?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ankara’mızı hak ettiği ihtişama kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz"

Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, kızılcahamam'da düzenlenen toplu açılış ve anahtar teslim töreninde konuştu.

Siyaset - 2 ay önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli mücadelenin karargahı olan Ankara’mızı hak ettiği ihtişama kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bir yandan Ankara’nın her yerinde kentsel dönüşüm diyerek depreme dayanıklı, güvenli modern yaşam alanları inşa ediyoruz. Diğer yandan kamu binalarımızla, sokak sağlıklaştırma projelerimizle, cephe yenileme çalışmalarımızla başkentimizi nakış nakış işliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen toplu açılış ve anahtar teslim töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 37 yatırımın güncel yatırım bedelinin 2 milyar 218 milyon lira olduğunu, eserlerin Kızılcahamam’ı bambaşka bir çehreye kavuşturacağını, ilçeye çok önemli bir değer ve vizyon katacağını kaydetti. Ankara’yı hak ettiği ihtişama kavuşturmak için çalıştıklarını belirten Erdoğan, eserlerle, projelerle, yatırımlarla millete verdikleri sözleri tutmaya devam ettiklerini kaydetti. Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. Bu aziz millete olan tutkumuzu, sevdamızı, bağlılığımızı bir bir hayata geçirdiğimiz eserlerimizle taçlandırıyoruz. Milli mücadelenin karargahı olan Ankara’mızı hak ettiği ihtişama kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bir yandan Ankara’nın her yerinde kentsel dönüşüm diyerek depreme dayanıklı, güvenli, modern yaşam alanları inşa ediyoruz. Diğer yandan kamu binalarımızla, sokak sağlıklaştırma projelerimizle, cephe yenileme çalışmalarımızla başkentimizi nakış nakış işliyoruz" ifadelerini kullandı. "Ankara’yı sporun da başkenti yapmayı hedefliyoruz"

Erdoğan, Ankara’daki projeleri hızla hayata geçirdiklerini belirterek, Kızılay’ın tam kalbinde tarihle bugünü buluşturan Saraçoğlu Mahallesi’ni çok titiz bir çalışma ile aslına uygun şekilde yeniden inşa ettiklerini, yine 45 bin seyirci kapasiteli stadyum projesiyle Ankara’yı sporun da başkenti yapmayı hedeflediklerini aktardı. Millet bahçeleriyle, parklar, yeşil alanlarla Ankara’ya adeta nefes aldırdıklarını söyleyen Erdoğan, "Belediyelerimizin yeşil alan projelerine, altyapı yatırımlarına İller Bankamızla tam destek veriyoruz. Su, kanalizasyon, yol gibi temel ihtiyaç kalemlerinde vatandaşımızın yanında duruyor, projelerimizi hızlıca hayata geçiriyoruz. Sıfır atık projelerimizle, bisiklet yollarımızla, yeşil yürüyüş yollarımızla Ankara’mızı çevreci, modern, yaşanılabilir bir dünya şehri yapıyoruz. Yani Ankara’yı tüm ilçeleriyle, tüm mahalleleriyle hak ettiği hizmete hamdolsun kavuşturuyoruz. Kavuşturmaya da inşallah devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. "Büyük projelere ev sahipliği yapacak"

Kızılcahamam’ın Ankaralıların dinlenme yeri olduğunu belirten Erdoğan, "Şifalı suları, temiz havası, güzel coğrafyası ile Kızılcahamam, doğa ve sağlık turizminin yanında artık kültür ve kongre turizminin de önemli merkezlerinden biri oluyor. İnanıyorum ki bu güzel ilçemiz, gelecekte kültür ve kongre turizminde ulusal ve uluslararası boyutta büyük projelere ev sahipliği yapacak. Suyu gibi sıcak, doğası gibi mert insanlarıyla Kızılcahamam, bu ülkenin bekası için mücadeleden çekinmeyen bir karaktere sahiptir. Kızılcahamamlılar vatanperverdir, milli ve yerlidir. Bizim dostumuz, kardeşimizdir. İstanbul ve Ankara’dan sonra Kızılcahamam, bizim üçüncü evimiz olarak parti çalışmalarımızın da ana mekanlarından birini oluşturuyor. Kızılcahamam’ı hiçbir zaman unutmadık, unutmuyoruz. Burayı asla ihmal etmiyor, tüm imkanlarımızla sizlerin hizmetinde olmaya gayret ediyoruz. Kızılcahamam’ı Türkiye’nin ilk sıfır atık pilot ilçesi yaptık. Bu projeyle Kızılcahamam’ı ürettiği atığı dönüştüren bir ilçe haline getirdik" dedi.

Doğal güzellikleriyle, kaplıcalarıyla, kültürüyle Kızılcahamam’ın artık sıfır atıkta da öncü bir ilçe olduğunu dile getiren Erdoğan, yangın sebebiyle kullanılamaz hale gelen Kasaplar Çarşısı’ndaki dükkanların yapımını hızlıca tamamladıklarını ve esnafın hizmetine sunduklarını kaydetti. Erdoğan, "İlçemizdeki 55 binayı ve 151 iş yerini yürüttüğümüz sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla yeniledik. Yenice Mahallesi rezerv yapı alanında başlattığımız hamam projesini de hamdolsun bitirdik. Böylece ilçemize 16 iş yerinin yanında modern bir hamam kazandırdık. Gördüğünüz gibi pırıl pırıl. İşte bugün de her biri titiz ve kapsamlı bir çalışmanın ürünü olan 37 eser ve yatırımı siz kardeşlerimin hizmetine veriyoruz. Kızılcahamam ilçemiz için Ankara’mız ve ülkemiz için bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından yapımı tamamlanan eserlerin açılışı gerçekleştirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Merz: "Almanya NATO’da en güçlü orduya sahip olması gereken bir ülkedir"

16:16 - Siyaset

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

Kırgızistan’da altın madeninde ilk kez yer altı üretime başlandı

14:48 - Siyaset

Aliyev: "Türkiye küresel ölçekte önde gelen bir askeri güçtür"

14:09 - Siyaset

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfının Mütevelli Heyeti ile toplantı gerçekleştirdi

14:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

3 çocuk annesi eşini, bıçakla öldüren koca adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Filenin Sultanları'ndan Kanada'ya Set Yok

13:36 - Spor

Anne ve Oğlunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

13:24 - Asayiş