?>

Depremde binası yıkılan müteahhide, tekrar "62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezası" verildi

ADANA’DA 6 ŞUBAT DEPREMİNDE 96 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ ALPARGÜN APARTMANI (ARŞİV)

Asayiş - 1 gün önce

Adana’da 6 Şubat depreminde 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı davasında, istinafın yerel mahkemenin verdiği 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasını bozması üzerine bugün tekrardan yerel mahkeme görülen davada yine aynı karar verildi. 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezası çıkmasıyla afette hayatını kaybedenlerin yakınları buruk bir mutluluk yaşadı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılında yaşanan depremlerin ilkinde Adana’nın merkez Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi’ndeki Alpargün Apartmanı yıkıldı. Apartmanda bulunan 96 kişi hayatını kaybetti. Depremden sonra binanın müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu (TUS) Hasan Alpargün, deprem günü KKTC’ye kaçtıktan sonra yakalanarak Adana’ya getirilerek 13 Şubat 2023’te tutuklandı. Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 27 Eylül 2024’te görülen karar duruşmasında sanık Hasan Alpargün’e, ’olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezası verdi. Ancak Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, cezayı hukuka aykırı bularak bozdu ve dosyayı yeniden incelenmek üzere yerel mahkemeye gönderdi. Mahkeme aynı kararı tekrar verdi

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün tekrar görülen duruşmada, kararını açıkladı. Mahkeme istinafın kararı bozmasına rağmen verdiği cezanın arkasında durarak yeniden ’olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezası verdi. Kararın ardından aile avukatları ve yakınları adliye önünde açıklama yaptı. "Bu karar, yeni binaların yıkılmaması adına verilmiş bir karardır"

Depremde bu binada hem abisi, yengesi ve ikiz yeğenlerini kaybeden hem de davanın avukatı olan Beşir Ekinci, "6 Şubat’tan bu yana verdiğimiz adalet mücadelesi, burada yaptığınız basın açıklamasıyla çok güzel bir şekilde sonuçlanmıştı. Bir üst mahkemenin bozma kararına rağmen Adana Ağır Ceza Mahkemesi, müteahhidin gerçekten suçlu olduğunu ve 96 kişinin canına kast ettiğini belirterek, olası kastla 62 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılması gerektiğine toplamda 865 yıl hapis cezasına hükmetti. Bu karar bizim için değil, bizden sonraki nesiller için ve yeni binaların yıkılmaması adına verilmiş bir karardır. Biz, depremzede aileleri olarak bugün bir nebze de olsa rahat uyuyacağız. Bugün sevdiklerimizin yanına, mezar taşlarına ağlamadan oturabileceğiz. Bu karar, içimize bir ferahlık serpti" dedi. "Benim abim 27 yaşında öldü hiçbir zaman 75 olamayacak"

Ailesini depremde vefat eden Azen Yaren Coşkun ise, "Apartmanda annemi, babamı, abimi ve kedimi kaybettim. Üç yıldır adalet mücadelesinden ötürü vakit bulamadığımız yas tutma sürecimize başlayacağız. Bence Hasan Alpargün, hak ettiği cezanın birebir karşılığını buldu. 75 yaşında tahliyesini isteyen Alpargün’e sadece şunu söylemek istiyorum; Benim abim öldüğünde 27 yaşındaydı. Ailemden hiç kimse 75 yaşını göremeyecek. O sebeple, bütün yaptıklarının karşılığını bulması gerekiyordu. İçim çok rahat ve mutluyum" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

185 YILDIR VATANDAŞIMIZA HİZMET VERİYORUZ

2025-10-23 14:34 - Marmaris

Levent Arkan’ın ’Hakaret davası’ dosyaları genişliyor

2025-10-25 10:51 - Asayiş

Başkan Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu üyesi gençlerle buluştu:

2025-10-26 14:02 - Genel

Marmaris’te Uluslararası Arena AquaChallenge başladı

2025-10-25 12:52 - Marmaris

Bodrum’da su alarmı: Barajlar kritik seviyede

2025-10-24 12:06 - Gündem

MHP Muğla 13 İlçede Sahaya İniyor

2025-10-25 16:13 - Gündem

EKOTİM MARMARİS'TEN ORMANLIK ALANLARDA TEMİZLİK DEVAM EDİYOR

2025-10-27 15:01 - Marmaris

36. Marmaris Uluslararası Yarış Haftası başlıyor

2025-10-23 16:04 - Marmaris

Metin Ergun’dan KOBİ’lere Borç Yapılandırma Teklifi

2025-10-30 11:10 - Ekonomi

İlgili Haberler

Malatya’da bir kişi iş yerinde ölü bulundu

18:27 - Asayiş

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

18:25 - Asayiş

Üniversite öğrencisinin ölümüne yol açan ambulans sürücüsü tutuklandı

18:19 - Asayiş

Kavşakta iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

18:06 - Asayiş

Mardin’de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

18:07 - Asayiş

Günün Manşetleri

Çocuğu fırlatan şüpheli tutuklandı, amca tepki gösterdi

15:19 - Asayiş

Beşiktaş, kondisyon ve taktik çalıştı

15:13 - Spor

Aracın çarptığı su samuru telef oldu

15:12 - Gündem

DEAŞ şüphelisi genç tutuklandı

15:03 - Asayiş

Dünya şampiyonu güreşçilerden RTÜK’e ziyaret

15:00 - Spor