?>

Darıcalı kadınların emeği göz kamaştırdı

Darıca'da kadın kursiyerler, 1 yıl boyunca aldıkları eğitimler neticesinde edindikleri beceri ve hünerlerini eserleri ile sergiledi.

Genel - 3 gün önce

Darıca’da kadın kursiyerler, 1 yıl boyunca aldıkları eğitimler neticesinde edindikleri beceri ve hünerlerini eserleri ile sergiledi.

Darıca Belediyesi tarafından kadınların sosyal hayata katılmaları ve aile ekonomilerine katkı sunmaları amacıyla Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezi (KİGEM) bünyesinde faaliyet gösteren kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği Giyim ve El Sanatları Sergisi coşkulu törenle açıldı. Darıca Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen ve ‘Geçmişten Geleceğe İşleyen Eller’ teması ile giyim, el Sanatları sergisinin açılışı, Dudayev Sahili’nde gerçekleştirildi. "Eğitimler neticesinde edindikleri beceri ve hünerleri ile 1 yıllık emeklerini sergiliyorlar"

Serginin açılışını gerçekleştiren ve kadınları tebrik eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Darıca Belediyesi olarak kadınlara yönelik projeleri çok önemsiyoruz. Projelerimizin merkezinde her zaman kadınlar olmaya devam edecek. Kadınların kendilerini güçlü hissetmeleri ve kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmelerine katkı sunmak amacıyla KİGEM ile her zaman yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Mahallelerimizde bulunan KİGEM merkezlerinde kadınlara birçok farklı branşta kurs düzenleyerek eğitim veriyoruz. O eğitimler neticesinde edindikleri beceri ve hünerleri ile 1 yıllık emeklerini sergiliyorlar. Birbirinden değerli emek verilmiş eserler bulunuyor. Her bir hanım kardeşimizi el emeği göz nuru eseri için tebrik ediyorum. Bizler her zaman yanınızda olmaya ve üreten kadınları desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesilirken Başkan Muzaffer Bıyık, stantları gezerek el emeği göz nuru eserleri inceledi. 1 yıl boyunca devam eden hummalı çalışma sonucu ortaya çıkan eserler oldukça beğeni topladı. Protokol bütün stantları tek tek gezerek kursiyerlerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. KİGEM yıl sonu sergisi Darıca sahilinde 1 hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

MENESA EFNAN İÇİN MARMARİS ELELE

2025-05-27 15:43 - Marmaris

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

İlgili Haberler

ABD’de yapılan İsrailli esirlere destek yürüyüşüne saldırı: Çok sayıda kişi yaralandı

04:12 - Genel

İş başa düştü, biriken çöpleri Başkan Cemil Tugay topladı

00:06 - Genel

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıvı Gübre Tesisi’ni hizmete açtı

22:12 - Genel

İznik’te muhtarlık seçiminde 11 aday yarıştı

22:09 - Genel

Muhtarlığı kazandı, sevincini çiftetelli oynayarak kutladı

22:04 - Genel

Günün Manşetleri

Konyaspor, Fenerbahçe Karşısında Erken Üstünlük Sağladı

16:17 - Spor

4 Yıl Sonra Gelen Umut

16:16 - Sağlık

Almanya'da 41 Yıl Çalışan Babanın Düğün Vizesi Kabusu!

16:01 - İnsan

2 işçi yangından atlayarak kurtulmaya çalıştı

16:01 - Asayiş

Bakan Tekin Van'da İnci Kefali Göçünü Yerinde İnceledi

15:56 - Siyaset