?>

Dalaman Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Dalaman Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nda önemli projeleri ve yatırımları ele aldı. Kırma eleme tesisi kurulması, araç alımı ve akaryakıt tankeri bağışı gibi konular gündeme geldi.

Gündem - 3 ay önce

Dalaman Belediyesi, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısını Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda toplam 21 gündem maddesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda, Dalaman'ın gelişimine katkı sağlayacak önemli kararlar alındı.

Kırma Eleme Tesisi KuruluyorToplantıda, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere taşıt alımı ve kırma eleme tesisi kurulması gibi projeler ele alındı. Başkan Durmuş, 70 milyon liralık araç alımı ve 25 milyon lira bütçeyle kurulacak yeni kırma eleme tesisi hakkında bilgi verdi. Durmuş, "Mevcut tesisin yetersiz olması nedeniyle daha fazla malzeme üretimi yapabilecek ve çeşitlilik sağlayacak bir tesis kurmayı hedefliyoruz. Bu yatırımlar, yol sorununu hafifletmeye önemli katkı sağlayacak" dedi.

İhbar ve Kıdem Tazminatı Ödemeleri İçin Kredi AlınacakToplantıda ayrıca, emekli olan belediye personeline ödenecek ihbar ve kıdem tazminatı için İller Bankası’ndan kredi kullanılması kararlaştırıldı. Başkan Durmuş, basında yer alan yanlış bilgilere karşı açıklamada bulunarak, "Çalışanlarımızın emekli ikramiyelerini almamış olduğu iddiaları doğru değil. Ödemeler yapıldı ve yapılmaya devam edilecek" dedi.

Akaryakıt Tankeri BağışıDalaman Belediyesi’ne bağışlanan bir akaryakıt tankerinin devri de toplantıda ele alındı. Başkan Durmuş, belediyenin akaryakıt alımlarını Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden yapmayı tercih ettiğini ve bu sayede daha şeffaf bir süreç işletmeyi hedeflediklerini belirtti. Bağışlanan tanker sayesinde akaryakıt temininin daha verimli hale geleceği ifade edildi.

Dalaman Heyeti Almanya’daki Seyahat Fuarına KatılacakToplantının sonunda, 4-6 Mart 2025 tarihlerinde Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenecek ITB Seyahat Fuarı'na katılacak heyet belirlendi. Başkan Durmuş, Dalaman'ın turizmden yeterince pay alamadığını belirterek, "Turizm projelerimizi hayata geçirerek ilçemize daha fazla ziyaretçi çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Toplantı, diğer gündem maddelerinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından sonlandırıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

Samsun’da Extacy, Bonzai ve Metamfetamin Yakalandı

2025-01-29 15:20 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kastamonu’da dolu ve sağanak yağış etkili oldu

17:13 - Gündem

Demir korkuluklara sıkışan köpek kurtarıldı

17:04 - Gündem

Muğla Büyükşehir'den 1 Yıllık Değerlendirme Toplantısı

16:53 - Gündem

Osmaniye’de yayla sezonu öncesi yaylalarda temizlik seferberliği

16:42 - Gündem

Kilis’te atık sular can suyuna dönüşüyor

16:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş