?>

Deprem öncesi ve sonrası bir şehrin değişimi: Yıkılan yapıların yerine yeni projeler yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası şehrin son durumu dron ile görüntülendi. Pandemi döneminde kaydedilen dron görüntüler ve şimdi çekilen yeni görüntüler sonrasında şehir merkezindeki değişim dikkat çekti

Gündem - 3 saat önce

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yıkılan yapıların yerine yeni projeler yükseliyor. Depremler sonrası şehrin son durumu dron ile görüntülendi. Pandemi döneminde kaydedilen dron görüntüleri ve şimdi çekilen yeni görüntüler sonrasında şehir merkezindeki değişim dikkat çekti.

6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık 2,5 yıldan fazla süre geçti. Geçen süreyle beraber Kahramanmaraş’ta kentin çehresi değişti. Depremden önceki binaları yansıtan dron görüntüleri ile şehrin bugünkü hali karşılaştırıldığında, meydana gelen büyük değişim gözler önüne serildi.

Pandemi döneminde çekilen dron görüntülerinde Müftülük Meydanı, Trabzon Bulvarı, Kıbrıs Meydanı ve Azerbaycan Bulvarı’nda ayakta duran binalar, depremin ardından yerini boş alanlara ve yeni yapı çalışmalara bıraktı. Kentin simge noktaları arasında yer alan bu alanlarda bugün yükselen projeler, yeniden ayağa kalkma sürecinin en somut örnekleri olarak öne çıktı. Depremden sonra başlatılan inşa faaliyetleriyle birlikte kentin ana güzergahları ve meydanlarında yeni binalar belirginleşmeye başladı. Özellikle Azerbaycan Bulvarı ve Trabzon Bulvarı üzerindeki dönüşüm, kentin yeniden imar sürecindeki hızını gözler önüne seriyor. Şehirde tamamlanan Azerbaycan Mahallesi, Ebrar Sitesi ve Trabzon Bulvarı’ndaki yeni konutlar ve aynı bölgelerde devam eden inşaat faaliyetleri dikkat çekti. "Şehrin yeniden ayağa kalkacağına inanıyorum"

Vatandaşlardan Mustafa Başkonuş, "Çok güzel çalışmalar var kentimizde. Her yer şantiye alanı. İnsanlar sabırsız ancak zor bir süreçten geçiyoruz. Bakanımız Murat Kurum her hafta buralarda. Çok güzel oluyor. Bu şehrin yeniden ayağa kalkacağına inanıyorum" dedi.

Öğrencilerden Ravza Pabuçcu, "Konutlarımız hızla yükseliyor bence şu anda gayet hızla ilerliyor. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" derken Aysima Ayar da, "Şehirde yaralar sarılıyor konutlar yükseliyor çalışanlara teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Yatağan'da Gelin ve Damada Unutulmaz Sürpriz

2025-09-16 10:27 - Genel

Marmaris’in iyilik meleği muhtarına doğum günü sürprizi

2025-09-16 17:15 - Marmaris

Köyceğiz Yangınında Son Durum

2025-09-19 13:02 - Asayiş

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Uzaklaştırma Kararına Rağmen Saldırdı

2025-09-17 11:09 - Asayiş

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Ortaca’da kaza: 1’i ağır 5 yaralı

2025-09-17 17:32 - Asayiş

Marmaris'e İki Dev Kruvaziyer Gemi Birden Yanaştı

2025-09-18 13:33 - Marmaris

İlgili Haberler

Yozgat’ta tatbikat gerçeği aratmadı

12:50 - Gündem

Hayvanları kaybolan çiftçinin imdadına Jandarma ekipleri yetişti

12:48 - Gündem

Bakan Yumaklı: "600 milyon dolarlık kaynakla, ülkemizin dört bir tarafına Taşkın Kontrol Tesisleri inşa edeceğiz"

12:36 - Gündem

Erenler’de atık yağlar çöpe gitmeyecek

12:29 - Gündem

Sason’un yüksek yaylalarında organik domates üretimi

12:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray, Konyaspor maçı hazırlıklarına başladı

16:34 - Spor

Alev savaşçılarına kadınlardan ‘pişi’ desteği

16:30 - İnsan

Merseyside derbisinde kazanan Liverpool

16:29 - Spor

Tefecilik operasyonunda 5 tutuklama

16:28 - Asayiş

Glutensiz Diyet Gerçekten Sağlıklı Mı?

14:36 - Sağlık