?>

DEPREM BÖLGESİNDE YURTTAŞIN HÂLÂ ÇADIRI YOK

Gündem - 2 yıl önce

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak deprem için toplanan yardım paralarının akıbetini sordu.  Girgin, “6 Şubat’ta 11 ili etkileyen Kahramanmaraşlı depremler sonrası depremzedelere yardım için ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyası düzenlendi. Ancak toplanan 115 milyar liranın nerede kullanıldığı bilinmiyor. Deprem bölgesinde yurttaşın hâlâ çadırı yok. İçişleri Bakanı çıkmış “Kahvaltılık ürün, çay ve şeker istiyoruz diyor” ifadelerini kullandı.

 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak deprem için toplanan yardım paralarının akıbetini sordu. Girgin şunları söyledi:   “6 Şubat’ta 11 ili etkileyen Kahramanmaraşlı depremler sonrası depremzedelere yardım için ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyası düzenlendi. Ancak toplanan 115 milyar liranın nerede kullanıldığı bilinmiyor. Deprem bölgesinde yurttaşın hâlâ çadırı yok. İçişleri Bakanı çıkmış “Kahvaltılık ürün, çay ve şeker istiyoruz” diyor. Soruyoruz o zaman; Toplanan parayla çadır mı alındı? Giyecek mi alındı? Yiyecek mi alındı? Pandemide 2 maske dağıtamazlar, yangında yeterli uçak kaldıramazlar, depremde çadır bulamazlar, olanı da parayla satarlar.”

MİLLETİN İKİ YAKASI BİRARAYA GELMEDİ

Liyakatin önemine vurgu yapan Süleyman Girgin sözlerine şöyle devam etti: “Ne pandemisi kaldı, ne orman yangını, ne deprem, ne sel hepsini de yaşadık. Tek Adam Rejimi’ne geçildiğinden beri iktidar hepsi ile sınandı, hiç birinden geçemedi.  Olan vatandaşa oldu. Vatandaş her sabah ‘bugün ne olacak’ diye kalkıyor, gece ‘bu kadarı da olmaz ki’ deyip yatıyor.

Liyakatsizlik ve sorumsuzluk nedeniyle afetler salgınlar felakete dönüştü. Tek adam rejimiyle memleketi uçuracağız dediler, o günden beri milletin iki yakası biraraya gelmedi. Yapmakla övündükleri köprü, yol, havaalanı, hastanelerin makyajı tel tel döküldü foyası ortaya çıktı. Koskoca bir yalanmış iktidarları, cümle alem gördü”

DENETİMDEN NEDEN KAÇIRIYORSUNUZ?

Girgin, “Deprem yaralarını sarmak için Sayıştay denetimine tabi yeni fon kurulmasıyla ilgili kanun görüşülüyor ve iktidar Türkiye Tek Yürek Kampanyası'yla toplanan 115 milyar lirayı fona almıyor. Merkez Bankası ve kamu bankalarının bağışlamayı taahhüt ettiği paralar da dâhil olmak üzere 115 milyar liralık yardım denetimsiz kaldı. Vatandaşın güvenmediği AFAD'ın elindeki milyarlarca lira para nasıl, neye göre, kimin emriyle harcanıyor? Şu ana kadar toplanan paralar nerededir ve nereye harcanmıştır?

Geçmişten bugüne kadar 88 milyar lira deprem vergisini toplandığını, bunun yollara, yap-işlet-devretlere, faizlere, arabalara, ağırlama giderlerine gittiğini biliyoruz. Harcanan her kuruşun hesabını bilmek vatandaş olarak hepimizin hakkıdır. Acilen toplanan bütün bağış ve yardımlar afet yeniden imar fonu kapsamına alınıp Sayıştay denetimine tabi olmalıdır” dedi.

MİKAİL ZEYBEK

Haftanın Öne Çıkanları

SOSYAL DEVLETE YAKIŞACAK BİR UYGULAMA DEĞİLDİR

2023-03-10 10:57 - Siyaset

Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen aşırı kilo, eklem hastalıklarına da davetiye çıkarıyor

2023-03-16 11:30 - Sağlık

MSKÜde 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği

2023-03-15 16:00 - Sağlık

İKTİDARA YÜRÜYORUZ

2023-03-15 11:17 - Siyaset

ERGUN’DAN SORU ÖNERGESİ

2023-03-10 11:02 - Siyaset

Köyceğiz Devlet Hastanesinden deprem bölgesinde gönüllü çalışan personele teşekkür

2023-03-14 19:30 - Sağlık

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan: “2023 yılında bereketli bir turizm yılı bizi bekliyor”

2023-03-13 15:00 - Ekonomi

Türkiyenin ata tohum merkezi

2023-03-15 11:30 - Ekonomi

Marmariste düzenlenen panele kadınlar ilgi gösterdi

2023-03-13 12:00 - Kültür Sanat

Ortacada ‘Dijital Göçebe toplantısı

2023-03-15 12:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Erdemli Orman İşletmesinde ’Yenilikçi Barkod Sistemi Eğitimi’ verildi

14:23 - Gündem

Melikgazi asfalt yatırımıyla mahallelere değer katmaya devam ediyor

14:18 - Gündem

Elazığ’da atmaca sandığı ebabile su veren esnafın heyecanı gülümsetti

14:10 - Gündem

Marmara Adası Asmalı Köyü’nde çevre seferberliği

14:11 - Gündem

Koyun, keçi ve çobanların kıymeti bilinmedi, ülkenin en büyük sorunu yangınlar oldu

14:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan

Gece çıkan aile içi kavga mahalleyi ayağa kaldırdı

11:33 - Asayiş

Fatma Nine 101 Yaşında Zindeliğiyle Şaşırtıyor

11:20 - İnsan

Eşinin tavsiyesiyle geçtiği direksiyonu 12 yıldır bırakmıyor

11:20 - İnsan

İkinci El Telefon Alırken Dolandırıcılığa Dikkat!

09:22 - Teknoloji