?>

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye ekonomisi, dezenflasyonun kalıcı tesisinde başarıya ulaşacaktır"

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, "TÜRKİYE EKONOMİSİ, KAMU KURUMLARI ARASINDAKİ ETKİN KOORDİNASYON VE BEKLENTİLERİN OLUMLU YÖNDE ŞEKİLLENMESİYLE, PROGRAM DİSİPLİNİNDEN ÖDÜN VERİLMEDEN, DEZENFLASYONUN KALICI TESİSİNDE BAŞARIYA ULAŞACAKTIR" DEDİ.

Ekonomi - 2 ay önce

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye ekonomisi, kamu kurumları arasındaki etkin koordinasyon ve beklentilerin olumlu yönde şekillenmesiyle, program disiplininden ödün verilmeden, dezenflasyonun kalıcı tesisinde başarıya ulaşacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekim ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından değerlendirmede bulundu. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dezenflasyon stratejilerini kararlı bir şekilde yürütmeye devam ettiklerini bildirerek, "Dezenflasyon stratejimizi para ve maliye politikaları ile eşgüdüm içerisinde, yapısal reformlardan destek alarak kararlı şekilde yürütmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, orta vadeli hedeflere uyumlu politikanın korunduğunu belirterek, "Tüketici enflasyonu ekim ayında yüzde 2,55 oranında gerçekleşirken, gıda fiyatlarında don ve kuraklığa bağlı olumsuz etkilerin hız kestiği, enerji fiyatlarındaki ılımlı seyrin devam ettiği, hizmet enflasyonunun ise belirgin şekilde yavaşladığı görülmektedir. Giyim ve ayakkabı fiyatları ise geçen senin aynı ayında olduğu gibi geçici şekilde artış kaydetmiştir. Ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 32,87’ye gerilemiş olup dezenflasyon süreci devam etmektedir. Bu görünüm, orta vadeli hedeflerle uyumlu patikanın korunduğuna işaret etmektedir" açıklamasında bulundu. "Türkiye ekonomisi, dezenflasyonun kalıcı tesisinde başarıya ulaşacaktır"

Ekonomi programlarının enflasyonu tek haneye indirmeye ve makroekonomik dengeyi tesis etmeye odaklandığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte enflasyonun düşüşünü sadece rakamların ima ettiği seviye olarak ele almıyoruz. Ekonominin tüm alanlarında verimliliği artıran, güveni ve istikrarı pekiştiren, yatırım ortamını iyileştiren ve beklentilere yön veren adımlar atmaya devam ediyoruz. Yapısal reformlar yoluyla üretim kapasitesini ve rekabet gücünü artırırken, arz yönlü politikalar çerçevesinde tarımsal üretimi destekleyecek, enerji arz güvenliğini güçlendirecek ve konut stokunu artıracak adımlarımızı devreye alıyoruz. Program doğrultusunda, enflasyonda düşüş trendinin yeniden devam etmesini öngörüyor, 2026’da yüzde 20’nin altını, 2027’de ise tek haneli seviyeleri hedefliyoruz. Türkiye ekonomisi, kamu kurumları arasındaki etkin koordinasyon ve beklentilerin olumlu yönde şekillenmesiyle, program disiplininden ödün verilmeden, dezenflasyonun kalıcı tesisinde başarıya ulaşacaktır."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metin Ergun’dan KOBİ’lere Borç Yapılandırma Teklifi

2025-10-30 11:10 - Ekonomi

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

Ünlü şarkıcı Çelik, Amasya konserinde mahalle muhtarıyla sahnede oynadı

2025-10-30 00:49 - Magazin

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Yağmur altında Cumhuriyet coşkusu: Ünlü şarkıcı Fettah Can hayranlarıyla buluştu

2025-10-28 22:55 - Magazin

"Pırıl" yeni filmiyle vizyona dönüyor

2025-10-28 08:39 - Magazin

Bilecik’te sağanak yağışa rağmen binlerce kişi Madrigal konseriyle coştu

2025-10-29 23:23 - Magazin

Mehmet Çevik Bursa’da sahneyi yıktı geçti: "Benim sahnemde cadılara yer yok"

2025-11-02 12:48 - Magazin

Marmaris Körfezi’nde deniz kaplumbağası kurtarıldı

2025-10-30 09:55 - Genel

Cumhuriyet’in 102.yıl coşkusu Marmaris’te yaşanıyor 

2025-10-29 13:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Sektör temsilcisi, 2026 yatırım trendlerini açıkladı: "Altın, geleceği sağlam zeminde kurmak isteyenlerin tercihi devam edecek"

13:37 - Ekonomi

Toroslar EDAŞ’tan Hatay’da zorlu kış koşullarına karşı mücadele

13:03 - Ekonomi

Başkent EDAŞ zorlu kış şartlarında 7/24 sahada mücadele ediyor

13:02 - Ekonomi

İzmir Büyükşehir’den otopark ücretlerine rekor artış

13:03 - Ekonomi

Büyükşehir’den Uludağ’da güvenli ve ucuz otopark hizmeti

12:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan