?>

Defne’de içme suyu altyapısı güçleniyor

HATSU EKİPLERİ, DEFNE HARBİYE İÇME SUYU PROJESİ KAPSAMINDA HARBİYE VE GÜMÜŞGÖZE MAHALLELERİNDE YENİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ VE DEPO ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Genel - 1 saat önce

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Defne ilçesinde içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla yürüttüğü projeler kapsamında Harbiye ve Gümüşgöze mahallelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, dirençli şehirler vizyonu doğrultusunda il genelinde içme suyu altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Defne ilçesinde şebeke kaynaklı sorunların giderilmesi ve vatandaşların daha sağlıklı içme suyuna ulaşması amacıyla "Defne Harbiye İçme Suyu Projesi"ni sürdürüyor.

7 milyon Euro yatırım bedeline sahip proje kapsamında Harbiye Mahallesi’nin tamamı ile Gümüşgöze Mahallesi’nin bir bölümünde toplam 80 kilometrelik yeni içme suyu şebekesi inşa ediliyor. Çalışmalar çerçevesinde ayrıca 5 bin metreküp kapasiteli içme suyu deposu yapılırken, 10 bin abonenin içme suyu bağlantısının gerçekleştirileceği belirtildi.

Harbiye Mahallesi’nde altyapının ilk kurulduğu dönemden bu yana kullanılan eski ve asbestli içme suyu borularının da proje kapsamında yenilendiği bildirildi.

HATSU Genel Müdürlüğü’nün Defne ilçesine yönelik yeni yatırımları da sürüyor. 28 milyon Euro yatırım bedelli "Defne İçme Suyu Şebekesi Projesi" kapsamında 200 kilometrelik yeni içme suyu hattı ile 3 yeni su deposunun yapım çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacağı ifade edildi.

Yetkililer, hayata geçirilen yatırımlarla birlikte Defne ilçesinde içme suyu iletim kapasitesinin artırılacağını, vatandaşlara daha sağlıklı, güvenli ve kesintisiz içme suyu temin edileceğini kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

ABD, Dünya Kupası’nda 2’de 2 yaptı

2026-06-20 00:06 - Spor

SÖĞÜTKÖY’DE ELEKTRİK İSYANI: “21. YÜZYILDA KARANLIKTA YAŞIYORUZ”

2026-06-23 10:34 - Marmaris

Caz beş gün boyunca Nilüfer’in dört bir yanında

2026-06-18 14:21 - Magazin

Ferhat Göçer ve Ömür Gedik’ten konser

2026-06-19 13:51 - Magazin

Marmaris’te sağanak sonrası kapsamlı temizlik çalışması

2026-06-20 12:25 - Marmaris

SAHİLE BETON DÖKÜMÜNE 150 BİN TL CEZA

2026-06-20 15:37 - Asayiş

ÜÇ ÇOCUK ANNESİ MANİSALI AZMİYLE ÖRNEK OLDU

2026-06-20 09:58 - İnsan

MARMARİS KAPALI ÇARŞI ESNAFINDAN PROTESTO

2026-06-24 13:07 - Marmaris

"GÜÇLÜ KADROYLA YOLA DEVAM"

2026-06-23 14:33 - Marmaris

İlgili Haberler

40 kilometre hız, 850 metrelik parkur; Karadeniz’in en uzun dağ kızağı Trabzon’da hizmete giriyor

10:10 - Genel

Kazı evinde bilgilendirme etkinliği yapıldı

10:10 - Genel

Söke’de kaçak su ürünleri nakline geçit verilmedi

10:03 - Genel

Efeler Belediyesi Kent Zarafet Merkezi hizmete açıldı

10:04 - Genel

Mersin’de muhtarlara yönelik sosyal etkinlikler sürüyor

09:54 - Genel

Günün Manşetleri

Filenin Efeleri Çin’i mağlup etti

15:47 - Spor

İtfaiyenin iguana mesaisi

14:55 - Gündem

İnek belediyenin kazdığı çukura düştü

14:53 - Genel

Otomobilin çarptığı abla-kardeş yaralandı

12:23 - Asayiş

Gençlerde Ani Kalp Ölümüne Dikkat!

12:22 - Sağlık