?>

Daire içerisinde ve bahçede biriktirilen çöpler vatandaşı isyan ettirdi

SERİK İLÇESİNDE BELEDİYE EKİPLERİNCE DAHA ÖNCE İKİ KEZ TEMİZLENEN VE 2 KAMYON ÇÖPÜN ÇIKTIĞI DAİREDE YENİDEN ÇÖP VE ATIK MALZEMELERİN BİRİKTİRİLMESİ APARTMAN SAKİNLERİNİ İSYAN ETTİRDİ.

Asayiş - 3 ay önce

Antalya’nın Serik ilçesinde belediye ekiplerince daha önce iki kez temizlenen ve 2 kamyon çöpün çıktığı dairede yeniden çöp ve atık malzemelerin biriktirilmesi apartman sakinlerini isyan ettirdi. Fare ve hamam böceklerinin sardığı binada vatandaşlar, çocuklarını yalnız sokağa salmazken, "Evimi terk edecek noktaya geldim" diyerek yetkililerden acil çözüm istedi.

Antalya’nın Serik ilçesi Kökez Mahallesi’nde 3 katlı apartmanın zemin katında oturan yaşlı kadının daire içerisinde ve bahçede biriktirdiği çöpler binada oturanları isyan ettirdi. Daha önce 2 kez temizlenmesine rağmen yaşlı kadının çöp ve atık malzemeleri biriktirmeye devam etmesi nedeniyle apartmanı fare ve hamam böceklerinin bastığını belirten apartman sakinleri, belediyeye şikayette bulundu. Dairenin içerisinde ve balkonlarında da çöplerin olduğunu belirten sakinler, dairedeki çöplerin de temizlenmesi için kamu kurumlarına müracaatta bulundular.

Vatandaşların şikayeti üzerine Serik Belediyesi zabıta ve temizlik işleri ekipleri, apartman bahçesinde bulunan 2 kamyon çöpü toplayarak temizlik çalışması yaptı. Apartman sakinleri, böcekler nedeniyle her gece evlerinde nöbet tutup, yatak çarşaflarını defalarca çırpıp yeniden sermek zorunda kaldıklarını belirtti. Apartmanın bahçesi olduğu için tercih ettikleri evde fare ve hamam böcekleri korkusuyla çocuklarını yalnız dışarı çıkaramadıklarını belirten apartman sakinleri, çocukların psikolojisini ve halk sağlığını tehdit eden bu "çöp evin" bir an önce temizlenmesi için konuyu mahkemeye taşıdı. "Çarşaf çırpmaktan bıktım"

Apartmanı basan haşereler nedeniyle her gece evinde nöbet tuttuğunu ve dört gözle mahkemeden çıkacak kararı beklediklerini belirten apartman sakini Nazan Ekici, "Evimde her gece nöbet tutuyorum. 4’e kadar, çocuğum uyumuyor. Sabah 5’te 6’da kalkıyoruz zaten. Hamam böcekleri yüzünden çarşafları her gece çırpıp çırpıp tekrar seriyorum. Bana da yazık, sesimizi birisi duysun artık. Komşum mahkemeye başvuru yaptı. Henüz mahkeme sonuçlanmadı. Her gece çarşaf çırpmaktan bıktım. Çocuğumu aşağıya oynamaya bırakamıyorum fareden, yılan korkusuna. Ben bu evi bahçesi var diye aldım ama çocuğum oynayamadıktan sonra ne yapayım?" şeklinde konuştu. "Evimi terk edecek noktaya geldim"

Çöp biriktiren kadının tedavi edilmesi gerektiğini belirten Semra Sarıdağ ise, "Biz temizliyoruz bahçeyi, o taşıyor, yine topluyor. Her yere başvurduk, hiçbir sorun çözülmedi. Artık psikolojim bozuldu. Evimden çıkacağım, kiraya gireceğim, o dereceye geldim. Bir komşum, arkadaşım evime gelmiyor. Çocuğumun okul arkadaşları gelmiyor. Çöp biriktiren kişi, tek başına yaşıyor. Kocası gitti, tek başına kaldı. ’Hasta’ diyorlar. Hastaysa götürüp tedavisini yaptırsınlar. Çöpten aldığı şeyi eve getiriyoruz. Artık burada yapamıyoruz. Evimizin her yerinde kocaman kocaman fareler ve hamam böcekleri var. Çocuğum yatamıyor sabaha kadar korkuyor, bahçeye inemiyoruz. Lütfen bize yardımcı olun" diye konuştu. "Böcekler beni yiyecek"

Torununun yaşadığı korkudan dolayı kendisini bırakmadığını anlatan Emine Aksu’da, "Torunum beni evime salmıyor. ’Beni böcek yiyecek anneanne, gitme’ diyor. ’Böcekler gece beni yiyecek, bekle beni’ diyor. Ağlıyor her gece. Buranın temizlenmesini istiyorum. Çocuğum çok korkuyor, ağlıyor her gece. Torunum bu durumdayken, evine gidebilir misin? Gidemem, çocuğumla burada kalıyorum. Kendim de pislikten, tiksinmemden o merdiven yanlarından girip çıkarken hasta oldum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Genç oyuncu Mustafa Konak’ın başrolünde yer aldığı "Yerçekimi" ne ödül

2026-04-20 09:45 - Magazin

İçmeler–Marmaris yolunda son durum çalışmalar hızlanıyor

2026-04-25 14:48 - Genel

MARMARİS’TE FECİ KAZA BİR CAN ALDI

2026-04-23 10:57 - Marmaris

Rafet El Roman’dan New York’ta Milli Takım için yeni marş müjdesi

2026-04-26 11:13 - Magazin

Usta sanatçı Cahit Berkay gençlerle aynı sahneyi paylaştı

2026-04-24 11:05 - Magazin

Marmaris’te vinç kazasında iki tutuklama

2026-04-24 16:01 - Gündem

Pitbull saldırısına uğrayan Onur Akay o anları anlattı: "Ben ölümden döndüm"

2026-04-25 13:55 - Magazin

Pazarlar Spor Lisesi krikette Türkiye finallerinde

2026-04-21 13:28 - Spor

Kemaliye’de velilere "Bilinçli Medya Kullanımı" eğitimi

2026-04-23 00:05 - Eğitim

TRABZON’DAN MARMARİS’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

2026-04-25 09:36 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Sancaktepe’de zula operasyonu: Kadıköy’deki depoda kilolarca uyuşturucu ele geçirildi

10:00 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş

Tır, hafif ticari araca çarptı: 2 ölü, 2 yaralı

09:55 - Asayiş

Otomobille çarpışan motosiklet kontrolden çıkınca yol kenarındaki çocuğa çarptı

09:52 - Asayiş

Antalya’da kaçak tütün operasyonu: 10 bin doldurulmuş makaron ele geçirildi

09:54 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık

"Yaz aylarında çocuklar daha fazla risk altında"

09:48 - Sağlık

Firari maymun, ortalığı birbirine kattı

09:39 - Genel

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 259. maçına çıkacak

09:38 - Spor