?>

Cumhuriyet ilkokulu sanat atölyesine dönüştürülüyor

Darende’de tarihi cumhuriyet ilkokulu, gap ve darende belediyesi iş birliğiyle sanat ve eğitim atölyesine dönüştürülüyor. Müzikten sinemaya birçok sanat dalına ev sahipliği yapacak mekânda, gençlere yönelik kapsamlı eğitimler verilecek.

Eğitim - 6 ay önce

Darende’de tarihi Cumhuriyet İlkokulu, GAP ve Darende Belediyesi iş birliğiyle sanat ve eğitim atölyesine dönüştürülüyor. Müzikten sinemaya birçok sanat dalına ev sahipliği yapacak mekAnda, gençlere yönelik kapsamlı eğitimler verilecek.

Darende’de geçmişte birçok önemli ismin yetiştiği tarihi Cumhuriyet İlkokulu, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Darende Belediyesi ortaklığında yeniden hayat buluyor. Kent müzesi kimliği korunarak yenilenen yapı, sanat ve eğitim atölyesi olarak hizmet verecek. Bağlamadan kemana, sinema gösterimlerinden canlı müziğe kadar birçok etkinliğin düzenleneceği merkez, aynı zamanda sosyal buluşma noktası haline gelecek.

Cumhuriyet İlkokulu’nun kültürel bir miras olduğuna dikkat çeken Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, "Cumhuriyet İlkokulu, Darende’ye önemli insanlar kazandırmış tarihi okullarımızdan biri. Restorasyon çalışmaları daha önce tamamlanmıştı. Şimdi biz burayı sanat ve eğitim atölyesine dönüştürüyoruz. Yeni dönemde atölyede bağlama başta olmak üzere birçok enstrüman eğitimi verilecek. Haftanın belirli günlerinde sinema gösterimleri yapılacak. Ailelerin huzurla vakit geçirebileceği bir çay bahçesi de alanda yer alacak. Çay bahçemizde canlı müzik de olacak. Burası hem kültürel hem sosyal bir buluşma noktası haline gelecek" dedi.

Gençlerin sanatsal yeteneklerini geliştirmesi için ortam oluşturacaklarını kaydeden Bozkurt, "Müze bölümünde, Cumhuriyet İlkokulu’ndan mezun olmuş ve Darende’ye hizmet etmiş isimlerin adları sıralarda yaşatılıyor. Ayrıca Darende’nin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerin eserleri sergileniyor. Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi’nin nasihatleri ve geçmişte Darende hakkında basında çıkan haber kupürleri de ziyaretçilere sunuluyor. Bu mekânda gençlerimizin geleceğine ışık tutacak çok değerli eserler var. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle birlikte müzik eğitimine ağırlık vereceğiz. Saz odamız, keman odamız gibi özel alanlarda gençlerimiz birçok müzik dalıyla tanışacak" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

İlgili Haberler

Bayburt’ta avcılık eğitimleri tamamlandı

09:57 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi’nin kokusal peyzaj alanındaki projesi desteklenecek

09:45 - Eğitim

Erzincan’da eğitime bir gün ara verildi

09:39 - Eğitim

BŞEÜ’den uluslararası akademik iş birliği

09:32 - Eğitim

Genç mimarlardan küresel sorunlara çözümler

09:13 - Eğitim

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan