?>

Deprem Simülasyon Tırı Atakum’da

SAMSUN ATAKUM BELEDİYESİ, KAMU VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İŞ BİRLİKLERİ İLE VATANDAŞLARI AFET KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARINI KESİNTİSİZ SÜRDÜRÜYOR. ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI ATAKUM’DA AĞIRLANARAK, DEPREM ESNASINDA HAYAT KURTARAN MÜDAHALELER VATANDAŞLARA UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI.

Gündem - 3 ay önce

Samsun’un Atakum Belediyesi, kamu ve sivil toplum kuruluşları iş birlikleri ile vatandaşları afet konusunda bilinçlendirme çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında AFAD Deprem Simülasyon Tırı Atakum’da ağırlanarak, deprem esnasında hayat kurtaran müdahaleler vatandaşlara uygulamalı olarak anlatıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı(AFAD) tarafından hazırlanan Deprem Simülasyon Tırı, deprem konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için Atakum’da vatandaşlara uygulamalı eğitim verdi. Etkinlikte, AFAD eğitmenleri deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri vatandaşlara ayrıntılı şekilde anlattı. Katılımcılar ardından Türkiş Emek Park’ta konuşlandırılan simülasyon tırına çıkarak, daha önce yaşanmış deprem sarsıntıları eşliğinde doğru davranış biçimlerini tek tek uyguladı. Eğitmenlerin yönlendirmelerini büyük dikkatle dinleyen vatandaşlar, deprem deneyimi yaşayarak hayat kurtaran davranışları öğrenme fırsatı buldu. Etkinliğin en renkli bölümünü ise, öğrencilerle yapılan etap oluşturdu. Çocuklar, ‘Çök- Kapan-Tutun’ tekniğini uygularken, heyecanlı anlar yaşadı. "Deprem bilinci son derece önemli"

takum Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetim Müdürlüğü etkinlik hakkında yaptığı açıklamada şu cümleleri kaydetti: "Afet konusunda farkındalık oluşturmak ve kriz anında doğru müdahaleleri öğretmek amacıyla hayata geçirilen Deprem Simülasyon Tırı’nı, Atakum’da ağırladık. Öğrencilere ve vatandaşlara yönelik, iki etap şeklinde eğitimler gerçekleştirildi. Deprem Simülasyon Tırına binen katılımcılar, büyük şiddetteki depremleri deneyimleyerek afet anında yapılması gereken davranışları adım adım uygulama fırsatı buldu. Deprem bilinci oluşturma açısından son derece anlamlı ve yararlı etkinliğe, Atakum’dan katılmaktan büyük mutluluk duyduk ."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

Marmaris'te Dev Elektrik Kesintisi

2026-02-26 15:25 - Marmaris

Malatya’da husumetlilerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı

2026-02-21 00:17 - Asayiş

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

MİLAS’TA TEFECİLİK SORUŞTURMASINDAKİ İDDİALAR DİKKAT ÇEKTİ

2026-02-21 01:36 - Asayiş

Maarifin Kalbinde Ramazan Pidesi Atölyesi

2026-02-26 13:21 - Marmaris

Adil Demirbağ: "Burada Galatasaray değil Real Madrid de olsa aynı mücadeleyi ortaya koyacaktık"

2026-02-22 00:08 - Spor

İlgili Haberler

Bodrum’da 2 bin metrekare hayalet ağ temizlendi, binlerce yavru balık doğaya bırakıldı

16:32 - Gündem

Altun’dan üreticilere ve vatandaşlara ekili alan yangını uyarısı

16:32 - Gündem

Elazığ’da oklu kirpi görüntülendi

16:25 - Gündem

Dumansız plaj uygulamasına vatandaşlardan destek

16:06 - Gündem

Başkan Özdoğan: "Temiz çevre, sağlıklı yaşamın temel şartıdır"

16:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem