?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yenilenebilir enerjinin payını yüzde 60’ın üzerine çıkardık"

Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, abd'deki temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı erdoğan, 80'nci birleşmiş milletler (bm) genel kurulu için geldiği new york şehrinde bm iklim toplantısı'na katıldı.

Siyaset - 3 ay önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York şehrinde katıldığı Birleşmiş Milletler (BM) İklim Toplantısı’ndaki açıklamasında, "Bu yıl itibariyle toplam kurulu güç içinde yenilenebilir enerjinin payını yüzde 60’ın üzerine çıkardık. 2053 yılı için ‘net sıfır emisyon’ hedefimiz doğrultusunda kilit sektörlerimizi dönüştürmeye devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’deki temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 80’nci Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için geldiği New York şehrinde BM İklim Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıdaki açıklamasında, Türkiye’nin çevre dostu enerji üretimindeki çabalarına değinerek, "Emisyon ticaret sistemini kurmak, yeşil finans stratejisini uygulama ve ulusal yeşil taksonomi oluşturma çabalarımız sürüyor. İklim politikalarımızı enerji, sanayi, binalar, ulaştırma, atık, tarım ve ormancılık olmak üzere 7 sütun üzerine inşa ettik. İkinci ulusal katkı beyanımızı da tüm sektörleri ve tüm sera gazlarını kapsayacak şekilde belirledik. Ekonomide uygulayacağımız politikalarla 2035 yılında 466 milyon ton emisyon azaltımı sağlamayı ve emisyonlarımızı 643 milyon tona düşürmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. "’Sıfır emisyon’ hedefimiz doğrultusunda sektörlerimizi dönüştürmeye devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yenilenebilir enerji payını ve enerji verimliliğini arttırırken sanayide düşük karbonlu teknolojileri yaygınlaştırıyoruz. Bu yıl itibariyle toplam kurulu güç içinde yenilenebilir enerjinin payını yüzde 60’ın üzerine çıkardık. Elektrikli araç üretimi başta olmak üzere altyapıyı hızla güçlendiriyor, demiryolu yatırımlarına öncelik veriyoruz. 2053 yılı için ‘net sıfır emisyon’ hedefimiz doğrultusunda kilit sektörlerimizi dönüştürmeye devam edeceğiz. Bu hedefleri gerçekleştirmek için uluslararası finansmana erişim ve teknoloji elzemdir. Su verimliliği seferberliğimiz ile küresel düzeye taşınan, eşim Emine Erdoğan’ın himayesindeki Sıfır Atık Hareketi’nin iklim değişikliği ile mücadelemizde kritik rol oynadığını özellikle vurgulamak isterim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gelecek yıl gerçekleştirilmesi beklenen 31’nci Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP31) ev sahipliği üstlenmesine yönelik dileklerini de belirterek, "2026 yılında ev sahipliği yapmayı hedeflediğimiz 31’nci COP Taraf Devletler Konferansı ile bütün bu çabalarımızı taçlandırmayı temenni ediyoruz" açıklamasını yaptı. "Yarın Sayın Trump ile teferruatlı bir görüşmemiz olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Merkezi’ndeki İklim Zirvesi’nin ardından Türkevi’ne geçişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. New York temaslarında sona geldiği hatırlatılarak görüşmelerinin nasıl geçtiği sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güzel oldu, güzel geçti. Vietnam Devlet Başkanı Luong Cuong ile yapacağım görüşmeden sonra Washington’a geçeceğiz. Yarın Sayın Trump ile teferruatlı bir görüşmemiz olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı bir gazetecinin, "Trump ile görüşmeden umutlu musunuz?" sorusuna, "Olmayan şey konuşulur mu? Görüşelim, görüştükten sonra zaten sizlere, ne görüştüysek, ne netice aldıysak ya yolda ya Türkiye’ye döndükten sonra söyleriz" cevabını verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Menteşe'de Yol ve Altyapı Yenileme Başladı

2025-09-19 14:43 - Ulaşım

MHP Muğla Teşkilatından Protokol Ziyaretleri

2025-09-24 12:09 - Siyaset

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Zeki Müren, vefatının 29. yılında anıldı

2025-09-24 18:57 - Magazin

Muğla Belediye Başkanı Aras'a Saldırı İhbarı

2025-09-24 15:42 - Siyaset

Nilüfer’de Balkan rüzgarı esecek

2025-09-24 16:18 - Magazin

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Kahramanmaraş’ta özel birey için temsili düğün

2025-09-22 10:12 - Magazin

Büyükşehir Tıbbi Atık Tesisiyle Geleceğe Nefes Oluyor

2025-09-18 14:46 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Başkan Geçit, "Yeşil yaşam evleri Yeşilyurt’un geleceğine değer katıyor"

12:03 - Siyaset

En çok beğenilen Milletvekili MHP’li Baki Ersoy

11:57 - Siyaset

Tavas’ta 2024-2025 yıllarında üst yapıya büyük yatırım yapıldı

11:20 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: "2025 yılında arabuluculuk ile 1 milyon 124 bin 200 dosyada uzlaştırma sağlandı"

19:56 - Siyaset

MİT Başkanı Kalın, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Umerov ile bir araya geldi

19:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan