?>

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yıllık mal enflasyonu yüzde 30’un altına gerileyerek yüzde 28,7 düzeyinde gerçekleşmiştir"

Cumhurbaşkanı yardımcısı cevdet yılmaz, “mayıs ayı itibariyle hizmet enflasyonundaki düşüş belirginleşirken, yıllık mal enflasyonu yüzde 30’un altına gerileyerek yüzde 28,7 düzeyinde gerçekleşmiştir” dedi.

Ekonomi - 3 gün önce

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayı itibarıyla hizmet enflasyonundaki düşüş belirginleşirken, yıllık mal enflasyonu yüzde 30’un altına gerileyerek yüzde 28,7 düzeyinde gerçekleşmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık değişim oranları ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yılmaz, dezenflasyon sürecinin mart ve nisan aylarında dengeleme ve enflasyon beklentilerindeki iyileşmeyle birlikte 2024 yılı Haziran ayından bu yana 12 aydır kesintisiz devam ettiğini belirtti. "Kararlılıkla uygulanılan programın temel amacı enflasyonu düşürmek, sağlıklı bir zeminde istikrar içinde büyümeyi sağlamaktır" diyen Yılmaz, "Dezenflasyon süreci mart ve nisan aylarında finansal piyasalarda yaşanan hareketliliğe rağmen talepteki dengelenme ve enflasyon beklentilerindeki iyileşmeyle birlikte 2024 yılı Haziran ayından bu yana 12 aydır kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Tüketici enflasyonu mayıs ayında yüzde 1,53 gerçekleşirken, aylık artış hızı önemli ölçüde yavaşlamıştır. Yıllık bazda yüzde 35,4’e gerileyen enflasyon, son bir senede 40 puanın üzerinde azalmıştır. Mayıs ayı itibarıyla hizmet enflasyonundaki düşüş belirginleşirken, yıllık mal enflasyonu yüzde 30’un altına gerileyerek yüzde 28,7 düzeyinde gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, paylaşımın devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Hizmet enflasyonundaki yavaşlama kademeli olarak gerçekleşse de son bir senedeki iyileşme 45 puana yaklaşmıştır. Önümüzdeki dönemde eğitim, kira gibi geçmişe endeksleme eğilimi güçlü kalemlerin fiyat artış hızındaki düşüşün devam etmesiyle bu iyileşme daha da belirginleşecektir. Uyguladığımız ekonomi programı ve enflasyonu düşürme noktasındaki kararlı tutumumuz sayesinde bu yıl sonunda 20’li rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz. Küresel gelişmeler neticesinde enerji ve emtia fiyatlarındaki düşüş bu hedefimizi desteklemektedir. Para politikasının yanı sıra, maliye politikası ve yapısal dönüşümler ile hedeflerimize ulaşacağız. Sonuçlarını giderek daha belirgin olarak gördüğümüz programımızı uyum ve etkin koordinasyon içinde hayata geçirmeye devam edeceğiz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

MENESA EFNAN İÇİN MARMARİS ELELE

2025-05-27 15:43 - Marmaris

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Kurban Bayramı’nda Ayvalık’tan Ege Adaları’na tatilci akını

13:37 - Ekonomi

Kuşadası Kurban Bayramı’nda tatilcilerin akınına uğradı

13:42 - Ekonomi

Çay bardağına sığmayan Lapseki kirazında hasat başladı

10:52 - Ekonomi

Türk Telekom, Smartex Akıllı Alıştırmalar uygulaması ile disleksili çocukların eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor

10:46 - Ekonomi

Trabzon’da sel hasarları servislere araç girişini artırdı

10:51 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş