?>

Denizli’den Anadolu’ya ihracat danışmanlığı

DENİZLİ TİCARET ODASI (DTO) BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN DENİZLİ AVRUPA BİRLİĞİ İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ (ABİGEM), DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ (DKİB) KOORDİNASYONUNDA YÜRÜTÜLEN GIDA SEKTÖRÜ İHRACAT YOL HARİTASI VE KAPASİTE GÜÇLENDİRME PROGRAMI’NI BAŞARIYLA TAMAMLADI. TİCARET BAKANLIĞI DESTEKLİ PROGRAMDA 8 GIDA İŞLETMESİNE VERİLEN STRATEJİK DANIŞMANLIK HİZMETİYLE, BÖLGE ÜRÜNLERİNİN ULUSLARARASI PAZARLARDAKİ REKABET KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENDİ. DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN, "DENİZLİ ABİGEM, İL SINIRLARINI AŞARAK TEKİRDAĞ, BURSA VE İZMİR’DEN SONRA TRABZON’DA YÜRÜTÜLEN UR-GE PROJELERİNE SUNDUKLARI KATKIYLA ÜLKE EKONOMİSİNE DEĞER KATIYOR. HİZMETLERİMİZLE, DENİZLİ’MİZİN GİRİŞİMCİ RUHUNU VE PROFESYONEL YÖNETİM ANLAYIŞINI, ANADOLU’NUN HER KÖŞESİNE YAYIYORUZ" DİYEREK EKİBİNİ TEBRİK ETTİ.

Ekonomi - 2 ay önce

Denizli Ticaret Odası (DTO) bünyesinde faaliyet gösteren Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği (DKİB) koordinasyonunda yürütülen Gıda Sektörü İhracat Yol Haritası ve Kapasite Güçlendirme Programı’nı başarıyla tamamladı. Ticaret Bakanlığı destekli programda 8 gıda işletmesine verilen stratejik danışmanlık hizmetiyle, bölge ürünlerinin uluslararası pazarlardaki rekabet kapasitesinin geliştirilmesi hedeflendi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, "Denizli ABİGEM, il sınırlarını aşarak Tekirdağ, Bursa ve İzmir’den sonra Trabzon’da yürütülen UR-GE projelerine sundukları katkıyla ülke ekonomisine değer katıyor. Hizmetlerimizle, Denizli’mizin girişimci ruhunu ve profesyonel yönetim anlayışını, Anadolu’nun her köşesine yayıyoruz" diyerek ekibini tebrik etti. DTO bünyesindeki Denizli ABİGEM aracılığıyla danışmanlık hizmeti sağlanan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) koordinasyonunda yürütülen Doğu Karadeniz Bölgesi Gıda Sektörü UR-GE Projesi kapsamında gerçekleştirilen Gıda Sektörü İhracat Yol Haritası ve Kapasite Güçlendirme Programı başarıyla tamamlandı. 40 yılı aşkın mesleki tecrübeye sahip Denizli ABİGEM Eğitmeni Dış Ticaret Uzmanı Hakan Akın tarafından verilen danışmanlık hizmeti, bölgeye özgü ürünlerin küresel pazarda rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. DTO’dan ihracatta stratejik danışmanlık hamlesi

8 gıda işletmesinin dahil olduğu program, firmaların mevcut üretim altyapılarını veri odaklı bir disiplinle birleştirerek ihracat süreçlerini sistematik bir yapıya kavuşturdu. Danışmanlık sürecinde; firmaların dijital altyapılarının modernizasyonu, marka konumlandırma stratejilerinin güçlendirilmesi, uluslararası iş ağlarına entegrasyonları ile ihracata yönelik hukuki süreçlerinin yapılandırılması gibi kritik alanlarda kapsamlı çalışmalar yürütüldü. Saha deneyiminin de doğrudan aktarıldığı bu süreçte, her firma için özel mevcut durum analizleri yapıldı ve program sonrası yol haritalarını belirleyen stratejik sonuç raporları hazırlandı. Stratejik yönlendirmeler sonucunda da katılımcı firmalar hedef müşteriye doğrudan ulaşma, profesyonel dış ticaret yönetimi ve kurumsal bir yapıya dönüşme konularında önemli kazanımlar elde etti. Başkan Erdoğan, "Ülkemizin kalkınma hedeflerine hizmet ediyoruz"

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan; Denizli ABİGEM’in sunduğu hizmetlerle Tekirdağ, Bursa ve İzmir’in ardından Trabzon’da da ülke ekonomisine değer kattıklarını ifade etti. Başkan Erdoğan, "Denizli Ticaret Odası olarak, sadece şehrimize değil, ülkemizin kalkınma hedeflerine de hizmet ediyoruz... İştiraklerimizden biri olan ABİGEM’imizdeki uzmanımız, Doğu Karadeniz’in gıda sektörüne rehberlik etti. Dijital altyapıdan marka konumlandırmaya kadar her alanda firmaların ihracat süreçlerine yönelik stratejik değerlendirme ve danışmanlık çalışmaları gerçekleştirildi." dedi. Erdoğan, bu çalışmaların bölgedeki gıda firmalarının ihracat altyapılarının güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedeflediğini belirterek, farklı bölgelerde yürütülen UR-GE projelerinde firmaların kurumsal gelişim süreçlerine destek sunmaya devam ettiklerini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Karaman’da "Dilimizin Renkleri" konseri

2026-05-16 10:26 - Magazin

Samsun’da 19 Mayıs’ta Buray coşkusu

2026-05-19 23:37 - Magazin

İlgili Haberler

Manyas Gölü’nden gelen ilaçlı su sorununa üretici çözüm bekliyor

22:17 - Ekonomi

Menteşe Belediyesi yeni araçlarını hizmete aldı

20:11 - Ekonomi

Samsun’da yürütülen projelerin toplam tutarı 144 milyar 626 milyon TL

19:26 - Ekonomi

Malatya’da 500 ton nohut rekoltesi bekleniyor

17:57 - Ekonomi

Helal sertifikasyon, dijital dönüşüm ve uluslararası ticareti buluşturan ziyaret

17:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan