?>

Denetimde yeni dönem: İş dünyasına "rehberlik" vurgusu

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ANKARA İŞ TEFTİŞ GRUP BAŞKANLIĞI, SAMSUN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ VE SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI (TSO) İŞ BİRLİĞİNDE “İŞ TEFTİŞİNDE FARKINDALIK ARTIRMA” KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

Ekonomi - 2 ay önce

Samsun’da kamu ile iş dünyasını buluşturan toplantıda, iş teftişinde cezadan çok "rehberliğin" öne çıktığı yeni yaklaşım anlatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ankara İş Teftiş Grup Başkanlığı, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) iş birliğinde düzenlenen "İş Teftişinde Farkındalık Artırmaya Yönelik Bilgilendirme Toplantısı"nda, teftiş süreçleri ve uygulama detayları ele alındı. Toplantıda, iş yerlerinde mevzuata uyumun artırılması, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün güçlendirilmesi ve sürdürülebilir çalışma ortamlarının oluşturulması konuları öne çıktı. Murzioğlu: "Artık teftişte yaptırım değil rehberlik öne çıkıyor"

Toplantının açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, çalışma hayatının güvenli ve sağlıklı şartlarda sürdürülebilmesinin önemine vurgu yaptı. Çalışma hayatının güvenli ve sağlıklı şartlarda sürdürülebilmesinin önemine dikkati çeken Murzioğlu, "Oda olarak çalışma hayatına etki eden konularla ilgili gerek uzmanların gerekse kanun yapıcıların katılımlarıyla pek çok bilgilendirme toplantısı düzenledik. Bugün de çalışma hayatına ilişkin mevzuat çerçevesinde, yani kanunların uygulanmasına yönelik denetimler bağlamında Bakanlığımızın değerli temsilcileriyle bir aradayız. Burada yalnızca mevzuatı konuşmak için değil; işyerlerimizi daha güvenli, daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir hale getirmek için bulunuyoruz. İş teftişinde anlayış artık sadece denetim ve yaptırım odaklı değil. Rehberlik eden, yol gösteren ve işveren ile çalışan arasında sağlıklı bir denge kurmayı hedefleyen bir yaklaşım öne çıkıyor. Bu noktada iş müfettişlerimizin rehberlik edici rolü büyük önem taşıyor. İşletmelerimizin mevzuata uyum sürecinde doğru bilgilendirilmesi, eksikliklerin zamanında giderilmesi ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması ortak hedefimizdir. Oda olarak üyelerimizin bilinçlenmesi ve sürdürülebilir çalışma ortamlarının oluşturulması için desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. Bakkal: "Hedefimiz daha güvenli ve verimli çalışma ortamları oluşturmak"

Toplantıda söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ankara Teftiş Grup Başkanı Doğu Bakkal ise çalışma hayatındaki dönüşüme vurgu yaparak, "Günümüz çalışma hayatı, hızla değişen üretim süreçleri, artan rekabet ve teknolojik gelişmelerle birlikte daha karmaşık bir yapı haline geldi. Bu süreçte iş teftişi yalnızca bir denetim faaliyeti değil; aynı zamanda rehberliği esas alan ve iş yerlerinde sürdürülebilir bir çalışma kültürü oluşturmayı hedefleyen önemli bir mekanizma olarak öne çıkıyor. Bizler Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı olarak mevzuata uyumun artırılması, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün güçlendirilmesi ve kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi amacıyla rehberlik odaklı bir anlayışı benimsiyoruz. Amacımız, işverenlerimizi ve çalışanlarımızı bilgilendirerek daha güvenli ve verimli çalışma ortamlarına katkı sağlamak. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı da farkındalık oluşturmak, iyi uygulama örneklerini paylaşmak ve iş birliğimizi artırmak adına önemli bir fırsat olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. Soruları cevaplandırdılar

Toplantı, İş Başmüfettişi Halil Erkan Köse ve İş Müfettişi İbrahim Çağatay Koç’un teftiş süreçlerine yönelik sunuşu sonrası Ankara Grup Başkanı Doğu Bakkal, Baş Yardımcıları Fatih Bulut, Denizhan Burak Özhan ve Recep Civil ile Grup Başkanlığında görevli İş Başmüfettişi Halil Erkan Köse ve İş Müfettişi İbrahim Çağatay Koç’un katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

İlgili Haberler

EGİAD Tiyatro Kulübü’nden anlamlı gece

12:07 - Ekonomi

Kadın emeğiyle yetişen tıbbi ve aromatik bitkilerin ilk hasadı yapıldı

12:00 - Ekonomi

CW Enerji Türkiye genelindeki bayi ağını büyütüyor

12:00 - Ekonomi

Başkan Büyüksimitci: "TOBB Nefes Kredisi yeniden başlıyor"

12:00 - Ekonomi

MUĞLA’NIN MAYIS AYI İHRACATI 107 MİLYON DOLAR

11:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Daha önce 3 kez intihar girişiminde bulunan şahıs dördüncüde hayatını kaybetti

11:01 - Asayiş

Karın ağrısıyla hastaneye gitti, yumurtalığından damak dokusu çıktı

10:51 - Sağlık

İşçi servisleri çarpıştı; 10 yaralı

10:38 - Asayiş

Freni boşalan kamyonet tarım aracına çarptı: 1 yaralı

10:33 - Asayiş

Tartıştığı amcasını vurdu

10:30 - Asayiş