?>

CW Enerji’den 24 milyon dolarlık yeni GES sözleşmesi

Cw enerji ceo'su volkan yılmaz

Teknoloji - 1 yıl önce

CW Enerji, yurt içinde yerleşik bir müşteri ile 24 milyon dolar tutarında arazi tipi Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumu için sözleşme imzaladı. Projenin 2026 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

CW Enerji, yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Şirket, yurt içinde yerleşik bir müşteri ile KDV hariç 24 milyon 21 bin 192 dolar tutarında bir sözleşmeye imza attı. Söz konusu proje kapsamında arazi tipi güneş enerjisi santrali kurulumu gerçekleştirilecek.

Projenin 2026 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanırken, CW Enerji bu yatırımla hem Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlamayı hem de yerli mühendislik gücünü ortaya koymayı amaçlıyor.

CW Enerji CEO’su Volkan Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme hedefimizle temiz enerji yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ardı ardına gerçekleştirdiğimiz bu projelerle yatırımcılarımıza uzun vadeli değer katıyoruz" dedi.

Yılmaz, CW Enerji güneş panellerinin yüksek verimlilik, uzun ömür ve zorlu çevre şartlarına dayanıklılık gibi özellikleriyle öne çıktığını belirterek, "Her biri özenle geliştirilen güneş panellerimiz sayesinde yatırımcılarımız maksimum performans ve güvenilirlik elde ediyor. CW Enerji olarak AR-GE’ye yaptığımız sürekli yatırımlarla, ürün kalitemizi ve teknolojik yetkinliğimizi her geçen gün daha da ileriye taşıyoruz. Bu anlayışla hem ülkemizin enerji arz güvenliğine katkı sağlıyor hem de yatırımcılarımız için uzun vadeli değer oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, açıklamasının sonunda hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda temiz enerji yatırımlarını artırmayı sürdüreceklerini ve sıfır karbon ekonomisine geçişi desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’ndeki doğal güzellik

2025-06-28 12:48 - İnsan

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

Kadem Mete, Muğlalı Muhtarlarla Ankara'da Buluştu

2025-07-03 11:12 - Gündem

9 kategoride dünyanın en iyisi oldu

2025-06-27 12:15 - Turizm

Muğla'da Kavurucu Sıcaklar Geliyor

2025-07-02 13:19 - ÇEVRE

Köyceğiz veteran voleybol etkinliği tamamlandı

2025-06-30 19:45 - Spor

Muğla Odalarından 'Zeytin Yasası'na Ortak Tepki

2025-07-01 15:06 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi dünya sahnesinde

15:16 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Yalova-Armutlu arasındaki seyahat süresini 60 dakikadan 30 dakikaya düşürdük"

14:59 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Ankara’nın batısını kuşatan banliyö hattı yaklaşık 52 kilometreye ulaşacak"

13:09 - Teknoloji

GMKA ve Balıkesir Üniversitesi gençleri iş dünyasına hazırlıyor

12:47 - Teknoloji

Uluslararası Göstergebilim semineri Balıkesir’de düzenlenecek

12:42 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

14:15 - Asayiş

Milyonlarca lira değerindeki altınları alıp sırra kadem bastı

14:11 - Asayiş

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

13:59 - Spor

YKS sonrası tercih uyarısı: "Yapay zeka çağını göz ardı etmeyin"

13:53 - Eğitim

Fethiye'de Orman Yangını Kontrol Altında

13:34 - Asayiş