?>

DAHİ Mersin Projesiyle atıklar sanata dönüştü

MERSİN’DE YÜRÜTÜLEN DAHİ MERSİN (DİJİTAL AHİLİK) PROJESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN 'ATIKTAN KAĞIDA VE SANATA' RESİM SERGİSİ, GERİ DÖNÜŞÜM VE SANATI BİR ARAYA GETİRDİ.

Kültür Sanat - 1 ay önce

Mersin’de yürütülen DAHİ Mersin (Dijital Ahilik) Projesi kapsamında düzenlenen ’Atıktan Kağıda ve Sanata’ Resim Sergisi, geri dönüşüm ve sanatı bir araya getirdi. Atık tekstil ürünlerinden elde edilen el yapımı kağıtlar üzerine hazırlanan eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Yönetim Kurulu Üyesi İdris Üstemel, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen serginin açılışına katıldı.

MTSO ile Mersin Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde, mesleki eğitimde sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda hayata geçirilen DAHİ Mersin Projesi kapsamında düzenlenen sergide, gençlerde çevre bilincinin artırılması amaçlandı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Kariyer Geliştirme Merkezi (KARGEM) yürütücülüğünde, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi iş birliğiyle gerçekleştirilen projede, atık tekstil ürünleri geri dönüştürülerek sanatsal üretime kazandırıldı.

Proje kapsamında bir otelden temin edilen atık malzemeler, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından tasarlanarak üretilen el yapımı kağıt üretim makinesinde işlenip kağıda dönüştürüldü. Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ise bu özel kağıtlar üzerine hazırladıkları eserlerle geri dönüşümün sanata dönüşümünü gözler önüne serdi.

Serginin açılışının ardından öğrencilerin çalışmalarını inceleyen MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Yönetim Kurulu Üyesi İdris Üstemel, eserler hakkında bilgi aldı. Çakır ve Üstemel, gençlerin çevre duyarlılığı ile yetenekleri buluşturan çalışmaların önemine dikkat çekerek, sürdürülebilir üretim kültürü ve sıfır atık bilincinin gelecek nesillere aktarılmasının değerli olduğunu ifade etti.

Mesleki eğitimi çevre duyarlılığı ve sanatsal üretimle buluşturan proje, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sunarken gençler arasında geri dönüşüm farkındalığının yaygınlaşmasına da katkı sağladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

2026-06-05 17:52 - Genel

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

İlgili Haberler

36. Uluslararası Samsun Halk Oyunları Festivali final gösterisiyle sona erdi

22:15 - Kültür Sanat

Burhaniyeli müdürün ikinci kitabı çıktı

18:01 - Kültür Sanat

Ayvalık-Küçükköy THM derneğinden yoğun konserler öncesinde moral gecesi

17:59 - Kültür Sanat

Binlerce yıllık gelenek çömlek üretimi kadın emeğiyle yaşatılıyor

16:52 - Kültür Sanat

Geleneksel ehram modern dokunuşlarla geleceğe taşınıyor

15:20 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bir ineği telef oldu, 7 inek, 5 buzağı sahibi oldu

14:33 - İnsan

Karşı yola geçmek için alt geçidi kullanmadı, kaza kaçınılmaz oldu

13:51 - Asayiş

Polisin ’Dur’ ihtarına uymadı, 490 bin lira ceza yedi

12:54 - Asayiş

FETÖ soruşturması diyerek girdikleri evde gasp iddiası: Karı koca yakalandı

12:45 - Asayiş

Vücudundan 5 günde 62 parça uyuşturucu çıktı

12:24 - Asayiş