?>

Denizli’de Ramazan ayında gıda işletmelerine sıkı denetim

Denizli’de tarım ve orman bakanlığı, gıda ve kontrol genel müdürlüğünce yürütülen gıda denetimleri, ramazan ayında da yoğun olarak devam ediyor. Denizli il tarım ve orman müdürü şakir çınar, denetimlerin devam ettiğini belirterek, " denetimler ramazan ayı boyunca artarak devam edecek" dedi.

Sağlık - 10 ay önce

Denizli’de Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülen gıda denetimleri, Ramazan Ayında da yoğun olarak devam ediyor. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, denetimlerin devam ettiğini belirterek, " Denetimler Ramazan ayı boyunca artarak devam edecek" dedi. Denizli’de Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülen gıda denetimleri, Ramazan Ayında hız kesmeden devam ediyor. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, beslenmenin insan yaşamının ilk önceliklerinden biri olduğunu belirterek, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi için Denizli ve 19 ilçe müdürlüklerinde görev yapan 170 gıda kontrol görevlisi tarafından aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Ramazan ayının önemi ve farklı bir atmosferi olması sebebiyle denetimlerin daha da sıkılaştırıldığını belirten Çınar, Ramazanda tüketimi çok fazla olan un ve unlu mamuller, pasta ve tahıllar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi sektörlerde denetimlerin yoğunlaştığını, bu denetimlerde teknik ve hijyenik şartların kontrol edildiğini belirtti. Ayrıca Ramazan ayında toplu iftarların yapıldığı yerler ile buralara yemek sağlayan işletmelerin de kontrol edildiğini vurguladı. Denetimler esnasında ‘’Ramazan Paketi ‘’ adı altında birçok gıdanın yer aldığı paketlerinde son tüketim tarihi ve etiket bilgilerinin kontrol edilerek, gerektiğinde gıda maddelerinden numuneler alındığını belirtti. "Tüketici olarak hepimize görev düşmektedir"

En büyük gıda denetçisinin halkın kendisi olduğunu ve tüketici olarak herkese görev düştüğünü söyleyen Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "En büyük gıda denetçisinin halkın kendisidir. Tüketici olarak hepimize görev düşmektedir. Tüketicilerimizin gıda etiketlerini dikkatli okuması, şikayet, öneri ve ihbarlarını Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattına iletmeleri her zaman büyük önem arz etmektedir. Çiftlikten çatala, tarladan sofraya, gıda güvenliği ilkesiyle çalışan Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, gıda ile ilgili bütün resmi kontrolleri ve denetimleri aralıksız yürütmektedir. Vatandaşlarımızın gıda ile ilgili karşılaştıkları herhangi bir problemi, İl/İlçe Müdürlüklerimize iletmeleri halinde denetimlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini ve gerekli tedbirlerin alınacaktır. Tüm halkımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

Çanakkale'de 8 Metrelik Dev Yılan Şoku

2025-02-28 13:30 - Genel

İlgili Haberler

Soğuk hava sinüziti tetikliyor

14:51 - Sağlık

Uzmanından yeni yıl uyarısı: "Alkol ve kalabalık bağışıklığı zayıflatıyor"

13:13 - Sağlık

Mersin’de sağlığa çifte destek

13:15 - Sağlık

İdrar yanması şikayetiyle geldi geyik boynuzu taşı ameliyatı oldu

13:04 - Sağlık

Ruh sağlığının en güçlü ilacı: Uyku

13:05 - Sağlık

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık