?>

DeFacto, Bahçeşehir Koleji ve TOG’dan Hatay’da geleceğe dokunan buluşma

DEFACTO, BAHÇEŞEHİR KOLEJİ VE TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRİLEN "BU TASARIMDA GELECEK VAR" PROJESİ, HATAY’DA GERÇEKLEŞEN OKUL ZİYARETİYLE TAMAMLANDI. PROJE KAPSAMINDA DEFACTO, BAHÇEŞEHİR KOLEJİ VE TOG EKİPLERİ HATAY ŞEHOĞLU İLKOKULU’NU ZİYARET EDEREK ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ.

Genel - 3 saat önce

DeFacto, Bahçeşehir Koleji ve Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen "Bu Tasarımda Gelecek Var" projesi, Hatay’da gerçekleşen okul ziyaretiyle tamamlandı. Proje kapsamında DeFacto, Bahçeşehir Koleji ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ekipleri Hatay Şehoğlu İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

DeFacto, Bahçeşehir Koleji ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle hayata geçirilen "Bu Tasarımda Gelecek Var" projesi, Hatay’da gerçekleşen okul ziyaretiyle tamamlandı. Proje kapsamında DeFacto, Bahçeşehir Koleji ve TOG yetkilileri Hatay Şehoğlu İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Çocuklarla keyifli bir buluşma gerçekleştiren yetkililer, DeFacto ve Bahçeşehir Koleji’nin verdiği hediyelerle öğrencilere karne öncesinde sevinç yaşattılar. Çocukların hayalleri tasarıma, tasarım sosyal faydaya dönüştü

"Bu Tasarımda Gelecek Var" projesinin ilk adımında, Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin geleceğe dair hayallerini yansıttığı 500’ün üzerindeki çizim değerlendirildi. Bu çalışmalar arasından seçilen 100 resim, 22-30 Nisan tarihleri arasında DeFacto’nun İstanbul Cevahir mağazasında düzenlenen özel sergide ziyaretçilerle buluştu.

Sergide yer alan 100 çizim arasından seçici kurul tarafından belirlenen 19 eser ise DeFacto tarafından kolajlanarak özel bir tişört tasarımına dönüştürüldü. DeFacto mağazalarında ve online kanallarda satışa sunulan bu özel tişörtün satışından elde edilen gelir, TOG aracılığıyla sosyal fayda projelerine katkı sunmak üzere iyiliğe dönüştü. "Çocukların hayallerinden doğan bu yolculuğun Hatay’da öğrencilerle buluşması bizim için çok kıymetli"

Hatay ziyaretinde proje hakkında değerlendirmede bulunan DeFacto Global Pazarlama İletişimi Direktörü Gülin Görünmez, "DeFacto olarak çocukların hayal gücüne alan açan ve aynı zamanda sosyal fayda oluşturan özel bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bahçeşehir Koleji ve Toplum Gönüllüleri Vakfı ile hayata geçirdiğimiz ‘Bu Tasarımda Gelecek Var’ projesi, çocukların geleceğe nasıl baktığını görmek ve onların hayallerini daha geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla doğdu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen çizimler, çocukların ne kadar renkli, umut dolu ve ilham verici bir dünyaya sahip olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Bu hayallerden yola çıkarak hazırlanan özel tişörtün sosyal faydaya dönüşmesi ve bu yolculuğun Hatay’da öğrencilerle buluşarak tamamlanması bizim için çok kıymetli. Şehoğlu İlkokulu’nda çocuklarla bir araya gelmek, projenin en anlamlı adımlarından biri oldu" dedi. "Öğrencilerimizin hayalleri, Hatay’daki çocuklarla güçlü bir bağ kurdu"

Bahçeşehir Koleji Yeni Medya ve Kreatif Direktörü Pelin Aydar Babakıray ise projeye ilişkin açıklamasında,"Bahçeşehir Koleji olarak çocuklarımızın düşünen, üreten, kendini ifade eden ve kendi yolunu çizebilen bireyler olarak yetişmesini çok önemsiyoruz. ‘Bu Tasarımda Gelecek Var’ projesi de bu anlayışın çok değerli bir yansıması oldu. Öğrencilerimiz geleceğe dair hayallerini kendi renkleriyle, kendi duygularıyla ve kendi bakış açılarıyla anlattılar. Onların çizgilerinin DeFacto’nun tasarım dünyasında özel bir ürüne dönüşmesi ve bu ürünün sosyal faydaya katkı sunması bizler için çok anlamlı. Projenin Hatay’da çocuklarla buluşması ise bu yolculuğu daha da değerli hale getirdi. Öğrencilerimizin hayallerinden doğan iyilik duygusunun Hatay’daki çocuklarla güçlü bir bağ kurduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu. "Bu proje, dayanışmanın çocukların dünyasında nasıl karşılık bulduğunu gösterdi"

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Seçkin Karataş ise yaptığı değerlendirmede, "Deprem bölgesinde çocukların ve gençlerin fiziksel ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklenmesi de büyük önem taşıyor. DeFacto ve Bahçeşehir Koleji ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Bu Tasarımda Gelecek Var’ projesi, bu açıdan çok kıymetli bir örnek oluşturdu. Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin hayal gücünden doğan bir fikir, DeFacto’nun tasarım gücüyle ürüne dönüştü. Bu iş birliği kapsamında ayrıca Toplum Gönüllüleri Vakfı aracılığıyla deprem bölgesindeki çocuklara katkı sağlanması, dayanışmanın en güçlü örneklerinden biri oldu. Bu proje, birlikte hareket edildiğinde iyiliğin nasıl büyüdüğünü ve dayanışmanın çocukların hayatında nasıl anlamlı bir karşılık bulduğunu çok güzel gösterdi" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Forum İstanbul’da Dünya Kupası temalı etkinlik günleri başlıyor

2026-06-13 15:30 - Kültür Sanat

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

A millilere özel koruma: Bir an olsun ayrılmıyorlar

2026-06-13 01:02 - Spor

YÜKSEK İHALE BEDELLERİ O KAFELERİ DE VURDU

2026-06-11 09:29 - Marmaris

Marmaris Galatasaraylı iş insanları derneği’nden muhteşem şampiyonluk gecesi

2026-06-13 11:31 - Marmaris

Jandarma ekiplerine kavga ihbarlı sürpriz kutlama

2026-06-15 01:14 - Genel

Marmarisli Eczacı Karaağaç’tan Berhan Şimşek’e Sert Tepki

2026-06-15 15:54 - Marmaris

60. Tekirdağ Kiraz Festivali’nde Kolpa ve Buray Tekirdağlıları coşturdu

2026-06-14 00:14 - Magazin

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Hisarcık MYO bahar yarıyılı sonu motivasyon konseri düzenlendi

2026-06-10 13:19 - Magazin

İlgili Haberler

Menteşeli gençler tarih ve sanatla buluştu

12:40 - Genel

Kavaklıdere’de Bircan öğretmen sevenlerini üzdü

12:23 - Genel

Çocuklar ilkokulu bitirmenin mutluluğunu yaşadı

12:18 - Genel

Kaymakam Akeller, Ordu’nun sakin şehri Perşembe’ye atandı

12:17 - Genel

Duruşma sırasında hayatını kaybeden savcı için duygusal tören

12:01 - Genel

Günün Manşetleri

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları belli oldu

11:24 - Ekonomi

Aile görüntüsü vererek uyuşturucu nakline operasyon

11:21 - Asayiş

Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit’e akciğer nakli yapıldı

11:04 - Genel

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

10:54 - Asayiş

Boyun ağrısında uyuşma ve güç kaybına dikkat

10:40 - Sağlık