?>

Depremde atölyesi yıkılan saz ustasına yer tahsis edildi

6 şubat depremlerinde evini ve atölyesini kaybeden 30 yıllık bağlama ustası hüseyin isot’a adıyaman belediyesi yer tahsisinde bulundu.

İnsan - 2 ay önce

6 Şubat depremlerinde evini ve atölyesini kaybeden 30 yıllık bağlama ustası Hüseyin İsot’a Adıyaman Belediyesi yer tahsisinde bulundu.

Adıyaman merkeze bağlı Yazıbaşı Köyü’nde yaşayan Hüseyin İsot, depremin ardından mesleğini sürdürebilmek için Adıyaman Belediyesi’ne başvurdu. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin talimatıyla İsot’a Sanat Sokağı’nda yer tahsis edildi. Böylece yılların saz ustası yeniden sanatını icra etmeye başladı.

Deprem sonrası zorlu bir süreç yaşadığını dile getiren Hüseyin İsot, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür ederek, "Depremde evimiz ağır hasar aldı, iş yerimiz yıkıldı. Bu nedenle şehir merkezine geldik. Şimdi kalenin arkasında Sanat Sokağı’nda iş yerimizi açabildiğimiz için çok mutluyum. Başkanımız bize bu imkanı sağladı. Burada sanatımızı icra ediyoruz.

Çocukluğumda köyümüzde sazlara karşı ilgim vardı ancak maddi imkansızlık nedeniyle saz alamadım. Bu yüzden kendi sazımı yapmaya başladım. Usta-çırak ilişkisi olmadan, tamamen kendi tasarımım üzerine çalışarak öğrendim. Bugün profesyonel düzeyde sazlar yapıyorum. El emeğiyle oyma sazlar üretiyoruz. Bir sazın yapımı bir haftadan fazla sürüyor. Öğrenci sazlarından profesyonel sazlara kadar farklı seviyelerde üretim yapıyoruz. Yaptığımız sazlar tamamen el emeği, tut ağacından oyma olarak yapılıyor. Fiyatları 5 bin TL’den 15 bin TL’ye kadar değişiyor. Bu işi köyümüzde ve ailemizde yapan tek kişi benim. Başkanımızın sanata sahip çıkması bizi onurlandırıyor, gururlandırıyor. Artık merkezde olduğumuz için sanatseverlere ulaşmamız daha kolay. Bu da bizim için büyük şans" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Kaldırım ve Yaya Yolları Otoparka Döndü

2025-09-25 10:03 - Marmaris

Ava gitmesini istemeyen annesini av tüfeğiyle öldürdü

2025-09-25 11:12 - Asayiş

MHP Muğla Teşkilatından Protokol Ziyaretleri

2025-09-24 12:09 - Siyaset

Edirne’de konser veren Kıraç, Güllü’yü andı

2025-09-27 13:48 - Magazin

Taylandlı Apinya, Denizli’ye gelin gelerek müslüman oldu

2025-09-27 12:33 - Magazin

Sanat Güneşi Zeki Müren Osmangazi’de en sevilen şarkılarıyla anıldı

2025-09-25 12:37 - Magazin

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Zeki Müren, vefatının 29. yılında anıldı

2025-09-24 18:57 - Magazin

Muğla Belediye Başkanı Aras'a Saldırı İhbarı

2025-09-24 15:42 - Siyaset

Nilüfer’de Balkan rüzgarı esecek

2025-09-24 16:18 - Magazin

İlgili Haberler

ETÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Kacıroğlu’na edebiyat eleştirisi ödülü

17:48 - İnsan

Edirne’de fabrika çalışanlarına KADES etkinliği düzenlendi

16:58 - İnsan

Kadınlar afişleri şık çantalara dönüştürüyor

17:13 - İnsan

Esnaftan para toplayan dilencinin üzerinden 9 bin TL çıktı

17:09 - İnsan

ER-VAK’tan kent içi raylı sistem müjdesine teşekkür

16:43 - İnsan

Günün Manşetleri

Ağrı’da 15 kilo metamfetamin ele geçirildi

16:09 - Asayiş

Tarlada bulunan top mermisi imha edildi

16:09 - Asayiş

"Yaşamın Enerjisi" Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda kazananlar belli oldu

16:07 - Kültür Sanat

Beş kasa zeytin çaldılar, yakalandılar

16:01 - Asayiş

Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı

15:49 - İnsan