?>

DEM Parti heyeti, KDP Başkanı Barzani ile barış sürecini görüştü

Kürdistan demokratik partisi (kdp) başkanı mesut barzani, erbil'de dem parti heyeti ile gerçekleştirdiği görüşmede, "on yıl sürecek diyalog, bir saatlik savaştan daha iyidir" ifadelerini kullandı.

Siyaset - 2 ay önce

Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani, Erbil’de DEM Parti heyeti ile gerçekleştirdiği görüşmede, "On yıl sürecek diyalog, bir saatlik savaştan daha iyidir" ifadelerini kullandı.

DEM Parti heyeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. KDP Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre DEM Parti heyetinde DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, HDK Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş, Ahmet Türk, Leyla Zana ve bazı milletvekilleri yer aldı.

KDP Başkanı Mesut Barzani, Türkiye’de barış süreciyle ilgili atılan adımların "önemli ve doğru" olduğunu belirterek, "On yıl sürecek bir diyalog, bir saatlik savaştan daha iyidir" dedi. Sorunlara savaşla çözüm bulunmasının mümkün olmadığının altını çizen Barzani, "Barış süreci önemli bir yolda ilerliyor. Ancak bu süreç dikkat ve sabır gerektiriyor. Sorunlar savaşla değil, siyasi mücadele, diyalog, karşılıklı anlayış ve diplomasiyle çözülmelidir" ifadelerini kullandı.

Barzani, barış sürecine katkı sunmak için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Barzani, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ı ziyaret ihtimaline ilişkin, "Bu ziyaret, uygun şartlar oluştuğunda gerçekleşebilir" dedi. Barzani, bölgedeki tüm siyasi taraflara çağrıda bulunarak, Türkiye’deki barış sürecine ve diyalog yoluyla çözüme destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

DEM heyeti, Türkiye’deki barış sürecine verdiği destekten dolayı Barzani’ye teşekkür ederek, çözümün siyasi mücadele, diyalog, karşılıklı kabul ve diplomasiye dayanması gerektiğini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

İlgili Haberler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Türk milleti karada olduğu gibi denizlerde de çok güçlü"

19:53 - Siyaset

Bakan Bolat: "Yıl sonunda inşallah 1,4 trilyon doları da hep birlikte aşacağız milli gelir olarak"

19:38 - Siyaset

Baybatur Selendi’de esnaf ve partililerle buluştu

19:21 - Siyaset

Baybatur Kula’da yatırımları inceledi

19:15 - Siyaset

Baybatur: "Belediyeleri yönetemeyen memleketi yönetemez"

19:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

3 çocuk annesi eşini, bıçakla öldüren koca adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Filenin Sultanları'ndan Kanada'ya Set Yok

13:36 - Spor

Anne ve Oğlunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

13:24 - Asayiş