Kütahya Milletvekili Biçer, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliğine yeniden seçildi

21:29 - Siyaset

Almanya’dan Ukrayna’ya 1,9 milyar euroluk ek askeri yardım sözü

19:54 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Kapucu ile görüştü

19:02 - Siyaset

"Yarının Köyleri Projesi" protokolü imza töreni düzenlendi

18:10 - Siyaset

Battalgazi’de yaz spor okulları başlıyor

17:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

3 kişinin cinayet olayında yeni gelişme

15:13 - Asayiş

Eşini Ayırmak İsteyen Kadın Yaralandı

13:26 - Asayiş

Doktor Evinde Ölü Bulundu

13:17 - Asayiş

Kadın Kooperatifi Türkiye Pazarına Açılıyor

13:11 - Genel

Dünya Plaj Voleybolu Alanya etabı başladı

13:06 - Spor