?>

DEDAŞ’tan Karaköprü’ye 170 milyon TL’lik yatırım

Dedaş’tan karaköprü’ye 170 milyon tl’lik yatırım

Ekonomi - 2 ay önce

Dicle Elektrik (DEDAŞ), 2025 yılı boyunca Şanlıurfa genelinde planladığı 3 milyar TL’lik yatırımın bir parçası olarak, Karaköprü ilçesine bağlı Karşıyaka, Akbayır ve Alibaba mahallelerinde yaklaşık 170 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiriyor. Devam eden projeyi sahada inceleyen İl Müdürü Naci Obut, "Bu yatırım tamamlandığında Karaköprü’de hissedilir bir fark yaşanacak" dedi. Yapılan çalışmalarla 9 bin 500 abonenin doğrudan olumlu şekilde etkileneceği bildirildi.

Kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli enerji arzını sağlama hedefiyle yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik, 2025 yılı için Şanlıurfa’ya yaklaşık 3 milyar TL değerinde yatırım yapmayı planlıyor. Bu kapsamda şirket, Karaköprü ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi başta olmak üzere, Akbayır ve Alibaba mahallelerini kapsayan kapsamlı bir altyapı yenileme projesini hayata geçiriyor. Yaklaşık 170 milyon TL yatırım bedeline sahip proje ile bölgedeki 9 bin 500 abonenin enerji altyapısı baştan sona yenilenerek daha modern ve güçlü bir yapıya kavuşturulacak.

Enerji kalitesi hissedilir şekilde artacak

Yatırım kapsamında bugüne kadar 65 bin metre alçak gerilim kablosu, 29 bin metre orta gerilim kablosu döşendi. 700 adet aydınlatma direği dikildi, 280 adet A.G. dağıtım panosu kuruldu. Ayrıca 5’er adet monoblok köşk, 1250 kVA ve 1000 kVA gücünde trafo tesis edildi. Projeyle birlikte 28 bin metre abone bağlantı kablosu da döşenmiş olacak. Çalışmaları sahada inceleyen Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, "Bölge halkının enerji kalitesini artırmak ve kesintisiz hizmet sağlamak için titizlikle çalışıyoruz. Bu yatırım tamamlandığında Karaköprü’de hissedilir bir fark yaşanacak" ifadelerini kullandı.

Modern altyapı ile yaz aylarına hazırlık

Yatırımlarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu regülasyonları çerçevesinde gerçekleştiren Dicle Elektrik, yaptığı yatırımlarla artan enerji taleplerini karşılamayı ve arıza oranlarını minimum seviyeye düşürmeyi hedefliyor. Şanlıurfa’nın en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Karaköprü’de hayata geçirilen bu yatırım sayesinde nüfus yoğunluğu her geçen gün artan mahallelerde yaz aylarında artan enerji yüküne rağmen süreklilik ve güvenlik üst seviyeye taşınacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Toplu sözleşme süreci bitmiş olsa bile mücadelemiz bitmeyecek"

18:08 - Ekonomi

Kadınlar hem üretecek hem ekonomiye katkı sağlayacak

17:57 - Ekonomi

Edirne’de sera yatırımlarıyla tarımsal üretim kapasitesi artırılıyor

16:41 - Ekonomi

Siirt’te üreticilere marul ve karnabahar fidesi dağıtıldı

16:40 - Ekonomi

TÜİOSB’den tarihi adım: TÜİOSB tüm sektörlere açılıyor

16:10 - Ekonomi

Günün Manşetleri

3 çocuk annesi eşini, bıçakla öldüren koca adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Filenin Sultanları'ndan Kanada'ya Set Yok

13:36 - Spor

Anne ve Oğlunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

13:24 - Asayiş